"Gerçekten" haber verir 26 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

‘Bir hikâye okumazsan uyumam’

Eğitim Sen Sakarya Şubesi, ‘Bir hikâye okumazsan uyumam’ projesi başlattı. Okul öncesi çocuklara yönelik proje ile anne babalar çocuklara yatmadan önce bir hikâye okuyacak. Çocuk hikâye okunmadan uyumayacak. Ana sınıfı öğretmenlerinden yardım alınarak yürütülecek projede çocuklara ‘Anne babanız bir hikâye okumadan uyumayın’ telkininde bulunulacak.

Eğitim Sen Sakarya Şube Sekreteri Cemil Cebecioğlu, projenin daha okula başlamayan ve okuma yazma bilmeyen çocuğa okuma alışkanlığı kazandıracağını ve kitabı sevdireceğini söyledi. Cebecioğlu şu bilgileri verdi: “Bugün evlerde akşam bir araya gelindiğinde anne diziye, baba maça dalıyor. Çocukların sorduğu sorulara bile tam olarak cevap verilmiyor. Evdeki herkes kendi halinde. Bu durumdan en çok çocuk olumsuz yönde etkileniyor. Bizim bu projemiz çocukla aileyi yeniden kaynaştıracak. Aile bağlarını kuvvetlendirecek. Evde bir çocuk olduğunun farkına vardıracak. Anne ya da baba çocuğunu yatağına götürüp ona hikâye anlatmasıyla birebir güçlü bir iletişim kuracak.”

Bu alışkanlığın sadece aile ile iletişim değil çocuk üzerinde bir çok olumlu tesir yapacağını kaydeden Cebecioğlu, “Çocuğa okunan hikâye onun kelime haznesini zenginleştirecek. Çocukça konuşma yerine konuşması düzelerek kitabî bir konuşma imkânı sağlayacak. Çocuğu zorla uyutma sıkıntısı bitecek. Kitap ele alındığında çocuk hemen yatağına koşacak. Çevre, insan ve hayvan sevgisinin yer aldığı güzel konulu, öğretici hikâyelerle çocuk uykuya dalacak, kâbus görmeyecek. Çocuk sevildiğini, değer verildiğini görünce kendine olan güveni artacak. Ruh sağlığı olumlu etkilenecek. Çocuk Esirgeme Kurumu yurtlarında kalan çocukları da bu proje kapsamına aldık. Gönüllü arkadaşlarımız uygun saatlerde oralardaki çocuklara hikâye okuyacak” diye konuştu.

Projeyi Sakarya’daki bütün sivil toplum örgütleri, valilik, millî eğitim ile paylaştıklarını ve çok olumlu tepkiler aldıklarını vurgulayan Cebecioğlu, “Sakarya’da 280 ana sınıfı var. Hepsine ulaşmak istiyoruz. Bu konuda Millî Eğitim Müdürlüğü’nün desteğine ihtiyacımız var. Biz ilk etapta 15 ana sınıfı öğretmeni ile görüştük. Projeyi anlattık. Ana sınıfı öğretmenleri de projeyi çok beğendi. Çocuklara anlattı. Ana sınıfı öğretmenleri her sabah sınıfta çocuklara ‘Kimin anne babası hikâye okudu’ sorusunu yöneltiyor. Çok sayıda parmak kalkıyor. Zaten hikâye okunan çocukların daha mutlu oldukları görülüyor” ifadelerini kullandı. Sakarya / cihan

26.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Bir hikâye okumazsan uyumam’

  Problemlerin çözümü Asr-ı Saadet’te

  Mehmet Âkif Ersoy İstanbul’da da anılıyor

  Tur güzergâhlarındaki ören yerleri arttırılacak

  Alaeddin Yavaşca’ya plâket

  Orhan Pamuk Pakistan’da

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır