"Gerçekten" haber verir 21 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Yılın son derbisi kimin olacak?

TÜRKCELL Süper Lig'de 2008'in son derbisinde ezeli rakipler Galatasaray ile Beşiktaş, bugün karşı karşıya gelecek.

Mecidiyeköy'deki Ali Sami Yen Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak ve Lig TV'den naklen yayınlanacak maçı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Aleks Taşçıoğlu yapacak. Dev maçın 4. hakemi ise Abdullah Yılmaz. Maç için satışa sunulan biletler kısa sürede tükenirken, 2008'in son derbisi kapalı gişe oynanacak. Derbiyi 1.162'si Beşiktaşlı olmak üzere, toplam 23 bin kişi statta izleyecek.

G.SARAY'IN GÖZÜ ZİRVEDE

Ligde 15'er maç sonrası Galatasaray'ın 30, Beşiktaş'ın ise 28 puanı bulunuyor. Ev sahibi Galatasaray, bu sezon 7 maçta sadece 1 kez berabere kalıp, kalan 6 maçını kazandığı Ali Sami Yen Stadı'nda yine galip gelerek, zirvede avantaj yakalamak amacında. Bu sezon 7 dış saha maçından sadece 2'sini kazanabilen konuk Beşiktaş ise deplasmandaki derbiden galibiyetle ayrılarak, zirveden kopmamak istiyor.

GALATASARAY CEPHESİ

Galatasaray'da sakatlıkları süren Kewell, Emre Güngör, Hasan Şaş, Serkan Çalık, Uğur, Alparslan ve Orkun, derbi maçta forma giyemeyecek. Sarı-kırmızılı ekipte 3 sarı kartı bulunan Meira, derbide de kart görmesi durumunda cezalı duruma düşecek.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ

Beşiktaş'ta ise cezalı Sivok ve İbrahim Üzülmez ile sakatlıkları bulunan Serdar Kurtuluş ve Aydın, bugünkü derbide oynayamayacak. Siyah-beyazlılarda sezon başından bu yana 3'er sarı kartları bulunan kaleci Rüştü, Cisse, İbrahim Toraman, Nobre ve Serdar Özkan, derbide de kart görmeleri durumunda cezalı olacak.

MUHTEMEL 11'LER

Derbi maça ezeli rakiplerin şu 11'lerle çıkması bekleniyor: Galatasaray: De Sanctis, Sabri, Servet, Meira, Hakan, Barış, Ayhan, Mehmet Topal, Arda, Lincoln, Baros Beşiktaş: Rüştü, Ali Tandoğan, Zapotocny, Gökhan, Ekrem, Holosko, Cisse, İbrahim Toraman, Tello, Delgado, Nobre

21.12.2008


 

Derbilerin sonucunu kimse kestiremiyor

GALATASARAY Kulübü Başkanı Adnan Polat, Turkcell Süper Lig'de yarın Beşiktaş ile yapacakları derbi maçta takımlarına güvendiklerini, ancak derbi maçların sonucunu kestirmenin zor olduğunu söyledi.

Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul toplantısının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Polat, Galatasaray-Beşiktaş maçlarının her zaman zorlu geçtiğine değinerek, şunları kaydetti: ''İki taraf da kazanmak için oynayacak. Ben Galatasaray takımına ve taraftarımıza güveniyorum. Temennim galibiyetle ayrılıp, ilk yarıyı en iyi şekilde bitirmiş olmak ve taraftarlarımızın yeni yıla mutlu girmelerini sağlamak. Ama derbilerin neticesini kimse kestiremiyor. Ben de kestiremiyorum.''

BORDEAUX'YU YETERİNCE TANIDIK

Adnan Polat, iki sezon önce Şampiyonlar Ligi, geçen sezon UEFA Kupası gruplarında eşleştikleri, bu sezon da UEFA Kupası 3. turunda yine rakipleri olan Fransa'nın Bordeaux takımını yeterince tanıdıklarını kaydetti. Bordeaux'nun muhtemel rakipler arasında çekilebilecek en iyi kuralardan biri olduğunu savunan Polat, ''Final oynamak ve UEFA Kupası'nı kaldırmak istiyorsak, bu saatten sonra kim çıkarsa çıksın, yenip, yol almak zorundayız. Takım seçecek halimiz yok. Bordeaux'yu yeterince tanıdık. Artık bu kez kazanacağız'' ifadelerini kullandı.

21.12.2008


 

PAF'ta derbi heyecanı Florya'da yaşanacak

GALATASARAY ile Beşiktaş arasındaki ezeli rekabetin heyecanı bugün Profesyonelliğe Aday Futbolcular (PAF) Ligi'nde de yaşanacak.

Galatasaray'ın sahası olan Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki karşılaşma saat 14.00'te başlayacak. 36 puanla Trabzonspor'un liderlik koltuğunda oturduğu PAF Ligi'nde geride kalan 15 hafta sonunda Galatasaray'ın 34, Beşiktaş'ın ise 31 puanı bulunuyor.

21.12.2008


 

F.Bahçe 10 gün tatile çıktı

TÜRKCELL Süper Lig'in 16. haftasında Cumartesi oynanan maçta Konyaspor'u deplasmanda 2 - 1 yenerek ilk yarıyı 32 puanla tamamlayan Fenerbahçe'de 10 günlük tatil başladı.

Konyaspor deplasmanıyla ilk devre maçlarını tamamlayan Sarı - lacivertli ekip, ikinci devre hazırlıklarına 30 Aralık Salı günü saat 19.00'da Samandıra Kamp Merkezi'nde yapacağı antrenmanla başlayacak. Sarı - lacivertliler 7 Ocak'ta Bursaspor ile Kadıköy Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynayacakları Fortis Türkiye Kupası grup maçına kadar hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdürecek. Fenerbahçe, Fortis Türkiye Kupası'nda oynadığı tek maçta aldığı 3 puanla grupta 2. sırada yer alırken, 11 Ocak'ta Tokatspor ile deplasmanda ve 18 Ocak'ta da İstanbul'da Eskişehirspor ile oynayacağı maçlarla grubunu tamamlayacak.

GİZLİ GOLCÜLER SAVUNMACILAR

Ligin 16 haftalık bölününde gol yükünün önemli bir bölümünü sırtlayan savunma oyuncuları, 31 golün 11'ine imzasını attı. Savunmacılar attıkları gollerle ligin ilk bölümünü sıkıntılı geçiren takımlarına önemli katkılar yaptı. Fenerbahçe savunmasında attığı 4 golle Lugano başı çekerken, takımın ihtiyacı olduğu dönemde ön liberodaki performansıyla çıkışa geçen Selçuk 3 gole imzasını attı. Roberto Carlos'un 2, Edu ve Önder'in de 1'er golü bulunuyor. Sarı-lacivertli ekibin en golcü savunma oyuncusu olarak öne çıkan Lugano, attığı 4 golün 3'ünde fırsatçılığını konuşturdu. Rakip kale direği veya futbolculardan dönen topları takibinin meyvelerini toplayan Uruguaylı futbolcu, Galatasaray, Ankaraspor ve Antalyaspor maçlarında seken toplarla golle buluştu.

21.12.2008


 

Derbide 2 bin 500 polis görev yapacak

TÜRKCELL Süper Lig'de Galatasaray ile Beşiktaş takımları arasında yapılacak 2008'in son derbisi için olağanüstü güvenlik önlemleri uygulanacak.

Ali Sami Yen Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak derbi öncesi, sırası ve sonrasında geniş güvenlik önlemleri alınacak. Maç için güvenlik önlemleri saat 13.00'ten itibaren alınmaya başlanacak ve stat kapıları saat 14.00'te açılacak. Derbide 2 bin 500 güvenlik görevlisi çalışacak. Karşılaşmada ayrıca 89 güvenlik kamerasıyla tespit yapılacak. Müsabakaya ait bileti olmayan kişiler, stat çevresinde oluşturulacak dış arama noktasından içeri alınmayacak, stat dışında karaborsa ve elden bilet satışına izin verilmeyecek.

21.12.2008


 

14'Ü yabancı 308 gazeteci izleyecek

TÜRKCELL Süper Lig'de Galatasaray ile Beşiktaş takımları arasında yapılacak 2008'in son derbisini adeta bir medya ordusu izleyecek.

Ali Sami Yen Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak derbi için Türkiye Spor Yazarları Derneği'ne (TSYD) 14'ü yabancı toplam 308 gazetecinin akredite başvurusu yaptığı bildirildi. Dev maç için saha içinde 78 foto muhabiri görev yapacak. TSYD, stattaki basın tribünün 189 kişilik kapasitesi nedeniyle bu bölüm yapılan 230 başvurudan bazılarını geri geçirmek zorunda kalacak. Bu arada derbiyi, 10'u Alman, 2'şer tanesi de Şili ve Brezilyalı olmak üzere toplam 14 yabancı gazetecinin de takip edeceği açıklandı.

21.12.2008


 

Polat ve Demirören ilk kez karşı karşıya

GALATASARAY ile Beşiktaş takımları arasında bugün yapılacak 2008'in son derbisi, aynı zamanda Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ile Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'i ''başkan'' sıfatlarıyla ilk kez karşı karşıya getirecek.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, başkan sıfatıyla 12. kez Galatasaray derbisi izleyecek. Demirören'in başkanlık koltuğunda izlediği 11 Galatasaray derbisinde Beşiktaş 3 galibiyet, 3 beraberlik, 5 de yenilgi aldı. Adnan Polat ise, kulüp başkanı sıfatıyla ilk kez Beşiktaş derbisi izleyecek olmanın heyecanını yaşayacak. Bu arada Beşkitaş Başkanı Yıldırım Demirören'in bugünkü derbiyi Ali Sami Yen Stadında izleyeceği açıklandı.

21.12.2008


 

G.Saray, Beşiktaş'a karşı 111-107 önde

TAKSİM Stadı'nda 22 Ağustos 1924 tarihinde Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 84 yıllık rekabette, bugüne kadar yapılan 320 maçın 111'ini Galatasaray, 102'sini Beşiktaş kazanırken, 107 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.

Sarı-kırmızılıların toplam 446 golüne, siyah-beyazlılar 424 golle karşılık verdi. Galatasaray ile Beşiktaş arasında ligde yapılan 98 karşılaşmada ise genel toplamda olduğu gibi sarı-kırmızılı takımın üstünlüğü bulunuyor. Ezeli rakipler ligde şimdiye kadar 98 kez karşı karşıya gelirken, Galatasaray 34, Beşiktaş ise 27 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 37 maçta da eşitliği bozamazken, ''Cim Bom''un 113 golüne, ''Kara Kartallar'' 101 golle karşılık verdi.

21.12.2008


 

Mehmet'in 26 sayısı Jazz'ı zafere taşıdı

NBA'DE Utah Jazz, deplasmanda Detroit Pistons'ı normal süresi 98-98 biten maçta 2 uzatma periyodu sonrasında 120-114 yenerken, Mehmet Okur attığı 26 sayıyla takımının galibiyetinde önemli pay sahibi oldu.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 48 dakika sahada kalan Okur, 2 kez kullandığı 3 sayılık atışların 1 tanesinde başarılı olurken, 18 kez denediği 2 sayılık atışların ise 9 tanesini sayıya çevirdi. 6 kez geldiği serbest atış çizgisinden de 5 isabet çıkartan Okur, maçı 26 sayı, 12 ribaunt ve 2 asistle tamamlayarak takımının galibiyetine önemli katkı sağladı.

21.12.2008


 

Pota ve filede F.Bahçe-Beşiktaş derbisi var

TÜRKİYE Bayanlar Basketbol Ligi'nin (TBBL) 10. haftası, bugün İstanbul'da dev bir maça sahne olacak.

Ezeli rakipler Fenerbahçe ile Beşiktaş Cola Turka, Kadıköy Caferağa Spor Salonu'ndaki derbide karşı karşıya gelecek. Saat 17.00'de başlayacak maçı Alper Özgök-Ziya Özorhon hakem ikilisi yönetecek. Öte yandan Aroma Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'nde ezeli rakipler Beşiktaş ile Fenerbahçe Acıbadem bugün karşı karşıya gelecek. Siyah-beyazlıların sahası olan Beşiktaş Cola Turka Arena'daki müsabaka saat 15.30'da başlayacak.

21.12.2008


 

Voleybol camiasında 2 acı kayıp

Voleybol camiasında bugün 2 acı kayıp birden yaşandı.

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Aydın Öztürk'ün ağabeyi Ahmet Öztürk ile Voleybol Federasyonu'nun (TVF) ilk genel sekreteri Orhan Cürdaneli, aynı gün hayata gözlerini yumdular. 65 yaşında hayatını kaybeden Ahmet Öztürk'ün cenazesi, 21 Aralık Pazar günü İzmir Üçyol Bahçelievler Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip toprağa verilecek.

21.12.2008


 

Fenerbahçe zirvede!

Fenerbahçe yoğun eleştiri aldığı bir sezonda zirveye tırmanarak önemli bir badireyi atlatmak üzere.

Devre arasına kayıpsız girmesi halinde şampiyonluğun en büyük favorisi olabilir. Konya gibi zor bir deplasmanda kazanmak önemliydi. Önder ve Yasin yerlerine görev yaptıkları Edu-Lugano ikilisini çok arattılar. Yasin ve kritik bir gole imza atmasına rağmen Önder savunmada eksik kaldılar. Gökhan ve Carlos zamanında kademe yaparak savunmada eksikleri kapattılar. Alex'in silkindiğini, birazda olsa kendine geldiğini gördük. Gollerin oluşumundaki katkısı ile skora diretk etki yaptı.

Maçın en önemli oyuncusu ise Emre idi. Koşuyor, pres yapıyor ve ve doğrudan topu rakip kaleye taşımaya çalışarak takımını rahatlatıyordu. Aragones bence ikinci yarının başında onu oyundan alarak kritik bir karara imza attı. Josico'nun yanına bir de Wederson gelince maç al gülüm ver gülüm havasına döndü. Bu dakikadan sonra Fenerbahçe adına oyunu kendi yarı sahasında kabullenmek kaldı. Konyaspor beraberiği bulsaydı maçtan sonra Aragones'i sert eleştiriler bekliyor olabilirdi. Ne var ki Konyaspor'da sahada puan almak için yeterli bir mücadele ortaya koyamadı. Veysel'in bireysel çabasına takım arkadaşları yeterince katkı yapmadılar.

Maçın çalışkan isimlerinden Uğur Boral etkili bir ilk yarı çıkarmasına rağmen fizik olarak ikinci yarı oyundan düştü. Deivid ve Güiza'nın ise maçtaki en önemli işleri ortaklaşa attıkları golden ibaret kaldı.

Fenerbahçe Mevlana diyarından üç puanla dönüyor ama Önder'in attığı ilk goldeki tartışma epey uzayacak gibi. Geçtiğimiz yıllarda Anelka'nın pozisyonu ağızlara sakız olmuştu adeta. Fakat Önder'in pozisyonu Anelka'nın pozisyonundan çok farklı. Çarpma olduğu görülüyor. Kuddusi Müftüoğlu yan hakemiyle birlikte orta çizgiye yönelebilse pozisyon uzamayabilirdi. Anlaşılan Fenerbahçe'nin Konyaspor karşısında böyle bir bahtsızlığı var.

EFE KIRMIZI

21.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır