"Gerçekten" haber verir 12 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Ergenekon silâhları basına gösterildi

Ergenekon soruşturması kapsamında son operasyonda ele geçirilen silâh ve patlayıcılar, basın mensuplarına gösterildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde sergilenen malzemeler arasında, tabancalar, el bombaları, lav silâhları, patlayıcılar ve fişekler olduğu görüldü.


1972'DEKİ PATLAMANIN İZİ TAKİP EDİLİNCE...

İtalya'da 1953-58 yılları arasında ABD ve İngiliz gizli servislerinin desteğiyle Savunma Bakanlığında kurulup sonrasında yüzlerce terör eylemine ve fa

Şahin tutuklandı, Kılınç serbest

‘’Ergenekon’’ soruşturması kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 21 kişiden, eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin’in de


  CHP’li başkanlar yolsuzluktan tutuklandı

İZMİR'DE, ‘’ihaleye fesat karıştırmak, imar kanuna muhalefet, rüşvet alıp vermek, görevi kötüye kullanmak, görevi ihmal etmek, irtikap, devleti zarara uğratmak’’ iddialarıyla ilgili gözaltına alınarak adliyeye gönderilen 74 kişiden aralarında CHP’li Güzelbahçe ve Değirmendere Belediye başkanlarının da bulunduğu 39 kişi tutuklandı.


  YSK, sandık kurullarının görev ve yetkilerini duyurdu

YÜKSEK Seçim Kurulunun (YSK) yerel seçimlere ilişkin bazı kararları Resmî Gazete’de yayımlandı.


  53 senede 2 bin 682 madenci öldü

TÜRKİYE Taşkömürü Kurumu (TTK) madenlerinde 1995-2008 yıllarındaki iş kazalarında 2 bin 682 işçi öldü, 323 bin 809 işçi yaralandı.


  “İnsanlık dramı ve ayıbı’’ yaşanıyor

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Gazze’deki olayları, ‘’İnsanlık dramı ve ayıbı’’ olarak nitelendirdi.


  “DEÜ Rektörlüğüne atama usule uygun”

ANKARA Bölge İdare Mahkemesi, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Füzün’ün atanmasının yürütmesinin durdurulmasına ilişkin Ankara 15. İdare Mahkemesi’nin kararını kaldırdı.


  2-B yine gündemde

Hükümetin 29 Mart yerel seçimlerinden önce yasa çıkarmayı planladığı 2-B’ler, yani orman dışına çıkarılmış araziler Türkiye’de 473 bin 419 hektarlık bir alanı kaplıyor. Kadastro çalışmaları tamamlandığında bu rakamın 600 bin hektara ulaşacağı tahmin ediliyor.


  Çiftçi borcunu ödeyemiyor

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 2008 yılında hızla artan girdi fiyatları, iki yıldır yaşanan kuraklık ve küresel ekonomik kriz sebebiyle tarım ürünleri ihracatında ve ürün fiyatlarındaki gerileme karşısında çiftçilerin kredi borçlarını ödeyemez hale geldiğini belirtti. Bayraktar, borcunu ödeyemeyen çiftçilerin icraya verildiğini, tarlalarının satışa çıkarıldığını söyledi.


  ‘Kara liste affı’ Genel Kurul’da

MECLİS, bu hafta, karşılıksız çek, protestolu senetler ile kredi ve kredi kartları borçlarına ilişkin kayıtların dikkate alınmamasına ilişkin yasa tasarısı için mesai yapacak.


  Rusya, Batı ile doğal gazda anlaştı

RUSYA, Ukrayna ve AB, Avrupalı müşterilerin gazının çalındığı iddialarının açıklığa kavuşturulması için uluslar arası gözlemcilerin Ukrayna’ya giren ve bu ülkeden çıkan gaz miktarını incelemeleri konusunda nihaî anlaşmayı sağladı.


  "Doğal gaz krizinde LPG iyi alternatif "

İSTANBUL Ticaret Odası(İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, doğal gaz sevkıyatında yaşanan kriz dönemlerinde, tedarik ve temininde sıkıntı bulunmayan Likit Petrol Gazı’nın (LPG) önemli bir alternatif olacağını bildirdi.


  Günde 1 milyon reçete

Sosyal Güvenlik Kurumuna günde ortalama 1 milyon, ayda 20 milyon reçete girişi yapılıyor. Geçen yılın 10 aylık döneminde SGK tarafından 199 milyon 680 bin reçetenin ödemesi yapılırken, 2009 yılında bu girişler daha fazla artacak.


  Doğu, eksı 32 derece

DOĞU Anadolu Bölgesi’nde kar yağışı ve soğuk hava hayatı etkilemeye devam ediyor.


  KAMYONLAR YOLLARDA MAHSUR KALDI

VAN'IN Muradiye ve Özalp ilçeleri arasında taşımacılık yapan 20 kamyoncu, kar sebebiyle kapanan yolda mahsur kalarak 8 saat boyunca kurtarılmayı bekledi.


  Minik Tuğba ailesine kavuştu

Bangladeşlı bir aile tarafından 2007 yılında kaçırılan 5 yaşındaki kız çocuğu Tuğba Aksu, Türkiye’ye getirildi.


  Leylekler bu kış da Türkiye’de

DİYARBAKIR Dicle Üniversitesi’nin, leyleklerin göç yolları ve kış mevsimini geçirdiği yerlerle ilgili yaptığı bilimsel çalışmada, küresel ısınma nedeniyle bazı leyleklerin iki yıldır kış mevsimini Türkiye’de geçirdiği tespit edildi.


  “Göç”e çözüm arıyorlar

BURSA Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla hayata geçirilen ‘Göç Kaynaklı Sosyoekonomik Sorunların Çözümüne Destek Projesi’nin paylaşım toplantıları devam ediyor.


  Küresel ısınma aç bırakacak

ABD’lİ bilim adamlarının küresel ısınma konusunda bilgisayar modellemeleriyle yaptıkları öngörüler, tropikal ve subtropikal bölgelerde sıcaklıkların artmasıyla ürünün önemli ölçüde azalacağını gösteriyor.


  Erken sezaryen bebek için riskli

Sezaryen ameliyatlarının üçte birinden fazlasının çok erken safhada yapıldığını belirten uzmanlara göre, bu durum bebekleri başta solunum sistemi olmak üzere bir çok sorunla karşı karşıya bırakıyor.


  Ani soğuklarda yüz felcine dikkat!

Soğuk havaların iyice kendini hissettirdiği bugünlerde uzmanlar uyarıyor: “Önlem alınmadan dışarı çıkılması yüz felci riskini beraberinde getiriyor.”


  Belediye otobüsünde kitap okuyorlar

Trabzon ile Of ilçesi arasında sefer yapan otobüslerde koltukların arkasına kitap konularak, 45 dakika süren seferde yolcuların kitap okuması sağlanıyor.


  1.8 milyon Euro’luk iPhone 3G!

Avusturya’lI mücevher tasarımcısı Peter Aloisson’un iPhone 3G ‘Kings Button’ (Kralın Düğmesi) adıyla tasarladığı elmas ve altınla bezeli ürün 1 milyon 790 bin Euro değeriyle alıcısını bekliyor.


  Toplu ulaşımda 'akıllı bisiklet’ dönemi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 2010 yılında faaliyete geçecek olan akıllı bisiklet siteminde kartı olan herkesin, bir istasyondan aldığı bisikleti bir başka istasyona bırakabileceğini söyledi.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır