"Gerçekten" haber verir 05 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Ara transfer sönük

Ara transfer dönemi, biraz da ekonomik kriz nedeniyle sönük geçiyor. F.Bahçe Gökhan Emreciksin ile anlaştı.

G.Saray'ın Mehmet Yıldız transfer girişimi sonuçsuz kaldı. Trabzonspor'un Yusuf transferi ise henüz sonuçlanmadı. Diğer yandan tek tük transfer haberleri duyuyoruz. Ama en çok parası ödenemeyipte serbest kalan oyuncu haberlerine şahit oluyoruz. Bu alanda Kocaelispor başı çekiyor. Birçok oyuncusu ödeme yapılamaması yüzünden serbest kaldı. Ayrıca teknik direktörleri Yılmaz Vural da para ödenememesi gerekçesiyle istifasını açıkladı. Ankaragücü takımı ise yönetimsiz kaldı. İcra kurulu 2 ay sonraki kongreye kadar takımı yönetecek. Ayrıca başarısız olarak gönderdikleri teknik direktör Hakan Kutlu'nun yeniden görevlendirilmesi ise ekonomik zorluğun boyutunu gösteriyor. Hakan Kutlu'yu tebrik etmek gerekiyor. Gerçekten futbol oynadığı takımını seviyormuş ki; zor durumdaki takımını yeniden sahiplendi.

F.Bahçe'nin prensifte anlaştığı Gökhan Emreciksin'i geçen sezonun başında Boluspor'da oynarken seyretmiştim. Sezon açılışını G.Saray'la yaptıkları maçta Gökhan'ı çok beğenmiştim. O sezonun devre arasında Ankaragücü'ne transfer olan Gökhan istikrarını sürdürünce, bir yıl sonra yine devre arası transferle F.Bahçe ile anlaştı. Burada başarılı olacağına inanıyorum.

G.Saray'ın Mehmet Yıldız'ı transfer girişimini çok anlamsız buldum. Çünkü G.Saray'da üç tane forvet var zaten. Skibbe de tek forvetli sistemi daha fazla tercih ettiği için Mehmet'in alması çok lüzumsuz olurdu. Ümit Karan veya Nonda'dan biri gitseydi o zaman transfer mantıklı olabilirdi. Danışman Kalli bu tarnsferi çok istedi ama olmadı. Ayrıca Sivasspor'un Mehmet Yıldız'ı satmak istemesi de tuhaf bir durum. Ligde liderler ve Mehmet Sivas'ın kilit oyuncusu. Tek forvet oynayan Sivasspor'da Mehmet Yıldız güçlü fiziğiyle hem topu tutma görevini başarıyla yapıyor, hemde goller atıyor. Gerçekten Sivasspor şampiyonluk kovalayacaksa en azından sezon sonunu beklemeleri daha uygun olur.

Trabzonspor'un Yusuf u alma düşünceside bana sağlıklı gelmedi. Çünkü Yusuf, teknik kapasitesi yüksek olsada, durağan bir oyuncu. Trabzonspor mücadeleci yapısıyla ligde bu konuma geldi. Yusuf tipinde bir oyuncu eksi mücadele gücü olacağından, Trabzonspor'a gereksiz olarak görüyorum. Bu takıma hem mücadele, hemde teknik yönü iyi bir 10 numara bulurnursa, Trabzonspor hedefine daha emin adımlarla yürür.

SAİD OKUR

05.01.2009


 

Beşiktaş'tan ayrılmayı ben istedim

BEŞİKTAŞ'TAN Eskişehirspor'a sezon sonuna kadar transfer olan Batuhan Karadeniz, kırmızı-siyahlı takıma kendi isteği ile geldiğini, aksine söylenenler gibi Mustafa Denizli gönderdiği için Beşiktaş'tan ayrılmadığını söyledi.

Antalya kampında soruları cevaplayan Batuhan Karadeniz, bazı haberlerde beni Mustafa hocanın gönderdiği çıktı. Buradan sizin aracılığınız ile şunu söylemek istiyorum, ben kendi isteğimle Beşiktaş'tan ayrıldım. Aksine Mustafa Denizli hoca kalmamı istedi ama ben gitmek istediğimi kendisine söyledim'' dedi.

OMUZUM ÇIKMASA FORMA BENİMDİ

Eskişehirspor'un çok iyi bir takım olduğunu belirten Batuhan Karadeniz, ''Şuanki takımın hadefleri olan bir ekip. Rıza hoca ilk yarıda güzel işler yaptılar. Çok koşan mücadele eden bir takıma geldim. Ama şunuda hatırlatayım Beşiktaş'ta oynarken omzum çıktı. Bir süre takımdan ayrı kaldım. Ben bu sakatlığı yaşamamış olsaydım benden kimse formamı alamazdı. Şuan sürekli oynayabileceğim bir takıma geldiğime inanıyorum. Hedefim Milli Takım formasını giymek'' diye konuştu.

ARABA EHLİYETİM BİLE YOK

Henüz 17 yaşında olduğunu araba ehliyetinin bile bulunmadığını belirten Batuhan Karadeniz, ''Ben futbola 10 sene önce başladım. Annem elimden tutarak beni antrenmanlara götürürdü. Beşiktaş formasını çocuk yaşta giydim. Şuan ise 17 yaşındayım ve araba ehliyetim bile yok. Beni 20 yaşında zannedenler var. Henüz futbolun başındayım ve öğreneceğim çok şey var'' diye konuştu.

HAKAN ŞÜKÜR'Ü İZLEMEYE GİDERDİM

Türk futbolunun yerli golcü futbolculara ihtiyacı olduğunuda belirten genç futbolcu, Hakan Şükür gibi bir oyuncu olmak istediğini söyledi. Batuhan Karadeniz, ''Ben çocukken Galatasaray'ın antrenmanlarına gidiyordum. Hakan Şükür abiyi izlerdim ve onun gibi bir futbolcu olmak isterdim. Gerçi Hakan Şükür gibi olmak kolay değil. En başta çok çalışmak gerekiyor. Benim yaşım daha genç olduğundan önümde uzun bir süre var ve bunu en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum. Ayrıca ben para için oynamıyorum. Futbolu sevdiğim için oynuyorum'' şeklinde konuştu.

05.01.2009


 

BEŞİKTAŞ'TAN YALANLAMA

BEŞİKTAŞ Kulübü, başkan Yıldırım Demirören'in Fransız Teknik Direktör Didier Deschamps ile görüştüğü yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Beşiktaş Kulübü'nden yapılan açıklamada, ''Haberlerde yer alan başkanımız Yıldırım Demirören'in Paris'te Deschamps veya menajeri ile görüştüğü, sezon sonu için B planının Fransız hoca olduğu iddiaları tamamen gerçek dışıdır. Başkanımız, Galatasaray maçı öncesinde yurt dışına çıkmadığı gibi Deschamps veya menajeri ile de asla görüşmemiştir'' görüşlerine yer verildi.

05.01.2009


 

F.Bahçe'de Bursaspor mesaisi

FENERBAHÇE, çarşamba günü Fortis Türkiye Kupası'nda Bursaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Samandıra Kamp Merkezi'nde sabah yapılan antrenmana Semih hariç tüm oyuncuların katıldığı bildirildi. Semih'in program gereği sabah kapalı salonda, akşam antrenmanında ise sahada çalışacağı açıklandı. İki gün önce evlenen Emre Belözoğlu'nun da sabah idmanında hazır olduğu ve takımla birlikte çalışmalara katıldığı gözlemlendi.

MALDONADO'YA YUMURTALI KUTLAMA

Teknik direktör Luis Aragones'in sahada yaptığı mini bir toplantıyla antrenmana başlayan oyuncuların daha sonra Carlos Cascalana'nın yaptırdığı ısınma ve koordinasyon çalışmalarıyla antrenmanı sürdürdüğü kaydedildi. İki takım halinde yapılan taktik ağırlıklı çalışmanın ardından esneme hareketleriyle antrenman son buldu. Bu arada antrenman sonrası 29 yaşına giren Şilili oyuncum Maldonado'nun doğum günü unlu ve yumurtalı bir şekilde kutlandı. Uzun süredir bu uygulamayı yapmayan oyuncuların bir bölümü " Yumurtalı ve unlu kutlamaya başladık, arkasından şampiyonluk gelir" dedikleri ifade edildi.

SEMİH ÇALIŞMALARA BAŞLIYOR

Öte yandan Semih Şentürk, ''Yeni yılda yeni bir Semih olarak takımıma faydalı olmak istiyorum'' dedi. Sarı-lacivertli futbolcu, Metro City Alışveriş Merkezi'ndeki Fenerium mağazasının açılış töreninde yaptığı açıklamada, sakatlık sorunlarını geride bıraktığını, sezonun ikinci bölümüne iyi bir başlangıç yapmak istediğini bildirdi. Önümüzdeki günlerde takımla çalışmalara başlayacağını belirten Semih, sezonun ilk bölümünde şanssız sakatlıklar yaşadığını belirterek, ''Bir aksilik olmazsa yeni yılda, yeni bir Semih olarak takımıma faydalı olmak istiyorum. Sakatlıklar ve şanssızlıklar yaşadım. Bunları atlatıp, ikinci yarıda yeni bir Semih olarak takımıma katkıda bulunmak istiyorum'' dedi.

05.01.2009


 

Arda sağlık ekibi nezaretinde çalıştı

GALATASARAY, Fortis Türkiye Kupası'nda Altay ile yapacağı maçın hazırlıklarını dün basına kapalı gerçekleştirdiği antrenmanla sürdürdü.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde teknik direktör Michael Skibbe yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda, sarı-kırmızılı futbolcular ilk bölümde dayanıklılık koşuları ve daha sonra teknik bir çalışma yaptı. Aerobik dayanıklılık koşularını tekrarlayan Galatasaray, günü bu şekilde tamamladı.

ŞAŞ HEM SALON, HEM DE SAHADA ÇALIŞTI

Antrenmana geçtiğimiz gün trafik kazası geçiren Arda Turan da katıldı. Arda, sağlık ekibi gözetiminde salon ve sahada takımdan ayrı çalıştı. İdmanda Emre Güngör, antrenör Cevat Güler yönetiminde çalışırken, Hasan Şaş ise tedavisinin ardından salonda ve sahada ayrı antrenman yaptı.Serkan Çalık, Murat Akça ve Uğur Uçar rutin çalışmalarını sürdürürken, kaleci Orkun da salonda bir çalışma gerçekleştirdi. Galatasaray, Altay maçının hazırlıklarını bugün yapacağı çift antrenmanla sürdürecek.

05.01.2009


 

Hagi'nin korkusu başarısızlık

GALATASARAY'IN efsanevi Rumen yıldızı Gheorghe Hagi, oyunculukta gösterdiği başarının aynısını antrenörlük hayatında yakalayamamanın üzüntüsünü yaşıyor.

Yeni yılla ilgili beklentilerini Rumen spor kanalı GSP TV'ye anlatan Hagi, oyunculuk kariyerinde başarıyla ulaştığı zirveye antrenör olarak ulaşamama endişesi taşıdığını söyledi. 'Ben aynı Hagi'yim, ama oyunculuk kariyerimdeki başarıyı antrenör olarak gösterebilir miyim bilmiyorum.' şeklinde konuşan Hagi, oyuncu iken etrafından aldığı desteği antrenörlük hayatında görememekten şikayet etti. Antrenörlük hayatında destek görmek istediğini ve desteği görürse başarılı olacağını ifade eden Hagi, antrenörlükte başarının istikrara bağlı olduğunu kaydetti. Rumen Teknik Adam, Ajax'ı dünyanın futbolcu fabrikası olduğunu belirterek, 'Ajax'ta forma giymeyi çok isterdim" dedi.

BRATU HAKAN ŞÜKÜR'Ü HAYRANI

Öte yandan Galatasaray'da bir dönem top koşturan Rumen futbolcu Florin Bratu, kendisine Hakan Şükür'ü örnek aldığını söyledi. Halen Dinamo Bükreş takımında top koşturan Bratu, Rumen spor kanalı GSP TV'ye verdiği mülakatta futbol hayatında en çok Galatasaray'da forma giyerken Hakan Şükür'den etkilendiğini söyledi. Hakan Şükür'ü 'çok inançlı ve çalışkan' olarak tanımlayan Bratu, "Türkiye'de oynadım, Frans'da oynadım. Ancak profesyonel hayatımda en çok etkilendiğim kişi Hakan Şükür oldu. Antrenmanlarda çok ciddi çalışırdı. Tek işi gol atmaktı"şeklinde konuştu. Türkiye'deki sportif yaşantıyı değerlendiren Bratu, Türk futbolcuların işlerine daha çok kendilerini verdiğini ve Rumen futbolculara göre daha sakin bir hayat yaşadıklarını anlattı.

05.01.2009


 

F.Bahçe Ülker'i yenen G.Saray'da yüzler güldü

BEKO Basketbol Ligi'ndeki derbi karşılaşmasında ezeli rakipleri Fenerbahçe Ülker'i 16 sayı farkla 78-62 yenen Galatasaray Cafe Crown'da yüzler gülüyor.

Galatasaray Yönetim Kurulu'nda, basketbol şubesinden sorumlu isim olan Ahmet Dedehayır, Galatasaray Cafe Crown takımının Fenerbahçe Ülker'e karşı sergilediği oyuna övgüler yağdırarak, ''Muhteşem bir maç oynadık. Oyuncularımızın performansı göz kamaştırıcıydı'' dedi. Takımın başında ilk maçına çıkan Koray Mincinozlu'nun da çok iyi bir yönetim sergilediğini vurgulayan Dedehayır, takımı bugüne kadar getiren eski çalıştırıcıları Murat Özyer'e teşekkür etti.

KORAY MİNCİNOZLU İLE DEVAM EDECEĞİZ

Salona girişte yaşanan izdiham için taraftarlarından özür dileyen Ahmet Dedehayır, ''Yaşanan izdiham, maçımızdan önce Efes Pilsen-Kepez Belediyesi karşılaşmasının oynanmasından kaynaklandı. Bu nedenle kapılar geç açıldı' diye konuştu. Ahmet Dedehayır, teknik danışman olarak göreve başlatılan ve Murat Özyer ile yolların ayrılmasının ardından takımın başına geçen Koray Mincinozlu ile devam edeceklerini açıkladı.

05.01.2009


 

BASKETBOL SALONLARINDA KÜFÜR İSYANI

BEKO Basketbol Ligi'nde derbi maçında ezeli rakibi Galatasaray Cafe Crown'a 78-62 yenilen Fenerbahçe Ülker'de, mağlubiyetin üzüntüsü yaşanıyor.

Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş, derbi maçın kırılma noktasının hakemlerin yanlış kararları olduğunu öne sürdü. Karakaş, yaptığı açıklamada, her iki ekibin savunmada iyi oynadığını belirterek, ''Kırılma noktası hakemler oldu. Hakemler maçı iyi seyretsin. Maçın en kritik dakikalarında verdikleri teknik faulü neden çaldıklarını kendileri bile bilmiyor. Semih topu hakemin ayağına atmış. Bunu hakaret olarak değerlendirmek yanlış. Bu nedenle faul ve teknik fauller sonrası 4 atış kullanıldı, ardından da sportmenlik dışı faulle maçı bitirdiler'' diye konuştu.

Galatasaraylı taraftarların küfürlerinden de şikayetçi olan şube direktörü Karakaş, ''Karşılaşmanın başlamasından 1.5 saat önce başlayıp, mücadele bitene kadar devam eden küfür için, sadece bir kez anons yapıldı. Çirkinlikler oldu. Buna müsaade edilmesi bizi üzdü'' dedi. Sezon başından beri yaşadıkları sakatlıklara alıştıklarını vurgulayan Karakaş, ''Ama sakat oyuncular yavaş yavaş takıma katılıyor. Önümüzdeki hafta Ömer Aşık ile Giricek takıma dönecek'' diye konuştu. Nedim Karakaş, ULEB Avrupa Ligi (C) Grubu'nda Slovenya'nın Union Olimpija takımıyla 8 Ocak Perşembe günü yapacakları karşılaşma için 7 Ocak Çarşamba günü bu ülkeye gideceklerini sözlerine ekledi.

05.01.2009


 

Kutlu Torunlar ilk etabı 21. sırada tamamladı

ARJANTİN ve Şili'de gerçekleştirilen 30. Dakar Rallisi'nin ilk etabında Jim Beam Türk Takımı adına yarışan Kutlu Torunlar 21. olurken, Kemal Merkit ise 206. sırada yer aldı.

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'ten start alan dünyanın en zorlu rallisinde, Buenos Aires ile Santa Rosa arasındaki toplam 733 kilometrelik etabın 371 kilometresi özel etap olarak geçildi. Jim Beam Türk takımından Kutlu Torunlar 3 saat 27 dakika 22 saniyelik dereceyle 2007 Dakar şampiyonu Cyril Depres'in önüne geçerek ilk etabı 21. sırada tamamlayarak büyük bir başarı elde etti. Torunlar, ayrıca mekanik destek almadan yarışanlar kategorisinde 1. sırada yer aldı. Türk sporcu, Marathon kategorisi genel klasmanda 8'inci, 450 cc üzeri kategorisinde ise 7. sırayı elde etti. Takımın bir diğer Türk sporcusu Kemal Merkit ise hızlı ve kırıcı geçen ilk etapta küçük bir kaza geçirince ön jantında yaşadığı sorun nedeniyle ilk günü 6 saat 3 dakika 56 saniyelik derecesiyle 206. sırada tamamladı. Merkit, Marathon kategorisi genel klasmanında 72. sırada yer alırken, 251-450 cc kategorisinde 16. oldu.

05.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır