"Gerçekten" haber verir 26 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

Mehmet Âkif Ersoy İstanbul’da da anılıyor

İSTİKLÂL Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy, vefatının 72’nci yıl dönümünde, Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneğinin (ESKADER) düzenleyeceği faaliyetle anılacak. ESKADER’den yapılan yazılı açıklamaya göre, 27 Aralık Cumartesi günü gerçekleşecek ‘’Mehmet Akif Günü’’ adlı faaliyette, ilk olarak Edirnekapı Şehitliği’nde şairin kabri başında anma töreni yapılacak. Şehitlikteki törenin ardından, Beyazıt Devlet Kütüphanesi’ndeki toplantıda, ‘’Akif’in Hayatı ve Dostları’’nı kültür tarihçisi Dursun Gürlek anlatacak.

Gazetemiz yazarlarından Abdurrahman Şen’in, bu yıl kaleme aldığı Akif senaryosu ve hazırlanan filmle ilgili gelişmeleri aktaracağı toplantıda, Mehmet Nuri Yardım ‘’Akif’in Mizah Dünyası’’nı dile getirecek ve şairin nüktelerinden örnekler verecek. Akif’in sevilen şiirlerinden bazı örneklerin de sunulacağı toplantının sonunda, Damla Yayınları tarafından yayımlanan Emin Osman Uygur’un ‘’Safahat’tan Hikâyeler’’ ile Mehmet Nuri Yardım’ın ‘’Mehmet Akif Ersoy ve Safahat’tan Seçmeler’’ adlı kitapları dinleyicilere armağan edilecek.

Faaliyette, Akif’le birlikte Türk düşünce hayatının önemli isimlerinden Ahmet Arvasi ve Hikmet Öğüt de vefat yıldönümleri sebebiyle anılacak.

Öte yandan, toplantının sonunda, bu yıl ilki düzenlenen ‘’ESKADER Ödülleri’’ni kazananlar da açıklanacak. Dernek üyeleri, ‘’www.sanatalemi.net’’ adlı internet sitesinin okuyucuları ile kültür san'at adamları ve akademisyenlerden alınan bilgiler değerlendirilerek oluşturan ödüller, 2008 yılı içinde kültür hayatına kazandırılan san'at ürünlerinin sahiplerine verilecek. İstanbul, aa

26.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Bir hikâye okumazsan uyumam’

  Problemlerin çözümü Asr-ı Saadet’te

  Mehmet Âkif Ersoy İstanbul’da da anılıyor

  Tur güzergâhlarındaki ören yerleri arttırılacak

  Alaeddin Yavaşca’ya plâket

  Orhan Pamuk Pakistan’da

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır