"Gerçekten" haber verir 13 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

BEŞİKTAŞ KRİTİK VİRAJDA

TÜRKCELL Süper Lig'deki son 2 maçını kaybederek, 6. sıraya kadar gerileyen Beşiktaş, bugün Ankaragücü'nü ağırlayacak.

BJK İnönü Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Yunus Yıldırım yönetecek. Fenerbahçe ve Ankaraspor mağlubiyetleriyle ligin zirvesinde lider Trabzonspor'un 6 puan gerisine düşen, ezeli rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe'nin de arkasında kalan siyah-beyazlılar, Ankaragücü karşısında kazanarak, kötü gidişine son vermek ve gelecek haftaki Galatasaray derbisi öncesi moral bulmak amacında.

4 EKSİK VAR, TELLO BELİRSİZ

Beşiktaş, zirveden kopmamak açısından büyük önem taşıyan yarınki maçta sakat ve cezalı oyuncuları nedeniyle eksik bir kadroyla mücadele edecek. Siyah-beyazlılarda kırmızı kart cezalısı Sivok ile Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 3 maç ceza verilen İbrahim Üzülmez yarınki maçta oynayamayacak. Ayrıca, sakatlıkları süren Uğur İnceman ile Serdar Kurtuluş da zorlu maçta forma giyemeyecek. Sakatlığı nedeniyle hafta içinde takımla çalışmalara katılamayan Tello'nun durumunun ise maç öncesi netlik kazanacağı bildirildi.

5 FUTBOLCU SARI KART SINIRINDA

Beşiktaş'ta, bugünkü Ankaragücü maçı öncesi 5 futbolcu sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Sezon başından bu yana 3'er sarı kart gören Rüştü, Cisse, İbrahim Toraman, Serdar Özkan ve Nobre, bugünkü maçta da kart görmeleri durumunda,gelecek haftaki kritik Galatasaray derbisinde forma giyemeyecek.

13.12.2008


 

Sivok ve Zapotocny hayal kırıklığı yaşatıyor

BEŞİKTAŞ savunmasında görev yapan Çek futbolcular Sivok ve Zapotocny, ilk maçlardaki performanslarıyla göz doldurmalarına rağmen, özellikle son haftalardaki hatalarıyla dikkat çekiyor.

Sezonun ilk maçlarında ortaya koydukları performansla büyük beğeni toplayan Çek ikili, son haftalardaki futbollarıyla düş kırıklığı yaşattı. Metalist ve Fenerbahçe maçlarında büyük hatalar yapan ve takımının yenilgisinde büyük rol oynayan Zapotocny'nin yanı sıra, Sivok da özellikle Ankaraspor karşılaşmasındaki hatalarıyla sıkıntı yaşattı. UEFA Kupası'nda Ukrayna'nın Metalist takımıyla oynanan maçtaki kritik hatalarıyla takımının goller yemesine neden olan Zapotocny, Fenerbahçe maçında da çok önemli hatalar yaptı. Metalist maçından 4-1 mağlup ayrılarak UEFA Kupası'ndan elenen siyah-beyazlı ekip, Zapotocny'nin yine önemli hatalar yaptığı derbide Fenerbahçe'ye 2-1 yenildi.

Beşiktaş'ın bir diğer Çek oyuncusu Sivok da son maçtaki performansıyla siyah-beyazlı taraftarları üzdü. Denizli'nin oyun anlayışında farklı bir rol alan Sivok, birçok maçta iyi futbol oynamasına rağmen Ankaraspor maçındaki kritik hatalarıyla takımının yenilgisinde önemli pay sahibi oldu.

Siyah-beyazlı takımın, ligin 14. haftasında Ankaraspor ile yaptığı ve 3-1 yitirdiği karşılaşmada kendi kalesine bir gol atan Sivok, 72. dakikada da rakip oyuncu Theo'ya yaptığı sert hareket sonrası kırmızı kart gördü ve takımını eksik bıraktı.

13.12.2008


 

Kewell kasık fıtığı ameliyatı olacak

GALATASARAY'DA kasığındaki sakatlığı nedeniyle ülkesi Avustralya'ya giden Harry Kewell'ın ameliyat olacağı açıklandı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, Avustralya'da bugün ayrıntılı tetkikleri yapılan Harry Kewell'ın, 15 Aralık Pazartesi günü sağ kasık fıtığı ameliyatı olmasına karar verildiği ifade edildi.

13.12.2008


 

Yunanistan futbolu başkansız kaldı

YUNANİSTAN Futbol Federasyonu Başkanı Vassilis Gagacis'in görevinden istifa ettiği bildirildi.

11 yıldır görev yapan, 2001 yılında Federasyon Başkanı seçilen Gagacis'in, resmen sunduğu istifa dilekçesinde, gerekçe olarak, ''Federasyonda uluslararası kriterlere uyulması için yapılan düzenlemeleri elverişli bulmayan kişilerin, şahsına yaptıkları saldırıları'' gösterdiğini duyurdular.

13.12.2008


 

Voleybolda G.Saray-F.Bahçe derbisi

AROMA Erkekler Voleybol Birinci Ligi'nde ezeli rakipler Galatasaray ile Fenerbahçe, bugün karşı karşıya gelecek.

TVF 50. Yıl Spor Salonu'ndaki dev maç saat 17.30'da başlayacak. Ligde geride kalan 9 hafta sonunda 5'er galibiyet ve 4'er yenilgisi bulunan ezeli rakiplerden, son şampiyon Fenerbahçe set averajıyla 5., Galatasaray ise 7. sırada bulunuyor.

13.12.2008


 

Uygun'dan ‘futbol devrimi’ önerileri

SİVASSPOR Teknik Direktörü Bülent Uygun, Türkiye'de futbol devriminin gerçekleştirilebilmesi için bazı projelerinin bulunduğunu söyledi.

Türkiye'de futbol devriminin, düzenli tesisleşme, tam teşekküllü sporcu sağlık hastaneleri ve huzurevleri inşa edilmesi, sporcuların ve hakemlerin emeklilik hayat sigortası gibi sosyal haklara sahip olmasıyla başlayacağına inandığını kaydeden Uygun, bu projenin Antalya Belek'te 450 dönümlük bir arazinin üzerinde hayata geçirilebileceğini kaydetti. Bu proje kapsamında milli takımlar için kamp tesislerinin de olacağını anlatan Uygun, ''Bu saydıklarım yapıldığı zaman Türk futbolunun çağ atladığını, Anadolu'dan birçok takımın şampiyonluğa giden yolda ilerlediğini, 20 milyon gence sahip olan Türkiye'nin Avrupa ve dünya şampiyonu olduğunu, hakemlerimizin de Avrupa ve dünya kupalarında finaller yönettiğini hep beraber göreceğiz'' dedi.

HAKEMLERE 10 BİN YTL SABİT MAAŞ

Bülent Uygun, ''Herkes hakemleri eleştirmek için birçok pozisyon kovalıyor. Hakemleri eleştirenler de birçok hata yapmış zamanında. Bizler de, onları yetiştirenler de, herkes hata yapmış. Buna karşılık hiç kimse hakemlerimizin geleceğiyle ilgili proje üretmiyor'' dedi. Hakemlerin, hakem antrenörleri tarafından eğitilmesinin önemini belirten Uygun, Türkiye'de şu an üst liglerde maç yöneten yaklaşık 30 hakem olduğunu belirterek, şöyle devam etti: ''Bu 30 hakemin birer antrenörü olsa, bu hakem antrenörleri antrenman metotlarıyla hakemlerimizi en güzel şekilde hazırlasa, sabit 10 bin YTL maaşları olsa, yönettikleri maçlardaki aldıkları bu para, puan durumuna göre verilse, iyi yönetirse o primi alması, kötü yönetirse primden men edilmesi gibi ceza sistemi de ortaya konulmuş olsa, onların sosyal hayatlarını güvenceye alabilmek için belli bir yaştan sonra emeklilik hayat sigortaları yapılsa, hakem camiasının önü açılmış olacak.''

13.12.2008


 

F.Bahçe'de son antrenmana bütün futbolcular katıldı

FENERBAHÇE, Turkcell Süper Lig'de Antalyaspor ile 14 Aralık Pazar günü yapacağı maçın hazırlıklarını tek antrenmanla sürdürdü.

Samandıra Tesisleri'nde, teknik direktör Luis Aragones yönetiminde basına kapalı olarak gerçekleştirilen çalışmada futbolcuların, kondisyoner Carlos Cascallana idaresindeki koşu, ısınma ve koordinasyon hareketlerinden sonra 3 takıma ayrılarak, top çalma çalışması ile minyatür kale maç yaptıkları ve ayak tenisi oynadıkları belirtildi. Sakatlığı devam eden Semih dışındaki tüm oyuncuların çalışmada yer aldıkları belirtildi.

13.12.2008


 

Ekonomik kriz 2012 Londra Olimpiyatları'nı da vurdu

İNGİLTERE'NİN başkenti Londra'da yapılacak 2012 Olimpiyat Oyunları'nda kullanılacak olimpiyat köyü inşaatının maddi sıkıntılar nedeniyle sekteye uğradığı bildirildi.

2012 Olimpiyat Oyunları'nın organizasyonunu üstlenen organizatörler, olimpiyat köyü için ayrılan paranın bittiğini ve 'acil fon' dan para aldıklarını açıkladı. Dünya Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Gilbert Felli da yaptığı açıklamada, olimpiyat köyünün yapımında büyük maddi sorunlar yaşandığını söyledi ve 'acil fon'dan yardıma izin verdiklerini söyledi.

13.12.2008


 

Filede Türkiye Kupası kuraları Pazartesi çekilecek

VOLEYBOL Bayanlar Teledünya Türkiye Kupası'nda yarı final kuraları 15 Aralık Pazartesi günü Ankara'da çekilecek.

Voleybol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Ankara Plaza Otel'de saat 12.30'da başlayacak kura çekimine, yarı finale yükselen Eczacıbaşı Zentiva, Türk Telekom, Fenerbahçe Acıbadem ve Vakıfbank Güneş Sigorta takımlarının temsilcileri katılacak.

13.12.2008


 

Köln'ün 17 ülALMANYA'NIN Köln kentinde yaşayan Kastamonulu Halil Çetin, 17 ayrı ülke bayrağından haz

Halil Çetin bayrağı 2006 yılında Dünya Şampiyonası'na katılamayan Türkiye'nin durumuna üzüldüğü için yaptırdığını belirterek, ''Ben de Türk bayrağı ve Alman bayrağı en üstte olacak şekilde, 17 ülkenin bayraklarından oluşan tek bir büyük bayrak yaptırdım ve maçlara böyle gittim'' diye konuştu.

13.12.2008


 

Anadolu ragbi ve beyzbolla tanışacak

TÜRKİYE Beyzbol Softbol Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu Başkanı Şahin Kömürcü, Avrupa ve Amerika'da büyük ilgi gören beyzbol, softbol, korumalı futbol ve ragbiyi Anadolu'ya yayacaklarını belirtti.

Kömürcü, yaptığı açıklamada, beyzbol, softbol, korumalı futbol ve ragbi spor branşlarının Türkiye'de geç tanındığını söyledi. Federasyon başkanı seçildiği günden itibaren bu spor branşlarının tanıtımına ağırlık verecekleri yönünde söz verdiklerini ifade eden Kömürcü, şunları kaydetti: ''Türkiye 2001 yılında Amerikan futbolu ve rugbiyle tanıştı. Aslında bunlar bize yabancı branşlar değiller. 19. yüzyılda Osmanlı Devletinde yabancılar bu sporları sergilemişler. Ancak Türkiye'ye gelişi biraz geç oldu. Biz bu eksikliği tanıtımla gidereceğiz. Özellikle Kanada ve Avustralya'da beyzbol, softbol, korumalı futbol ve ragbi karşılaşmalarında trafik kilitleniyor, televizyonlar bu maçların oynadığı saatte 2 milyon dolarlık reklam alabiliyorlar. Amerika Birleşik Devletleri'nde Amerikan futbolu, Avrupa'da rugbi en çok ilgi gören spor dalları.''

BU SPORLARI YAPMAK MASRAFLI

Federasyon yönetiminin heyecanlı ve çalışkan kişilerden oluştuğunu anlatan Kömürcü, ''Tüm spor branşlarında lig oluşumunu arttırmak ve böylece daha fazla katılımlı alt ve üst ligler kurmak misyonunu üstlenen federasyonumuz, sürekli iyileştirme ve sporu geliştirme odaklı yapılanmayı, spora hizmet politikasının mutlak temeli olarak benimseyerek, spor kalitesini bir bütün olarak değerlendirmektedir. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Çünkü iyi bir yönetim kadromuz var'' dedi. Masraflı spor branşları olarak bilinen beyzbol, softbol, korumalı futbol ve ragbiyi Türkiye'de geniş kitlelere yaymak için yoğun mesai harcadıklarını ifade eden Kömürcü, bu sporların çok masraflı olduğunu genelde kalburüstü ailelerin çocuklarının bu sporlarla ilgilendiğini bildirdi. Bu sporları ülke geneline yaymak istediklerini vurgulayan Kömürcü, Avrupa ve Amerika'da trafiğin kilitlenmesine neden olan spor branşlarını Anadolu'ya yayacaklarını kaydetti.

13.12.2008


 

Anadolu ragbi ve beyzbolla tanışacak

TÜRKİYE Beyzbol Softbol Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu Başkanı Şahin Kömürcü, Avrupa ve Amerika'da büyük ilgi gören beyzbol, softbol, korumalı futbol ve ragbiyi Anadolu'ya yayacaklarını belirtti.

Kömürcü, yaptığı açıklamada, beyzbol, softbol, korumalı futbol ve ragbi spor branşlarının Türkiye'de geç tanındığını söyledi. Federasyon başkanı seçildiği günden itibaren bu spor branşlarının tanıtımına ağırlık verecekleri yönünde söz verdiklerini ifade eden Kömürcü, şunları kaydetti: ''Türkiye 2001 yılında Amerikan futbolu ve rugbiyle tanıştı. Aslında bunlar bize yabancı branşlar değiller. 19. yüzyılda Osmanlı Devletinde yabancılar bu sporları sergilemişler. Ancak Türkiye'ye gelişi biraz geç oldu. Biz bu eksikliği tanıtımla gidereceğiz. Özellikle Kanada ve Avustralya'da beyzbol, softbol, korumalı futbol ve ragbi karşılaşmalarında trafik kilitleniyor, televizyonlar bu maçların oynadığı saatte 2 milyon dolarlık reklam alabiliyorlar. Amerika Birleşik Devletleri'nde Amerikan futbolu, Avrupa'da rugbi en çok ilgi gören spor dalları.''

BU SPORLARI YAPMAK MASRAFLI

Federasyon yönetiminin heyecanlı ve çalışkan kişilerden oluştuğunu anlatan Kömürcü, ''Tüm spor branşlarında lig oluşumunu arttırmak ve böylece daha fazla katılımlı alt ve üst ligler kurmak misyonunu üstlenen federasyonumuz, sürekli iyileştirme ve sporu geliştirme odaklı yapılanmayı, spora hizmet politikasının mutlak temeli olarak benimseyerek, spor kalitesini bir bütün olarak değerlendirmektedir. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Çünkü iyi bir yönetim kadromuz var'' dedi. Masraflı spor branşları olarak bilinen beyzbol, softbol, korumalı futbol ve ragbiyi Türkiye'de geniş kitlelere yaymak için yoğun mesai harcadıklarını ifade eden Kömürcü, bu sporların çok masraflı olduğunu genelde kalburüstü ailelerin çocuklarının bu sporlarla ilgilendiğini bildirdi. Bu sporları ülke geneline yaymak istediklerini vurgulayan Kömürcü, Avrupa ve Amerika'da trafiğin kilitlenmesine neden olan spor branşlarını Anadolu'ya yayacaklarını kaydetti.

13.12.2008


 

TÜRKCELL SÜPER LİG

Bugün:

14.00 Sivasspor-Hacettepe (Sivas 4 Eylül)

14.00 Kayserispor-İstanbul B. Bld. (Atatürk)

15.00 Bursaspor-Trabzonspor (Bursa Atatürk)

19.00 Beşiktaş-Ankaragücü (BJK İnönü)

14 Aralık Pazar:

14.00 Kocaelispor-Gaziantepspor (İsmetpaşa)

14.00 Ankaraspor-Denizlispor (Yenikent ASAŞ)

14.00 Eskişehirspor-Konyaspor (Eskişehir Atatürk)

19.00 Fenerbahçe-Antalyaspor (Şükrü Saracoğlu)

13.12.2008


 

BANK ASYA 1. LİG

Bugün:

13.00 Diyarbakırspor-Manisaspor (Atatürk)

14 Aralık Pazar:

13.00 Kasımpaşa-Gaziantep Bld. (R. Tayyip Erdoğan)

14.00 Samsunspor-Sakaryaspor (Samsun 19 Mayıs)

14.00 K. Karabük-K. Erciyes (Necmettin Şeyhoğlu)

14.00 Orduspor-Güngören Belediye (Ordu 19 Eylül)

14.00 Altay-Adanaspor (Alsancak)

14.00 Çaykur Rizespor-Giresunspor (Rize Atatürk)

14.00 Boluspor-Karşıyaka (Bolu Atatürk)

15 Aralık Pazartesi:

20.00 Malatyaspor-Kartalspor (Malatya İnönü)

13.12.2008


 

TFF 2. LİG 2. GRUP

14 Aralık Pazar:

13.30 Marmaris Bel. Gençlikspor-Bucaspor (İlçe)

13.30 Denizli Belediyespor-Turgutlu(Atatürk)

13.30 Alanya-Tarsus İdmanyurdu (Milli Egemenlik)

13.12.2008


 

TFF 2. LİG 3. GRUP

14 Aralık Pazar:

13.30 İstanbulspor-Kırıkkalespor (İl Özel İdare)

13.30 Konya Şekerspor-Zeytinburnu (Atatürk)

13.30 Mersin İd.-Kırşehir (Tevfik Sırrı Gür)

13.12.2008


 

TFF 2. LİG 4. GRUP

14 Aralık Pazar:

13.30 Ofspor-Akçaabat Sebatspor (Of İlçe)

13.30 Çorum-Erzurum (Turhan Kılıççıoğlu)

13.12.2008


 

TFF 2. LİG 5. GRUP

14 Aralık Pazar:

13.30 Elazığspor-Şanlıurfa Belediyespor (Atatürk)

13.30 Mardinspor-Diyarbakır B. Bld. (21 Kasım)

13.30 İskenderun Demirçelik-Adıyaman (5 Temmuz)

13.30 GASKİ Spor-Vanspor (GASKİ Tesisleri)

13.30 Şanlıurfa-Malatya Belediye (Hanefi Mahçiçek)

13.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır