"Gerçekten" haber verir 01 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Futbolun kalbi Antalya'da atıyor

TÜRKİYE ve Avrupa'da liglerin ara vermesiyle birçok takım kamp için Antalya'yı tercih etti. Hava koşullarının ve otellerin futbol sahalarının uygunluğu nedeniyle Antalya, yerli ve yabancı takımlar tarafından en çok tercih edilen illerin başında geldi.

Turkcell Süper Lig takımlarından Sivasspor, Trabzonspor, Kayserispor, Ankaraspor, Konyaspor, Eskişehirspor ve Antalyaspor, Antalya'da kamplarını sürdürürken, Galatasaray, Beşiktaş, Bursaspor, Hacettepe, Gençlerbirliği, Kocaelispor ve Gaziantepspor'un da kamp için Antalya'ya geleceği bildirildi. Fenerbahçe'nin ise İstanbul'da hava şartlarının kötü olması halinde Antalya'ya geleceği öğrenildi. Sadece Türk takımlarını değil, yabancı takımları da ağırlayan Antalya, Almanya Bundesliga takımlarından Werder Bremen, Bayer Leverkusen, Rus birinci liginin şampiyon takımı ve aynı zamanda Gökdeniz Karadeniz ile Hasan Kabze'nin takımı Rubin Kazan, Hollanda birinci ligi takımlarından Feyenord, SC Heerenveen ve Romen takım Steaua Bükreş'i de misafir edecek.

ÖZEL TURNUVALAR DÜZENLENECEK

Takımların kamp çalışmaları çerçevesinde hazırlık maçları yapılacak, özel turnuvalar düzenlenecek. Bu turnuvalardan 8-12 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek Antalya Cup Futbol Turnuvası'na, Trabzonspor ve Antalyaspor'un yanı sıra Almanya Bundesliga'dan Nürnberg ve Hollanda Birinci Ligi'nden SC Heerenveen takımları katılacak. Turnuvadaki maçlar, Mardan spor kompleksinde oynanacak. Antalya'da düzenlenecek ikinci özel turnuva Radyospor Kupası'nda da 11 Ocakta Galatasaray Alman Bayer Leverkusen takımıyla, Bursaspor Werder Bremen ile karşılaşacak. İki maçın galipleri ve mağlupları, 13 Ocakta turnuvanın son maçlarında mücadele edecek.

CAPELLO SEMİNERDE KONUŞACAK

Öte yandan, iki yılda bir düzenlenen Teknik Direktörler Gelişim Semineri de 12-13 Ocak 2009 tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirilecek. Seminerde Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones ve İngiltere Ulusal Takım Teknik Direktörü İtalyan Fabio Capello konuşma yapacak.

01.01.2009


 

Eskişehirspor El Saka ile 1,5 yıllık anlaşma yaptı

ESKİŞEHİRSPOR yönetimi, Gençlerbirliği'nin 34 yaşındaki savunma oyuncusu El Saka ile 1,5 yıllık anlaşma yaptı.

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, tesislerde düzenlenen toplantıda, devre arası transferi kapsamında El Saka'yı siyah-kırmızılı renklere bağladıklarını söyledi. İstanbul'da transfer görüşmelerini yürüttüklerini ve devre arası transferde ilk imzayı Beşiktaş'ın genç kanat oyuncusu Emre Özkan'a attırdıklarını anlatan Ünal, Beşiktaşlı forvet Batuhan Karadeniz ile de anlaşmaya vardıklarını bildirdi. Ünal, Gençlerbirliği'nin oyuncusu Mısırlı El Saka ile 1,5 yıllık anlaşma yaptıklarını ifade etti.

01.01.2009


 

Bolt, 100 metreyi 9.58 saniyede koşmak istiyor

DÜNYANIN en hızlısı Jamaikalı sprinter Usain Bolt, erkekler 100 metrede kırdığı 9,69 saniyelik dünya rekorunu, 9,58'e çekmek istediğini söyledi.

Pekin-2008'de erkekler 100, 200 metre ile 4x100 metre bayrak yarışlarında dünya rekorlarıyla altın madalyaya uzanan Bolt, İtalya'dan La Gazzetta dello Sport tarafından ''Yılın Erkek Sporcusu'' seçilmesinin ardından yaptığı konuşmada, 100 ve 200 metredeki rekorlarını geliştirmeyi düşündüğünü belirtti. Bolt, ''Antrenörüm Glen Mills, 100 metreyi 9,58 saniyede koşabileceğimi, 200 metredeki rekorumu da 19 saniyenin altına düşürebileceğimi söylemiş. Glen ne konuştuğunu bilir, ona inanıyorum'' dedi.

01.01.2009


 

Çelik, Boşat ve Aydın gözlemcilikten istifa etti

GÖZLEMCİLER Temsilciler Kurulu'nda (GTK), gözlemci kadrosunda bulunan üç eski hakem istifa etti.

Eski Merkez Hakem Komitesi Başkanı Sabri Çelik, eski hakemler Muhittin Boşat ve Ali Aydın, Futbol Federasyonu'na istifa dilekçelerini gönderdiler. Üçlü, istifalarıyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken, ''Gördüğümüz lüzum üzerine'' ifadesini kullandılar.

01.01.2009


 

Sivas'a şampiyonluk görünüyor

TÜRKCELL Süper Lig'in ikinci yarısının hazırlıklarını Antalya'da sürdüren Sivasspor'un akşam antrenmanında teknik direktör Bülent Uygun, oyuncularına antrenmanda övgüler yağdırdı. Ligin ilk bölümünü lider tamamlayan Sivasspor, ikinci yarı hazırlıklarını Belek Sueno Otel'in sahasında sürdürüyor.

Kırmızı-beyazlı oyuncular, akşamki antrenmanda kısa pas çalışması, yarım alanda çift kale maç ve uzun mesafeli koşu çalışması yaptılar. Antrenman sırasında sürekli oyuncularına övgüler yağdıran Uygun, dün takımla antrenmanlarına katılan Mehmet Yıldız'ı ''Efsane geri döndü'', ''Fenerbahçe'den yeni transfer'' diye seslendi. Uygun, oyuncularına, gökyüzündeki ay ve yıldızı göstererek, ''Ay yıldız yaklaştı, şampiyonluk görünüyor'' dedi. Uygun, gazetecilere Mehmet Yıldız'ın Galatasaray'a transferinin gerçekleşmediğini, bu nedenle Yıldız'ın takımla çalışmayı sürdüreceğini bildirdi. Yönetimin Galatasaray ile parasal ve Mehmet Yıldız'ın transferi karşılığında alınacak futbolcular konusunda anlaşamadığını belirten Uygun, Yıldız'ın transferinin şu an itibariyle lig sonuna kaldığını söyledi.

MEHMET YILDIZ TRANSFER KONUŞMDI

Antrenman sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan golcü oyuncu Mehmet Yıldız da yönetimin transfer konusunda konuşmasının yasakladığını belirterek, bu konuda konuşmayacağını belirtti. İlk yarıyı takım halinde iyi bitirdiklerini ifade eden Yıldız, ''2 sezondur ligin ilk yarısını lider olarak tamamlıyoruz. Bu yıl ikinci yarıya Galatasaray maçıyla başlayacağız. Bu maçı rahatlıkla atlatırsak şampiyonluğun en büyük adayı oluruz'' dedi. Şampiyonluk yarışında çok ciddi rakipleri olduğunu dile getiren Yıldız, takımının da rakipleri kadar şansı olduğunu söyledi. Yıldız, ikinci yarıdaki en büyük hedefinin şampiyonluk yarışını sonuna dek kovalayıp Sivasspor'u şampiyonluğa ulştırmak olduğunu belirtti. Fenerbahçe'ye transfer olacağı yolunda medyada haberleri çıkan Musa ise Sivasspor'da oynamaktan çok memnun olduğunu belirterek, "Bana ve kulübüme şimdiye kadar resmi bir teklif gelmedi. Hedefim sezon sonunda Sivasspor forması altında şampiyonluğu yaşamak" dedi.

01.01.2009


 

Sağlam Bursa'da başarılı olacak

BURSASPOR Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, 2009 yılının Bursaspor için çok iyi geçeceğini belirterek, ''Ertuğrul Sağlam, vizyonu, hedefi olan bir kişiliğe sahip.

Yeni yılda onunla başarılı olacağımıza inanıyorum'' dedi. Yazıcı, yaptığı açıklamada, yönetim, teknik heyet, futbolcu ve camia olarak 2009 yılında gerçek anlamda kenetlenmeyi sağlamaları halinde arzu edilen başarıların yakalanacağını söyledi. Göreve geldikleri günden beri Bursapor'un zirveye, kupalara oynaması gerektiği yönünde demeçler verdiğini anlatan Yazıcı, bunun için çok çabaladıklarını, ancak 2008 yılında bazı şanssızlıkların da peşlerini bırakmadığını bildirdi. Yazıcı, öncelikle kadro ve teknik adam istikrarını sağlamak istediklerini, bu nedenle Ertuğrul Sağlam ile anlaşmaya vardıklarını dile getirerek, şöyle konuştu: ''Ertuğrul Sağlam, vizyonu, hedefi olan bir kişiliğe sahip. Yeni yılda onunla başarılı olacağımıza inanıyorum. O da Bursa'ya başarı için geliyor. Yeni yılın Bursaspor için başarı dolu, tüm Bursa ve Bursaspor camiası için mutlu geçmesini diliyorum.''

KUPA HAZIRLIĞI YARIN BAŞLIYOR

İkinci yarı hazırlıklarına 27 Aralık'ta başlayan Bursaspor'da, futbolculara yarına kadar izin verildi. Yeşil-beyazlı futbolcular, Fenerbahçe ile 7 Ocak Çarşamba günü yapılacak Fortis Türkiye Kupası maçı hazırlıkları için yarın toplanacak. Bursaspor'un çalışmasını yeni teknik direktör Ertuğrul Sağlam yönetiminde yapması bekleniyor.

01.01.2009


 

Fenerbahçe kar altında Bursa maçına hazırlanıyor

FENERBAHÇE Fortis Türkiye Kupası (D) Grubu'nda 7 Ocak Çarşamba günü Bursaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını dün yaptığı tek antrenmanla sürdürdü.

Teknik direktör Luis Aragones yönetiminde, Samandıra Kamp Merkezi'nde bir bölümü kardan temizlenmiş sahada başlayan antrenman, çalışmanın ortalarından itibaren bastıran yoğun kar yağışına rağmen devam etti. Sahanın temizlenen bölümü de karla kaplanınca, çalışma renkli kar toplarıyla devam etti. Yaklaşık 1,5 saat süren antrenmanda sarı-lacivertliler koordinasyon, istasyon, pas çalışmalarının ardından çift kale maç oynadı. Bütün takımın katıldığı çift kale maçın ardından, teknik direktör Aragones, gruplar halinde futbolcularına kanatlardan yapılan ortalarla gol vuruşları yaptırdı. Yoğun yağışa rağmen antrenmanın temposunu düşürmeyen İspanyol çalıştırıcı, futbolcularını dikkatle takip edip uyarılarda bulundu.

01.01.2009


 

Emre Belözoğlu yeni yılda dünya evine girecek

FENERBAHÇELİ futbolcu Emre Belözoğlu, 2008 yılında en sevindiği gelişmenin, Fenerbahçe'ye transferinin olduğunu söyledi.

Fenerbahçe kulübünün resmi internet sitesine, 2008 yılını değerlendiren ve 2009 yılından beklentilerini anlatan Emre, şunları kaydetti: ''2008'de çok önemli bir milli takım başarısı yakaladık ve sonrasında benim için çok önemli olan evlilik yoluna girdim. Ardından bir diğer olay çok büyük bir camia olan Fenerbahçe'ye geldim. Çok hareketli bir yıl oldu 2008. Birkaç sakatlık ve sıkıntı dışında memnunum diyebilirim. 2008'de en çok sevindiğim olay ise Fenerbahçe'ye transfer olmamdı'' diyen Emre, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Buraya ani bir kararla geldim ve çok güzel bir ortam buldum. 2009'a başlarken de ciddi bir karar aldım. Evlilikte mutluluk ve huzur istiyorum. Her ne kadar başarılı olsanız da, sağlık her şeyden önemli. Kulübümüz adına önce sağlıklı daha sonra da mutluluk dolu günler diliyorum.''

01.01.2009


 

Voleybolcu Bahar kimsesiz çocuklara yemek verdi

TÜRK Telekom Bayan Takımı'nda forma giyen milli voleybolcu Bahar Mert, Atatürk Kız Yetiştirme Yurdu ile Saray Rehabiltasyon Merkezi'nden 40 öğrenciye yılbaşı yemeği verdi.

Yeni Bursa İnegöl Köftecisi'nde, Bahar Mert Voleybol Okulu adına verilen yemeğe Mert'in yanı sıra Türk Telekom'un Küba asıllı İtalyan oyuncusu Taismary Aguero, Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Gülkan ve Zihinsel Engelliler Milli Takım Antrenörü Osman Akdemir katıldı. Bahar Mert, yemekte yaptığı konuşmada, çocuklara, ''Sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyum. Daha önceki buluşmamızda bunun son olmayacağına dair söz vermiştim. Bu sözümü tutacağım. Sizlerin sıkıntılarına yardımcı olmak, iyi anlarınızı paylaşmak beni çok mutlu ediyor. Kapım size her zaman açık'' diye seslendi. Öğrenciler, yemek sırasında Bahar Mert ile Aguero'ya büyük ilgi göstererek bol bol fotoğraf çektirdi.

01.01.2009


 

Bayanlar All-Star kadroları 5 Ocak'ta açıklanacak

TÜRKİYE Bayanlar Basketbol Ligi'nin (TBBL) en iyilerini Samsun'da bir araya getirecek 'Bayanlar All Star-2009'un programı ve yıldızlar karmasının kadrosu, 5 Ocak 2009 Pazartesi günü düzenlenecek basın toplantısında açıklanacak.

The Marmara Oteli Taksim Balo Salonu'nda saat 10.30'da gerçekleştirilecek basın toplantısına, Basketbol Federasyonu yetkilileri, All-Star'da forma giyecek oyuncular ve görev yapacak antrenörler ile kulüp temsilcileri katılacak. Toplantıda 'Bayanlar All Star-2009'un 'Yerli ve Yabancı Yıldızlar Karması'nın yanı sıra dans gösterileri, yarışmalar, çeşitli eğlence aktiviteleri ve sanatçıların da renk katacağı organizasyon programı da kamuoyunaduyurulacak.

01.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır