"Gerçekten" haber verir 26 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

Problemlerin çözümü Asr-ı Saadet’te

KÜTAHYA’DA DÜZENLENEN “GÜNÜMÜZ TOPLUMUNDA KADIN SORUNLARI VE İSLÂMî ÇÖZÜMLER” KONULU KONFERANSA İLGİ BÜYÜKTÜ.

GEÇTİĞİMİZ Pazar günü Kütahya’da hanımlara özel bir konferans düzenlendi. Diyanet-Sen ve Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformunun organize ettiği konferans Belediye Kültür Sarayında gerçekleşti. Günümüz Toplumunda Kadın Sorunları ve İslâmî Çözümler konulu konferansa konuşmacı olarak Bizim Aile Dergisi Yayın Koordinatörü Gazeteci-Yazar Yasemin Güleçyüz ve Eğitimci-Yazar F. Nur Hacınebioğlu katıldı. Çevre illerden gelenlerin de katılımıyla gerçekleşen konferansa her yaştan hanımın ilgisi büyüktü.

Yasemin Güleçyüz konuşmasında daha çok aile içinde kadının sorunları ve çözüm yollarından bahsetti. Günümüz kadınlarının sorunlarını aslında Ademlerle Havvaların sorunları olarak nitelendiren Güleçyüz, bu sorunların çözümünde Asr-ı Saadetin model olarak alınması gerektiğini ifade etti.

Sorunların tesbiti ve çözüm yollarını Risâle-i Nur’ların satırları arasında bulabilmenin mümkün olduğunu belirten Güleçyüz, bilhassa Hanımlar Rehberinin bu konuda bir reçete hükmünde olduğunu söyledi.

Ailedeki sorunların çözümünde kadının fıtratındaki şefkat, merhamet gibi özelliklerinin önemli rol oynadığını anlatan Güleçyüz, sözlerini Peygamber Efendimizin Hz. Fatıma’ya söylemiş olduğu bir hadis-i şerifle sürdürdü. Sen Ali`ye cariye ol ki, O da sana köle olsun.

Diğer konuşmacı F. Nur Hacınebioğlu ise kadınların sorunlarını çözme noktasında öncelikle kadınların kendi kimliklerinin farkına varmaları gerektiğini dile getirdi. Bu sebeple sorunları çözmede İslâma göre donanımlı bir kadın profilinin nasıl olması gerektiğinin altını çizdi. Hacınebioğlu İslâma göre donanımlı kadından bahsederken, ihlâs, sadakat, adalet, şefkat, merhamet, doğruluk, diğergamlık gibi pek çok hasletlerin önemine dikkat çekti. Yaklaşık 3 saat süren program, konuşmacıların program sonunda kendilerine yöneltilen soruları cevaplandırmalarıyla sona erdi.

ÜNZİLE SIDAN / KÜTAHYA

26.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Bir hikâye okumazsan uyumam’

  Problemlerin çözümü Asr-ı Saadet’te

  Mehmet Âkif Ersoy İstanbul’da da anılıyor

  Tur güzergâhlarındaki ören yerleri arttırılacak

  Alaeddin Yavaşca’ya plâket

  Orhan Pamuk Pakistan’da

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır