"Gerçekten" haber verir 05 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

 

Akçalı’dan Erdoğan’a: Olmert’le ne görüştünüz?

DP Genel Başkan Yardımcısı Rıza Akçalı, Başbakan Erdoğan’a seslenerek, “Gazze’deki saldırılar için lâf üretme, icraat yap. İsrail Başbakanı ile Sayın Erdoğan, saldırıdan 4 gün önce görüşmüşlerdir. Bu ne demek oluyor? Buna cevap bekliyoruz” dedi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Rıza Akçalı, 29 marttaki yerel seçimlere en iyi şekilde hazırlandıklarını belirtti. İsrail’in Gazze’deki saldırılarına da değinen Akçalı, “Sayın Başbakan Gazze’deki saldırılar için laf üretme icraat yap. İsrail Başbakanı ile Sayın Erdoğan, saldırıdan 4 gün önce görüşmüşlerdir. Bu ne demek oluyor? Buna cevap bekliyoruz’’ şeklinde konuştu. Akçalı, partisinin Kırıkkale Belediye Başkan adayının Mahir Yılmaz olduğunu açıkladı.

05.01.2009


 

CHP: Gazze TBMM’ye gelsin

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, İsrail’in Gazze’yi kuşatarak masum insanları öldürmesini kınadığını söyledi. Saldırılara sessiz kalan Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği’nin (AB) yanlı davrandıklarını belirten Öymen, “Hükümet, Gazze saldırısını meclis gündemine taşısın, muhalefet olarak her türlü desteği sağlamaya hazırız.

Türkiye’nin duruşunu bütün dünyaya açıklayalım. Millî bir politikayı el birliği ile hazırlayalım” dedi. Öymen, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bölge ülkelerine yaptığı ziyaretleri de; “Bu ziyaretler ‘Dostlar alış verişte görsün’ niteliği taşımaktadır” şeklinde değerlendirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Öymen, kalıcı bir çözüm aranması için çalışmalara sür'atle başlanmasını istedi.

05.01.2009


 

Gazi Siyam, şehit oldu

Yaralı olarak geçen yıl getirildiği Türkiye’de tedavisi yapıldıktan sonra ülkesine dönen 22 yaşındaki Filistinli Harp Siyam, İsrail’in son Gazze saldırılarında şehit düştü. Siyam, bir gözünü ve bacağını kaybetmişti.

Gaziydi, şehit oldu

Türkİye’de bir süre tedavi gördükten sonra ülkesine dönen Filistinli Harp Siyam, İsrail saldırısında vefat etti. Harp Siyam, İsrail’in 2008 Mart ayında Gazze’ye düzenlediği saldırılarda bir bacağını ve bir gözünü kaybetmişti. 25 Mart 2008 tarihinde İHH İnsanî Yardım Vakfı tarafından 59 Filistinli yaralıyla birlikte İstanbul’a getirilen 22 yaşındaki Harp Siyam, 3 ay tedavi gördükten sonra 1 Temmuz 2008 tarihinde ülkesi Filistin’e dönmüştü.

05.01.2009


 

Müslüman âlimlerden çağrı

İslâm dünyasının tanınmış âlimleri, Gazze için Müslüman ülke liderlerini ziyarete başladı.

İslâm dünyasının tanınmış Müslüman âlimlerinden Yusuf el-Karadavi başkanlığındaki Müslüman Âlimler Heyeti, Gazze’de işlenen katliâma karşı İslâm ülkelerinin ortak tavır alması için girişimlerde bulunuyor. İlk olarak Katar Emiri Şeyh Hamd bin Halife Al Sani’yi ziyaret eden el Karadavi başkanlığındaki heyetin Suudi Arabistan, Suriye, Mısır, Türkiye, Ürdün ve daha birçok Müslüman ülke liderini ziyaret edecekleri bildirildi. Filistin’deki ayrılığında sona ermesi için gayret gösterilmesi gerektiğini belirten Heyet, Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ı ziyaret edeceği kaydedildi.

05.01.2009


 

Bakan Şahin: En büyük terör tahrikçisi İsrail

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, “İsrail’in en büyük destekçisi ABD güya küresel terörle mücadele ediyor. Dünyadaki küresel terörün en büyük tahrikçisi İsrail’dir. İsrail’in bu tahrikleri sürdükçe terörle mücadelede başarılı olmak mümkün değildir” dedi.

Terörün tahrikçisi İsrail

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Antalya’nın Manavgat ilçesinde belediye başkan aday adaylarının tanıtım toplantısına katıldı. Şahin, burada yaptığı konuşmada, 2008 yılının, yeni yıla birçok problem bıraktığını, bunlardan en önemlilerinin küresel ekonomik kriz ile İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları olduğunu söyledi. İsrail’in saldırıları sebebiyle dünyanın gözü önünde Filistin kanı aktığını, Filistinlilerin yıllardır kendi topraklarında özgür yaşama mücadelesi verdiklerini vurgulayan Bakan Şahin, ‘’Filistinlilerin bu mücadeleleri hep İsrailliler tarafından susturulmak istendi. Öyle bir susturma girişimi ki bu vahşet, katliâm kelimesi hafif kalıyor. Masum insanlar, çocuk ve kadınların üstüne gece yarısı bomba yağıyor’’ dedi. Filistin halkının rahata ve özgürlüğüne kavuşmadan Orta Doğu’da barışın gelmeyeceğini, Filistin halkının esenliğe kavuşmadan, İsrail’in de esenliğe kavuşamayacağını ifade eden Şahin, şöyle devam etti: ‘’Kan, kanı getiriyor. İsrail’in en büyük destekçisi ABD güya küresel terörle mücadele ediyor. Güya Afganistan’a, Irak’a bunun için geldi. Dünyadaki küresel terörün en büyük tahrikçisi İsrail’dir. İsrail’in bu tahrikleri sürdükçe terörle mücadelede başarılı olmak mümkün değildir. Başta BM ve diğer ülkeler bir araya gelmelidir. Orta Doğu’da kan durmalıdır.’’

05.01.2009


 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SALDIRIYI KINADI

Türkİye, İsrail’in uluslar arası toplumun uyarılarına ve uluslar arası kamuoyundaki tepkilere rağmen Gazze Şeridi’ne kara harekâtına başlamasını kabul edilemez bulduğunu ve kınadığını belirterek, harekâtın durdurulması ve ateşkes sağlanması çağrılarını yineledi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin daha önce, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava harekâtını derin kaygıyla karşıladığını belirttiği, bu harekâtın derhal sona erdirilmesi, sükûnetin tesis edilmesi ve Gazze halkına acil insanî yardım ulaştırılmasına olanak sağlanması çağrısında bulunduğu hatırlatılarak, şöyle devam edildi: “Bu çağrılarımıza rağmen İsrail’in kara harekâtına başlaması infiale yol açmış ve kaygılarımızı daha da arttırmıştır. İsrail’in uluslar arası toplumun uyarılarına ve uluslar arası kamuoyundaki tepkilere rağmen Gazze Şeridi’ne kara harekâtına başlamasını kabul edilemez buluyor ve kınıyoruz.” Açıklamada, gerilimi tırmandırmanın kimseye faydasının olmayacağının açık olduğu belirtilerek, soruna askerî yoldan çözüm aramanın daha fazla kan ve göz yaşına yol açmaktan başka bir sonuç vermeyeceği vurgulandı. Bakanlık açıklamasında, Türkiye’nin, bölge daha fazla istikrarsızlaştırılmadan, daha fazla can kaybına yol açılmadan İsrail askerî harekâtının durdurulması, çatışmaya derhal son verilmesi ve kalıcı bir ateşkese gidilmesi için bir kere daha çağrıda bulunduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca, “BM Güvenlik Konseyi’nin derhal duruma el koyması ve olayları kontrol altına almak üzere gerekli adımları atmasını önemle bekliyoruz” ifadesi kullanıldı.

05.01.2009


 

ABD’nin icazeti alınmış

İsraİl’İn, Gazze’ye düzenlediği askerî harekâta ilişkin Amerikan ordusuna bilgi verdiği belirtildi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) kaynaklarına göre, harekâttan hemen önce konuyla ilgili bilgi, Amerikan Genelkurmay Başkanı Michael Mullen’a, İsrailli muhataplarıyla temasta olan üst düzey Amerikalı yetkililer tarafından ulaştırıldı. İsrail Savunma Bakanlığının, harekâttan bir kaç gün önce, resmî olmayan şekilde, kara operasyon niyeti konusunda Amerikalı muhataplarını bilgilendirdiği de gelen haberler arasında bulunuyor. Öte yandan, İsrail’in harekâtla ilgili bilgi vermesinin, ABD’den ‘’olur’’ almak veya ‘’yeşil ışık’’ almak anlamına gelmediği iddia ediliyor. İsrail Savunma Bakanlığı’ndan ABD’li muhataplarına gelen telefonun, bölgeyi haftanın yedi günü 24 saat uydu aracılığıyla izleyen ABD ile yanlış anlama olmaması için yapıldığı öne sürülüyor. ABD Başkanı George W. Bush, son radyo konuşmasında İsrail’in Gazze’ye harekâtına değindi. Bush, ‘’geçtiğimiz haftadan bu yana Orta Doğu’daki durumu, ulusal güvenlik ekibimin üyeleriyle birlikte çok yakından izliyorum.’’ dedi.

05.01.2009


 

YÜZ BİNLERDEN İSRAİL’E ÖFKE SELİ

Saadet Partisi tarafından Çağlayan Meydanında düzenlenen “Filistin’le Dayanışma Mitingi”nde yüz binler İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıları lânetledi, Filistin’e destek verdi. Havanın soğuk olmasına rağmen meydanı dolduran yüz binlerce kişi İsrail’e öfkelerini dile getirdi. Pankartlarla bu öfke dile getirilirken yer yer İsrail bayraklarının ateşe verildiği görüldü.

LÂNET ÇAĞLAYANI

FİLİSTİN ve Gazze ile dayanışma içinde olmak ve İsrail’i protesto etmek amacıyla gerçekleştirilen mitinge, 200’den fazla sivil toplum örgütü destek veriyor. Sabah saatlerinden itibaren vatandaşlar Çağlayan Meydanı’na akın etti. Geniş güvenlik tedbirlerinin alındığı miting saat 12.00’de itibaren başladı. Protesto gösterisinde çeşitli konuşmalar yapıldı ve sloganlar atıldı. Havanın soğuk olmasına rağmen yüzbinlerce kişi meydanı doldurdu. Meydanda boş yer kalmazken, alana giremeyenlerin de bulunduğu belirtiliyor. Meydanda İsrail’e büyük öfke yaşandı. Pankartlarla bu öfke dile getirilirken yer yer İsrail bayraklarının ateşe verildiği görüldü. Filistin ve Türk bayrakları yan yana dalgalanırken yüz binler yaşanan insan katliâmına tepkilerini dile getirdi.

Saadet Partisince, İstanbul’da, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek için düzenlenecek miting dolayısıyla, meydana çıkan yollar trafiğe kapatıldı.

Öte yandan İsrail’in Gazze’ye yönelik hava ve kara saldırıları, İstanbul’da bir araya gelen bazı sivil toplum örgütleri tarafından protesto edildi. Saadet Partisi, Alperen Ocakları ile İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) ve bazı sivil toplum kuruluşlarına üye kişiler, İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu’nun bulunduğu Levent’teki yerleşkenin yakınındaki Büyükdere Caddesi Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ayrımında toplandı. Trafiği kısmen aksatarak İsrail aleyhinde sloganlar atan grup, ‘’Filistin’deki Müslümanlar’ın kurtuluşu’’ için duâ etti.

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) üyeleri, İsrail’in Gazze saldırılarını Ankara’da da protesto etti. İsrail’in Ankara Büyükelçiliği önünde gece saat 03.00 sıralarında toplanan grup, İsrail’i protesto eden sloganlar attı. Saldırılarda ölenler için duâ eden MAZLUMDER üyeleri, büyükelçiliğe kartopu attı. Çağlayan’da gerçekleşen mitingin, Arap televizyon kanalları El Cezire ve El Arabi tarafından da canlı yayınlanadığı belirtildi.

05.01.2009


 

SORUMLU BACALAR

TÜRK Tesisat Mühendisleri Derneği (TTMD) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bilgi, Ankara’da doğal gaz faciası sonucu 7 gencin ölmesinden üzüntü duyduklarını belirterek, ‘’kayıpların hemen hemen tamamı yeterince çekmeyen bacaların geri tepmesi sonucu atık gaz zehirlenmeleriyle gerçekleşiyor’’ görüşünü bildirdi.

Doğalgaz faciasının sorumlusu bacalar

Bilgi, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara’nın doğal gaz kullanmaya başlayan ilk şehir olması sebebiyle en acı tecrübeleri fazlasıyla yaşamak zorunda kaldığı ve geçen 19 yılda kaydedilen doğal gaz kazaları sonucunda 100’den fazla vatandaşın öldüğünü kaydetti. Doğal gazın verimli kullanılabilen temiz bir yakıt olduğunu ifade eden Bilgi, şöyle devam etti: ‘’Tuğladan yapılmış olan bacalarda yoğuşma sonucu açığa çıkan su, harç ve kum gibi malzemeleri baca dibine taşıyarak biriktirmekte, kullanıcılar tarafından temiz zannedilen bacalar zamanla tıkanmaktadır. Doğal gazın ilk kullanımından bu güne kadar geçen zaman içinde EGO Genel Müdürlüğü sürekli olarak yönetmeliklerini geliştirmeye ve özellikle baca konusunu disipline etmeye çalışmıştır. Ancak, EGO Genel Müdürlüğü’nün bütün çabalarına rağmen bacaların sebep olduğu can kayıpları önlenememiştir.’’

05.01.2009


 

Mehmetçik sil baştan yenileniyor

MİLLÎ Savunma Bakanlığınca gündeme alınan bir modernizasyon projesi ile Mehmetçik günün en gelişmiş teknolojileri ile donatılacak.

Dünyanın en büyük silâhlı kuvvetleri unsurları arasında gösterilen Türk Silâhlı Kuvvetleri için gündeme alınan ‘’Tek er Modernizasyon’’ projesinin hayata geçirilmesine yönelik ilk toplantı, geçtiğimiz hafta içinde ilgili savunma kuruluşlarının katılımı ile Ankara’da gerçekleştirildi. Türk savunma sanayii kuruluşlarının ürünlerinin de yer aldığı bir serginin de gerçekleştirildiği sempozyumda, özellikle günümüzde asimetrik tehdidin yayılması ve teknolojinin gelişimi sonucunda muharebe alanındaki erin yepyeni bir biçimde donatılması gerçeğinden yola çıkılarak ‘’tek er projesi’’ ile ilgili yapılacak çalışmalar gözden geçirildi. Yapılan sunumlarda Mehmetçiğin yeniden donatılması konusunda gündeme alınan tek er modernizasyonunun elektronik, iletişim, silâh, korunma, sağlık, giysi, bot ve eğitim gibi geniş bir teknoloji yelpazesine yayıldığı; ama bunların bütünsel bir yaklaşımla geniş kapsamlı bir programla ele alınmasının gerekli olduğu vurgulandı.

05.01.2009


 

Türkiye ilk kez konsey toplantısına katıldı

Geçen Ekim ayında konseyin 2009-2010 dönemi geçici üyeliğine seçilen Türkiye’yi toplantıda temsil eden BM Daimî Temsilcisi Büyükelçi Baki İlkin, yaklaşık 3.5 saat süren ve basına kapalı yapılan danışma toplantısının ardından Türk gazetecilerin soruları üzerine açıklamada bulundu.

Büyükelçi İlkin, konsey üyesi olarak katıldığı ilk toplantının bugünkü Gazze toplantısı olduğunu, bunun resmî bir toplantı olmadığını, bir danışma toplantısı olduğunu belirtti. Büyükelçi İlkin, bu tür kapalı kapılar ardında yapılan toplantılarda genellikle “zeminin” hazırlandığını ve hassas konuların görüşüldüğünü söyledi. İlkin, aslında konseye üye seçilen Türkiye’nin BM Daimî Temsilcisi olarak ilk kez hafta başında konsey salonunda ve kamuya açık şekilde yapılacak bir konsey toplantısına katılmayı beklediğini ama bu toplantıdan önce bugün konseyin danışma toplantısı ihtiyacının doğduğunu, o yüzden acil toplandığını ifade etti. Konsey toplantısında ise Filistinlilerin Gazze’deki durumla ilgili olarak yeni bir açıklama yapılmasını ve bu açıklamanın “başkanlık açıklaması” olmasını istediklerini kaydeden İlkin, bu amaçla Libya tarafından konseye taslak bir metin getirildiğini belirtti. Büyükelçi İlkin, “Biz Türkiye olarak, Libyalıların getirdiği bu metni gayet uygun bulduk ve bu metnin geçmesi için devreye girdik. Fakat içeriğinden ziyade bu metnin nasıl açıklanacağı sorunu ortaya çıktı” diye konuştu.

Konseyin daha önce bu konuda bir basın açıklaması yaptığını hatırlatan İlkin, Libya’nın bu sefer de aynı düzeyde bir açıklama yapılmasını istediğini, ancak ABD’nin metnin bir basın açıklaması olarak çıkmasını istemediğini anlattı. İlkin, toplantıda ABD’nin ancak konsey başkanının (Fransa dönem başkanı) basına bilgi vermesi şeklinde bir uygulamayı istediğini belirterek, “O noktada bir kilitlenme oldu” diye konuştu. İlkin, “Dolayısıyla metin, ortak Güvenlik Konseyi açıklaması (ister basın açıklaması olsun, isterse başkanlık açıklaması olsun) olarak kabul edilemedi maalesef” dedi. İlkin, bu durumu nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, “Bence tabii bir kayıptır, bu son gelişmeler ve trajedi karşısında her halükârda bizim hiç olmazsa en asgarisi olan bir basın açıklaması yapmamız icap ederdi diye düşünüyoruz, olmadı, mümkün olmadı” diye konuştu.

05.01.2009


 

Emeklilere bir ekmek parası zam

İŞÇİ ve Bağ-Kur emeklilerine yılın ilk 6 ayı için yüzde 3,83 zam yapılacak.

Geçen yıla ilişkin enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte işçi ve Bağ-Kur emekli aylıklarına yapılacak zam oranı da belli oldu.

İşçi ve Bağ-Kur emekli aylıkları, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası’nın 55. maddesindeki hüküm doğrultusunda ‘’bir önceki 6 aylık (Temmuz-Aralık 2008) enflasyon oranında’’ arttırılacak. Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) tarafından yapılan hesaplamaya göre, işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına yılın ilk yarısı için yapılacak zam oranı yüzde 3,83 seviyesinde olacak.

TİED Genel Başkanı Kazım Ergün, yaptığı açıklamada, enflasyon rakamlarının hesaplanması yöntemine yönelik endişeleri bulunduğunu dile getirerek, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan hesaplamaların ‘’emeklinin mutfağındaki yangını göstermediğini’’ öne sürdü.

İşçi ve Bağ-Kur emekli aylıklarına 5510 sayılı kanun çerçevesinde yılın ilk 6 aylık döneminde yüzde 3,83 zam yapılacağını söyleyen Ergün, ‘’Bu durumda (vergi iadesi karşılığı olarak yapılan ek ödeme dahil) 598,27 TL olan en düşük işçi emeklisi aylığı, Ocak 2009 itibariyle 621,18 TL’ye yükselmektedir. Yapılan artışlar aylık olarak 22,91 TL olurken, günlük artış ise 76 Krş seviyesinde kalmaktadır. Bu da yaklaşık 1 ekmek parasına denk gelmektedir’’ dedi.

Ergün, 5510 sayılı kanunla, emekli aylıklarına yapılacak zamlarını tartışmalı enflasyon rakamlarına endekslenmesi sebebiyle, zaten yetersiz olan aylıkların alım gücününün daha da gerileyeceğini savundu.

05.01.2009


 

Sağlık harcamaları 5 milyar arttı

TÜRK Sağlık-Sen tarafından sağlıkta 2008 yılında yaşanan gelişmelerle ilgili bir rapor hazırlandı.

Hazırlanan rapora göre 2008 yılında sağlık sektöründe şiddet ve yolsuzluklar öne çıktı. Sağlık harcamaları 5 milyar dolar arttı. Harcamaların yarısı tedaviye gitti. 2008’de bebekler enfeksiyon, yaşlılar ise kene yüzünden vefat etti. Hazırlanan raporda devletin sağlık harcamalarının 2008 yılında yaklaşık 5 milyar YTL arttığına dikkat çekildi. Rapora Göre devletin Sağlık harcamalarına 2008 yılında bir önceki yıla göre 5 milyar TL artarak 20 milyar TL’den 25 Milyar TL’ye yükseldi. Toplam sağlık harcamaları ise 2008 yılında 30 Milyar TL’yi aştı. 2008 yılında uygulanan politikalar sonucunda bu harcamaların yüzde 50’si tedavi giderlerine harcandı. Koruyucu sağlık hizmetleri ise ikinci plana itildi.

05.01.2009


 

İnternet dolandırıcılarına rekor ceza

Türkiye’de, çeşitli illerde düzenlenen ve ‘’Hortum’’ adı verilen operasyon kapsamında, internet üzerinden dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla yargılanan 55 sanıktan 8’i, 238’er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Üsküdar 6. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar ile tutuksuz olarak yargılanan 2 sanık hazır bulundu. Duruşmada esas hakkındaki savunmalarını yapan sanık avukatları, müvekkillerinin üzerine atılı suçları işlemediğini ileri sürerek, tahliyelerini talep ettiler. Son sözleri sorulan sanıklar da tahliyelerini ve beraatlarını istediler. Mahkeme Başkanı Mahmut Akkoyun, üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair yeterli, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı gerekçesiyle bazı sanıkların beraatlarına karar verdi. Hakim Akkoyun, tutuklu 8 sanık hakkında ise, ‘’Bilişim sistemine girmek’’ suçundan 7 ay 15’er gün, ‘’Bilişim yoluyla hırsızlık’’ suçundan 46’şar kez 3 yıl 4’er ay, ‘’Banka kartının kötüye kullanılması’’ suçundan 5’er kez 4 yıl 2’şer ay, ‘’Resmî belgede sahtecilik’’ suçundan 7’şer kez 2’şer yıl, ‘’Sahte banka kredi kartı üretmek’’ suçundan 14’er kez 3 yıl 4’er ay, ‘’Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek’’ suçundan 3 yıl 4’er ay hapis cezalarına çarptırdı.

8 sanığın her birine verilen ceza toplamda, 238 yıl, 9 ay, 15’er gün olarak hesaplandı. Hakim, diğer 25 sanığa da söz konusu suçlardan, 2 yıl 6’şar aydan, 31 yıl 5 ay 15’er arasında değişen hapis cezaları verdi.

05.01.2009


 

“Çaylar şirketten” dönemi kapanıyor

DOĞTAŞ Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, işten çıkarmaların gündemlerinde olmadığını belirterek, ‘’Sadece çay giderleri 150 bin lirayı buluyor, bu da 15 personel maaşına denk geliyor.

15 kişiyi işten çıkarmayız, ama çay ocaklarını kapatabiliriz’’ dedi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mobilya Sektör Meclisi Başkanlığını da yürüten Doğan, yaptığı açıklamada, küresel malî krizin 2001 krizinden farklı olarak ithal bir kriz olduğunu söyledi. Doğan, 2001 krizinden sonra tek partili bir hükümetin iktidara gelmesiyle birlikte, siyasî ve ekonomik istikrarın sağlandığını, Türkiye’deki finans sektörünün güçlendirildiğini ifade ederek, şunları kaydetti: Doğan, 2009’un kayıp bir yıl olduğunu, özellikle kredi kartlarıyla ilgili bir kriz beklediğini ifade ederek, tüketicinin gereğinden fazla borçlandığını, özellikle otomotiv ve ev kredileriyle kredi kartlarının dolu olduğuna dikkati çekti. Davut Doğan, şöyle devam etti: ‘’Örneğin ben bu kriz durumuyla ilgili olarak personele bir konuşma yaptım ve çay ocaklarının kapatılabileceğini duyurdum. (Çaylar şirketten dönemine son verebiliriz) diye söyledim. Çünkü baktığınızda şirketin sadece çay giderleri bile yılda 150 bin lirayı bulabiliyor. Bu da 15 personelin maaşına eşit bir rakama denk geliyor. Yani ‘Biz gerekirse 15 kişiyi işten çıkarmayız, ama şirketteki çay ocaklarını kapayabiliriz’ dedik. İşte buna benzer tedbirler almak zorundayız.’’

05.01.2009


 

Çöpler ayrıştırılıyor

BAHÇELİEVLER Belediye Başkanlığı, Çevre ve Temizlik Müdürlüğü, kullanılabilir ve geri dönüşümü sağlanabilir, atıkların kazanılması için işyerlerine, kamu kurum ve kuruluşları ile eğitim kurumlarına, atıkların toplanması için “Karton Kutular” yerleştirdi.

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, “Evsel atıklarla, sanayimizde kullanılabilecek, atıkların geri dönüşümünün sağlanabildiği atıkların ayrıştırılması, ilçemizde adım adım uygulanmaya başladı. Atık piller ve atık araç lastiklerini yıllardır topluyoruz. Şimdi de dönüştürülebilir kâğıt, karton, metal ve plastik atıklarını, toplamaya başlıyoruz. Bu nedenle ilçemizin değişik kurum, kuruluşlarına atık kutuları yerleştirdik” dedi.

05.01.2009


 

Buzlanma ve don tehlikesi

DEVLET Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, yurdun iç ve doğu bölgelerinde buzlanma ile don beklendiğini açıkladı.

Yetkililer, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmasını istedi. Yurdun büyük bir bölümü soğuk ve yağışlı havanın etkisinde kalacak. Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde kar şeklinde görülecek olan yağışların Marmara’nın doğusu, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz ile Antalya ve Eskişehir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

05.01.2009


 

Mersin'in kurtuluşu kutlandı

MERSİN'İN düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

3 Ocak Mersin’in kurtuluş günü kutlamaları Mersin Tren Garı’ndan başlayan tören ve Cumhuriyet alanına yürüyüşle devam etti. Cumhuriyet alanındaki törende vali Hüseyin Aksoy, Akdeniz Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Polat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan halkın bayramını kutladı. Ayrıca kurtuluş dolayısıyla, Akdeniz Belediyesi tarafından Mersin’in kurtuluşunda mücadele eden kahramanlardan bazılarının resimlerini afişe ederek şehrin işlek yerlerine astı.

05.01.2009


 

En başarılı okullar Fen Liseleri

ÖSYM tarafından yayınlanan ‘2008-ÖSS Sonuçları Kitabı’ verilerine göre Türkiye’nin en başarılı okulları belli oldu.

Sayısal II puanına göre en başarılı Fen Lisesi, 283. 752 puanla İzmir Fen Lisesi, en İstanbul Lisesi olurken, en başarılı Özel Okul 265. 756 puanla Çınar Koleji oldu. İlk 50’ye 43 Fen Lisesi girdi.

05.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır