"Gerçekten" haber verir 13 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Yardımların yüzde 40’ı Afrika’ya gitti

Dünya genelinde en çok kalkınma yardımı yapan ülkelerin öncelikleri arasında Afrika ve Irak ön plana çıkarken, geçen yıl yapılan kalkınma yardımlarının yaklaşık yüzde 40’ı Afrika ülkelerine gitti.


Papadopulos hastanede öldü

Eski Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos, solunum yetmezliği şikâyetiyle 22 Kasım’dan bu yana Lefkoşa Rum Genel Hastanesi Yoğun bakım servisi

Yunan konsolosluğuna domates attılar

İZMİR'DEKİ Yunanistan Konsolosluğu önünde toplanan bir grup genç, Atina’da 16 yaşındaki Aleksis Grigoropulos’un öldürülmesini protesto ederek, konsolo


  Anayasa Mahkemesi’ne en fazla Sezer başvurdu

CUMHURBAŞKANLARI arasında Anayasa Mahkemesi’ne en fazla iptal başvurusunda bulunan Ahmet Necdet Sezer oldu. Sezer, görevde bulunduğu süre içerisinde 25 kez Anayasa Mahkemesi’ne TBMM’nin çıkardığı kanununların iptali için başvurdu.


  Suriyeli ziyaretçiler dönmeye başladı

YAKINLARIYLA bayramlaşmak üzere 48 saatliğine Türkiye’ye gelen Suriyeliler memleketlerine dönmeye başladı.


  Manisa’da feci kaza: 7 ölü

MANİSA’NIN Akhisar ilçesi yakınlarında iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında, ilk belirlemelere göre 7 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı bildirildi.


  Gaziantep'te zehirlenme: 3 ölü

GAZİANTEP’TE karbonmonoksit gazından zehirlenen aynı aileden 3 kişi öldü. Alınan bilgiye göre, Atakent Mahallesi 17. Sokak Merve Yapı Kooperatifi’nde oturan Emine Bütün (9), Osman Bütün (7) ve anne Halime Bütün’ün evinde elektrik sobası devrildi.


  Müzakereler iyi yolda

BM Genel Sekreteri Ban ki-Mun’un Kıbrıs Özel Temsilcisi Alexander Downer, Kıbrıs müzakerelerinin “iyi bir biçimde ilerlediğini” ifade ederek, “müzakerelerde önemli olan şeyin elverişli konjonktürün korunması olduğunu” söyledi.


  Daima Irak’ın yanındayız

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kerkük’te 55 kişinin ölümüne, 93 kişinin de yaralanmasına sebep olan bombalı saldırıyla ilgili olarak, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’ye gönderdiği mesajda, “bu hain eylemde yaralananların ülkemizde tedavisi için her türlü yardımı yapmaya hazır olduğumuzu, bu amaçla bir ambülans uçağımızın ve yeterli sayıda tıbbi personelimizin talep ettikleri anda harekete geçirilmek üzere hazır tutulduğunu” bildirdi.


  DP Lideri Soylu’dan Yeni Asya’ya ziyaret

Partisinin 9. Olağan Büyük Kongre’sinde yeniden başkanlığa seçilen Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, Genel İdare Kurulunun bazı üyeleriyle beraber gazetemize bayram ziyaretinde bulundu. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’la karşılıklı fikir alış verişinde bulunan Soylu, daha sonra Kutlular’ın ve gazetemiz çalışanlarının bayramlarını kutladı.


  Alman CSU, Türkiye karşıtlığından vazgeçiyor

ALMAN Abendzeitung gazetesi, Hristiyan Sosyal Birlik Partisi’nin (CSU) Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine karşı olan tutumunu değiştirmeye başladığını yazdı.


  Krize “vizesiz” çözüm

İZMİR Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, AB ile yapılacak özel anlaşmayla Türkiye’ye tanınacak 90 günlük vizesiz giriş hakkının, iki tarafın da ticaretini ve ekonomisini olumlu etkileyeceğini bildirdi.


  BAYRAM YAKINLAŞTIRDI

Pakistan’ın çeşitli şehirlerindeki mülteci kamplarında tüm imkânsızlıklara rağmen bayram coşkusu yaşanıyor. Bayramın mutluluğu Türkiye'deki hayırseverlerin gönderdiği yardımlarla ikiye katlanıyor. Pakistan'da, Hindistan, Afganistan ve sınır bölgelerden göç eden 2.5 milyon mülteci yaşıyor. İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsanı Yardım Vakfı ile Pakistan'daki ortağı Hubeyd Vakfı tarafından ülkedeki çeşitli kamplarda yaşayan yaklaşık 3 bin aileye yardımda bulunuldu.


  İnteraktif oyunlar vicdan duygusunu köreltiyor

Aİle ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürü Doç. Dr. Ayşen Gürcan, internette oynanan interaktif stratejik oyunların küçük yaştaki çocuklarda şiddet eğilimlerini arttırabileceğini belirterek, ‘’Bu oyunlar, çocukların iç dünyasında karmaşa yaratıp, vicdan duygusunu köreltebilmektedir’’ dedi.


  Okula, hastanede gidiyorlar

HastalIklarI sebebiyle yatarak tedavi görmek zorunda kalan okul öncesi ve ilköğretim çağındaki çocuklar, ‘’hastane okulları’’nda eğitimlerine devam edebiliyor.


  Hobi olarak başladı, sülün çiftliği kurdu

Çocukluğundan beri hobi olarak merak saldığı kanatlı hayvan yetiştiriciliğinde emekliliği ile ileri adım atan Orhan Coşkun, yılda 10 bin Anadolu halkalı sülün üretimini hedefleyen girişim başlattı.


  Rize’de, 12 katlı bina yandı

Rİze’nİN Çiftekavak mahallesinde sabah saatlerinde elektrik kontağından çıkan yangında 12 katlı bina insanların gözleri önünde yandı.


  İlâç olarak en çok antibiyotik kullanılıyor

Türk Eczacıları Birliği Genel Başkanı Erdoğan Çolak, Türkiye’de akılcı ilâç kullanımına dikkat edilmediğini belirterek, ‘’2007 verilerine göre, ülkemizde antibiyotikler yüzde 16,5, romatizma ilâçları yüzde 13, ağrı kesici ve analjezikler yüzde 8,7, soğuk algınlığı ve öksürük ilâçları da yüzde 7,9 oranında kullanım sıklığına sahip’’ dedi.


  Ağrı, eks 27 dereceyle dondu

AğrI’da sıfırın altında 27 dereceyle, mevsimin en soğuk gecesi yaşandı.


  Meteorolojiden buzlanma ve don uyarısı

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, yurdun iç ve doğu bölgelerinde görülecek buzlanma ve don olayına karşı uyarıda bulundu.


  İstanbul’un denizleri artık daha temiz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Haydarpaşa Atık Kabul Tesisi’nde 2 yılda 13 bin 453 gemiden toplanan 343 bin 797 metre küp petrol türevli atık işlenerek, 8 milyon 500 bin YTL gelir elde edildi.


  HOŞ GELDİN HACI BEBEK

Hac ibadetini yerine getirmek üzere Muğla’dan Suudi Arabistan’a giden hacı kafilesinde bulunan, Muğla’nın Dalaman ilçesinden anne ve babalarıyla hac yolculuğuna çıkan 7 aylık bebek ve 2.5 yaşındaki çocuk yurda döndü.


  Hasta anne, bebeğini emzirebilir

Hasta iken emzirmenin ve halk arasında bilinenin aksine sezaryen doğumun anne sütü vermeye engel olmadığı bildirildi.


  Beyin kullanılmazsa körelir

Türkİye Zekâ Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Uluslararası Yüksek IQ Topluluğu (Mensa) üyesi Emrehan Halıcı, ‘’Bir matematik problemini çözmek için eskiden kendiniz uğraşırken şimdi her şeyi bilgisayara, hesap makinalarına yaptırıyorsanız o zaman bu işleri yapma yeteneğinizde bir körelme ortaya çıkar.


  Cepten oy kullanabiliyorlar

Seçİmlerde internetten oy kullanılabilen ilk ülke olan Estonya’da, artık seçmenler cep telefonundan da oy kullanabilecek.


  Türksat 4A geliyor

TÜRKSAT Genel Müdürü Özkan Dalbay, 2011’de fırlatılması planlanan TÜRKSAT 4A uydusunun yapımına gelecek yıl Nisan ayında başlanacağını bildirdi.


  MSN şifresi çalınan kişi polise başvurdu

Bursa’nIn Mustafakemalpaşa ilçesinde, internet mesajlaşma programı MSN Messenger adresinin çalındığını söyleyen bir kişi, polise başvurdu.


  Kıt'aların hareketi ilk kez kaydedildi

AmerİkalIlarIn başını çektiği uluslar arası bir bilim adamı ekibi, ilk kez Dünya kabuğunu şekillendiren bir jeolojik olayı kaydetti.


  Her atık pile, bir ters lâle

Van’da Biyolojik Çeşitlilik ve Araştırma Derneği ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezince oluşturulan kampanya kapsamında, atık pil karşılığında ters lâle tohumu veriliyor.


  Konya’da, nadir görülen fay kırığı

Selçuk Üniversitesinde (SÜ) yapılan bir araştırmada, Konya’da, dünyada nadir görülen, Türkiye’de benzeri bulunmayan fay yarıklarına rastlandı.



 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır