"Gerçekten" haber verir 01 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

TÜRKİYE KAR ALTINDA, KÖY YOLLARI KAPALI

Kar yağışı ülkenin hemen her yerinde etkisini gösteriyor. Köy yolları kapanıyor, okullar tatil ediliyor.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Şehir merkezlerindeki kar kalınlığı Ağrı’da 56, Muş’ta 55, Kars’ta 23, Erzurum’da 22, Ardahan’da 17, Erzincan’da 9 ve Iğdır’da 8 santimetre olarak ölçüldü.

Kar yağışı ve tipi sebebiyle Muş’ta 250, Erzurum’da 185, Kars’ta 137, Iğdır’da 72 ve Bingöl’de ise 22 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Yolların yeniden ulaşıma açılması için il özel idarelerine bağlı ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu arada, yağışın fazla olduğu illerde cadde ve sokaklarda biriken kar belediye ekipleri tarafından temizleniyor.

Öte yandan, gece yaşanan en düşük hava sıcaklıkları ise sıfırın altında olmak üzere Erzurum’da 22, Kars ve Ardahan’da 16, Erzincan’da 12, Ağrı’da 9, Muş’ta 8 ve Iğdır’da 6 derece oldu. Erzurum’da aşırı soğuk hava sebebiyle araçlarının akaryakıt deposu donan bazı vatandaşların, deponun altında ateş yaktığı, bazılarının ise tüplü pürmüzle depo ve motoru ısıtıp otomobillerini çalışmak için uğraştığı gözlendi.

Meteoroloji yetkilileri bugünden itibaren 4 Ocak 2009’a kadar bölgede havanın parçalı az bulutlu olacağını ifade etti. Hava sıcaklığının 5-6 derece düşeceğini belirten yetkililer, sürücüleri de yollardaki sis ve buzlanmaya karşı uyardı.

KÖYLERE ULAŞILAMIYOR

Kar nedeniyle yurdun çeşitli yerlerinde 203 köy ve 162 mezra yolunda ulaşım sağlanamıyor. Kar yağışı sebebiyle Batman’ın Sason ilçesinde 40 köy ve 108 mezranın, Kozluk’ta 20 köy ve 32 mezranın, Gercüş’te 14 köy ve 10 mezra ile Beşiri’de 2 köy ve 2 mezra olmak üzere toplam 76 köy ve 162 mezra yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Yetkililer, 5 ayrı ekiple yolları ulaşıma açmaya çalıştıklarını kaydettiler. Kocaeli’nde, 4 köy yolu kar yağışı sebebiyle ulaşıma kapandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Köye Hizmet Götürme Birliği yetkililerinden alınan bilgiye göre, gece yoğunlaşan kar yağışı nedeniyle kimi köy yollarında ulaşım aksadı. Ekiplerin sabah erken saatlerde köy yollarında çalışma başlattıkları, Kandıra, Gölcük ve Derince ilçelerinde birer köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu ve yolları açma çalışmalarının sürdürüldüğü ifade edildi. Bu arada şehrin yüksek kesimlerinde kar yağışının sürdüğü öğrenildi.

01.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Başlıklar

  MAAŞLAR BANKAYA YATACAK

  Sefalet ücreti yürürlükte

  2009 KAYIP YIL OLMASIN

  Sanayiciler 2009 yılından fazla umutlu değil

  Kayıt dışı ekonomiyle mücadele edilmeli

  ‘’3-4 AYDA TAŞLAR YERİNE OTURACAK’’

  EİB: İHRACAT GERİLEYECEK, İÇ PİYASA DARALACAK

  Borsalarda 2008’de tarihî çöküş yaşandı

  Tüketicinin güveni azalıyor

  Vergi ve ceza miktarları arttı

  TÜRKİYE KAR ALTINDA, KÖY YOLLARI KAPALI

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır