"Gerçekten" haber verir 13 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

BAYRAM YAKINLAŞTIRDI

Pakistan’ın çeşitli şehirlerindeki mülteci kamplarında tüm imkânsızlıklara rağmen bayram coşkusu yaşanıyor. Bayramın mutluluğu Türkiye'deki hayırseverlerin gönderdiği yardımlarla ikiye katlanıyor. Pakistan'da, Hindistan, Afganistan ve sınır bölgelerden göç eden 2.5 milyon mülteci yaşıyor. İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsanı Yardım Vakfı ile Pakistan'daki ortağı Hubeyd Vakfı tarafından ülkedeki çeşitli kamplarda yaşayan yaklaşık 3 bin aileye yardımda bulunuldu.

Kurban bayramı yakınlaştırdı

Kurban Bayramı’nda Latin Amerika ve Uzakdoğu ülkelerinde yaşayan Müslümanlar da unutulmadı. Türkiye’den giden hayırseverler Kurbanlar keserek, buradaki Müslümanları yalnız bırakmadı. Kardeşlik, paylaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergilediler. 110 ülkede Kurban kesen İHH İnsanî Yardım Vakfı, Latin Amerika ülkeleri Brezilya, Bolivya, Ekvator, Haiti, Kolombiya, Küba, Peru, Surinam, Venezuella ile Uzakdoğu ülkeleri Açe, Arakan, Bangladeş, Burma, Çin, Doğu Türkistan, Endonezya, Filipinler, Hindistan, Kamboçya, Keşmir, Moro, Nepal, Patani, Sri Lanka, Tayland ve Vietnam’da da Kurbanlar keserek ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Nepal’de 51 büyük baş ve 25 küçük baş Kurban kesilerek etleri ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı. Ayrıca 800 adet de battaniye dağıtıldı. Filipinler’de ise başşehir Manila’da 70 hisse, Cotobato şehrindeki mülteci kamplarında 448 hisse Kurban kesilerek Müslüman halka dağıtıldı. Açe’de kesilen Kurbanlar 390 aileye dağıtıldı. Budist Myanmar devletinin zulmünden kaçarak Bangladeş’e sığınan ve bataklık üzerinde oluşturulan barakalarda yaşama mücadelesi verilen Arakanlı mültecilere de bayram iklimi yaşatıldı. Burada kesilen Kurbanlar kampta kalan bütün mülteci ailelere dağıtıldı.

KURBAN, PROBLEMLERİ GÖRMEMİZE VESİLE OLDU

İHH Genel Başkan Vekili Yavuz Dede, Kurban vesilesiyle gittikleri ülkelerdeki Müslümanların sıkıntılarını yerinde gördüklerini ve daha sonra bu sorunları çözecek projelerini hayata geçirdiklerini söyledi. Geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda Nepal’e gittiklerinde buradaki Müslümanların henüz kendi dillerinde okuyabilecekleri Kur’ân-ı Kerimleri olmadığını öğrendiklerini ifade eden Yavuz Dede, “Nepal`deki en büyük İslâmî kuruluş olan İslâmî Sangh’ın Kur’ân-ı Kerim’i Nepalce’ye tercüme etme çalışmasında bulunduğunu öğrendik. Biz de buna maddi destek de bulunarak projenin daha erken bitmesini sağladık. Böylece Nepal’de yaşayan 2 milyon Müslüman, kendi dillerinde Kur’ân’a kavuşmuş oldular” dedi. Yavuz Dede, şöyle devam etti: “Kurban vesilesiyle mülteci kamplarına gittiğimizde buradaki insanların nasıl bir çaresizlik içerisinde yaşadıklarını görüyoruz. Afrika ülkelerine gittiğimizde ise bu ülkelerde cami, okul, hastane ve su sıkıntısının yanı sıra katarakt hastalığının ne kadar yaygın olduğunu gördük. Ve daha sonra 10 Afrika ülkesinde katarakt ameliyatları yapmaya başladık. Bugüne kadar 10 bin insanın gözlerini açtık. 100 YTL’lik bir bağışla bir ameliyat yapıyoruz. Hedefimiz 100 bin insanın gözlerini açmak.”

13.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Yardımların yüzde 40’ı Afrika’ya gitti

  Papadopulos hastanede öldü

  Yunan konsolosluğuna domates attılar

  Toker: Türkiye'de reform yapıldığını görmüyorum

  Anayasa Mahkemesi’ne en fazla Sezer başvurdu

  Suriyeli ziyaretçiler dönmeye başladı

  Manisa’da feci kaza: 7 ölü

  Gaziantep'te zehirlenme: 3 ölü

  Müzakereler iyi yolda

  Daima Irak’ın yanındayız

  DP Lideri Soylu’dan Yeni Asya’ya ziyaret

  Alman CSU, Türkiye karşıtlığından vazgeçiyor

  Krize “vizesiz” çözüm

  BAYRAM YAKINLAŞTIRDI

  İnteraktif oyunlar vicdan duygusunu köreltiyor

  Okula, hastanede gidiyorlar

  Hobi olarak başladı, sülün çiftliği kurdu

  Rize’de, 12 katlı bina yandı

  İlâç olarak en çok antibiyotik kullanılıyor

  Ağrı, eks 27 dereceyle dondu

  Meteorolojiden buzlanma ve don uyarısı

  İstanbul’un denizleri artık daha temiz

  HOŞ GELDİN HACI BEBEK

  Hasta anne, bebeğini emzirebilir

  Beyin kullanılmazsa körelir

  Cepten oy kullanabiliyorlar

  Türksat 4A geliyor

  MSN şifresi çalınan kişi polise başvurdu

  Kıt'aların hareketi ilk kez kaydedildi

  Her atık pile, bir ters lâle

  Konya’da, nadir görülen fay kırığı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır