"Gerçekten" haber verir 10 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

ERGENEKON CEPHANELİĞİ

‘’Ergenekon’’ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Özel Harekât Dairesi eski Başkan Vekili İbrahim Şahin’in evindeki aramalarda elde edilen bilgi ve belgelerin ışığında, Gölbaşı ilçesi girişindeki ormanlık arazide arama kazısı yapıldı. Kazı sonrasında adeta bir cephaneliğe ulaşıldı. Ele geçirilen silâh ve mühimmatlar İstanbul'a gönderildi.

EL BOMBALARI VE PLASTİK PATLAYICILAR DA VAR

Toprağın yaklaşık 20-25 santimetre altında bulunan iki poşet içerisindeki çok sayıda merminin tamamının 9 milimetre çapındaki tabancalara ait olduğu belirtildi. Kazıda bulunan 2 adet lav silâhı ile seri numaralarının bir bölümü tahrip edilmiş 10 adet el bombasının yanı sıra 10 adet sis bombasının da bulunduğu bildirildi.

OPERASYONLAR UMUTLARI ARTTIRDI

Ankara Gölbaşı’ndaki kazılarda çok sayıda çeşitli bomba ve silâhların bulunması devlet içerisindeki çetelerin tasfiyesine yönelik umutları arttırdı. Eski Susurluk Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış, komisyonun faaliyetleri kapsamında kayıp silâhları soruşturduklarını, fakat ‘devlet sırrı’ denilerek araştırmaların önünün kesildiğini söyledi.

ÇETELER 28 ŞUBAT’TAN CESARET ALDI

Gazeteci Avni Özgürel ise çete ve organize girişimlerin Susurluk’un ardından yaşanan 28 Şubat sürecinden cesaret aldığına işaret etti.. Eski Susurluk Komisyonu üyesi Fikri Sağlar da adam öldürme yetkisini kendisinde bulan bir yapının ortaya çıkarılmasına doğru gidildiğine dikkat çekti.

Cephanelik bulundu

‘’Ergenekon’’ soruşturması kapsamında, Gölbaşı ilçesi girişindeki bir arazide, polis tarafından yapılan arama kazısında, lav silâhları, el bombaları ve çok sayıda tabanca mermisi bulunduğu öğrenildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Çarşamba günü Ankara’da gözaltına alınan eski Özel Harekât Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin’in evindeki aramalarda elde edilen bilgi ve belgelerin ışığında, önceki gün saat 18.00’de Gölbaşı ilçesi girişinde Samanyolu Evleri yakınındaki ormanlık arazide başlattığı silâh ve mühimmat arama çalışmalarını dün sabah saatlerinden itibaren devam ettirdi. Çok sayıda polisin metal dedektör ve dedektör köpeklerin eşliğinde yaptıkları aramalarda, şüphelenilen noktalarda iş makineleriyle kazı yapıldı.

Arama kazılarında, toprağın yaklaşık 20-25 santimetre altında bulunan iki poşet içerisindeki çok sayıda merminin tamamının 9 milimetre çapındaki tabancalara ait olduğu belirtilirken, 2 adet lav silâhı ile seri numaralarının bir bölümü tahrip edilmiş 10 adet el bombasının yanı sıra 10 adet eğitim amaçlı kullanılan ve renkli duman çıkaran sis bombasının da bulunduğu bildirildi. Ayrıca aramalar sırasında bir kutu içerisinde bulunan patlayıcı maddenin ise aydınlatma mayını olduğu değerlendirildi. Mühimmatların, kriminal polis laboratuvarınca incelendikten sonra İstanbul’a gönderileceği kaydedildi. Silâh araması yapılan alanın yakınlarında yarım saat arayla iki aracın yanması ise dikkat çekti.

10.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yetimlere Türkiye’den şefkat eli

  İnsafsız zam

  Kriz esnafı vurdu

  “Filistinlileri vuran pilotları biz eğittik”

  Yolsuzluk raporunda eksik not

  KOBİ’ler de borsaya açılabilecek

  Yargıtay üyelerinden Kanadoğlu'na ziyaret

  İran daha fazla gaz vermeye hazır

  Çelik: Anlaşmazlık çözülmezse düzenleme yaparız

  Kredi borçluları yüzde 26,6 arttı

  ERGENEKON CEPHANELİĞİ

  Toptan: Telâşa mahal yok

  Mehmet Ali Şahin: Yargı mensuplarını rahat bırakalım

  Savcı Öz'e tam zırhlı makam otomobili

  NY Times: Gözaltılar askeri rahatsız etti

  SİVAS’TAKİ ZANLILARDAN 3’Ü İSTANBUL’DA

  KILINÇ, SUSMA HAKKINI KULLANIYOR

  Yeni Başmüzakereci Bağış

  Emniyetten fotoğraflı cevap

  Elkatmış: Ergenekon önemli bir fırsat

  ÖZGÜREL: ÇETELER 28 ŞUBAT’TAN CESARET ALDI

  TÜRKÖNE: CHP İLE ERGENEKON’UN İDEOLOJİSİ AYNI

  TÜRKÖNE: CHP İLE ERGENEKON’UN İDEOLOJİSİ AYNI

  Sosyal Güvenlik Kurumu imaj yeniliyor

  Ölmeden mezar alıyorlar

  Orada 269 köy var, karlar ardında

  Yollar, minik Süreyya için açıldı

  Demir yolu yenilendi hız arttı

  Bu evlilik yaşı bize uymadı

  Enerji savaşları

  Dünyanın en hafif laptopu

  Bir garip ceza

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır