"Gerçekten" haber verir 13 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Krize karşı tasarruf

Edirne’de üretim yapan Kartaltepe Mensucat Fabrikası Müdürü Ümit Altınoluk, “Çalışanlarımızdan mümkün olduğunca borç yapmamalarını istedik. En önemlisi de uzun vadeli borçtan kaçınmaları yönünde uyardık” dedi.



İNDİRİMLER YETMEDİ

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramında çarşı ve pazar esnafının istediği satışı yapamadığını belirterek, “Esnafımız umudunu bağladığı Kurban Bayramı satışlarında da umduğunu bulamadı. Vitrinlerde yazan yüzde 70’lik indirimler sadece seyirlik oldu” dedi.



Özelleştirmeden 6,3 milyar dolar

BU YIL özelleştirme uygulamalarından 6,3 milyar dolar gelir elde edilirken, ihalesi tamamlanan ancak devir işlemi yapılmayan özelleştirme uygulamalarından ise 4,2 milyar dolar bekleniyor.



Rüzgâr türbinleri Türkiye'de üretilecek

YENİLENEBİLİR enerji kaynaklarından rüzgar enerjisi yatırımlarına ağırlık veren Türkiye’de, artık yerli malı rüzgar türbinleri de üretilecek.



İnşaat sektöründe 27 bin kişi işini kaybetti

BİRLEŞİK Metal-İş Sendikasının yaptığı araştırmada, ekonomik krizin ardından yaşanan işten çıkarmaların, sosyal sigorta kayıtlarına yansıdığı ileri sürüldü.



AB’ye otomotiv ihracatı yarı yarıya düştü

OTOMOTİV ihracatının yaklaşık yüzde 70’inin yapıldığı Avrupa Birliği (AB) üyesi 26 ülkeye yapılan ihracatın, Kasım ayında önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 48 oranında gerilediği bildirildi.



Rusya’daki şantiyeler de etkilendi

KÜRESEL finansal krizden en çok etkilenen ülkelerden Rusya’da, Türk müteahhitlerinin yatırımları sekteye uğradı.



Bütün sektörler yüzde 30 küçülecek

FEDERAL Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Nurdoğan, ABD’de başlayan küresel mali kriz nedeniyle 2008 yılında bütün sektörlerde geçmiş yıllara göre yüzde 30’luk küçülme beklendiğini söyledi.



Kuveyt Türk, yastık altı altını çekecek

KUVEYT Türk, Türkiye’de 6-7 bin ton olduğu tahmin edilen yastık altı altını, ekonomiye kazandırmak amacıyla çalışmalar yapıyor.



BANKALARIN LİKİDİTELERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

UFUK Uyan, katılım bankalarının, Türkiye ve dünyada faizsiz kazanç sağlayan bankaların likit olarak değerlendirdikleri kaynaklar bulunduğunu, “atıl durmasın” diye likiditelerini kısa vadeli olarak Londra Metal Borsasında değerlendirdiklerini, bu likiditeyi çekme adına Türkiye’de bir borsa oluşması ve arz-talep meydana gelmesinin önemli olacağını vurguladı.



Karadeniz’de palamut bereketi

MEHMET Yılmaz (53), yaklaşık 30 yıldır balıkçılık yaptığını, Gemilerçekeği Balıkçı Barınağında bulunan teknesiyle her gün balık avlanmaya çıktığını belirtti.



İş kazası ve meslek hastalıkları arttı

Türkiye’de 2007 yılındaki iş kazaları ve meslek hastalığı vakaları önceki yılı geride bıraktı. Geçen yıl 80 bin 602 iş kazası meydana gelirken bin 208 meslek hastalığı vakası belirlendi, bin 44 işçi yaşamını yitirdi.



 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır