"Gerçekten" haber verir 13 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Görüş

Müslüman belediye başkanı

Uzun bir gayretten sonra “Hollanda’da karlı havayı bıraktım” derken Bursa da beni ‘kar’ ile karşıladı. 8 Ocak’ta dönünceye kadar koşturmaca ile geçti yaklaşık 15 gün. Uçak, tren, metro, belediye otobüsü, hızlı feribot; derken bir hamlede bitti ‘paskalya’ tatili.

Hollanda’dan Türkiye’ye gelişte Pakistan Hava Yolları’nın tercih etmiştim. Allah için gerçekten çok iyi davrandılar İstanbul yolcularına. Personeline teşekkür ederim. Uçağın kalkışında kaptan pilotun sefer âyetini ve duâsını okuması gerçekten muhteşemdi. 4 saate yakın süren yolculuğumuzun nasıl bittiğini anlayamadım.

18 yıl önce Müslüman olan Hollandalı bir bayan, bir Türkle evlenmiş, eşinin memleketine gidiyorlardı. Uçakta ikram edilen etleri ‘şüpheli’ diye yememesi İslâmî hassasiyetinin güzel bir örneği oldu.

Kurban Bayramında Hollanda’daki Müslümanlar, cemaat ayrımı yapmadan topladıkları etleri Hollandalı resmî makamlara vererek din ayrımı gözetilmeksizin bütün ülke genelindeki fakirlere dağılmasını temin ettiler. Bu durum, Hollanda gündemini müsbet mânâda meşgul etti.

Hollanda’da Türkler ve Müslümanlar sadece işçi değil. Hem parro (işveren) hem resmî memur (polislik gibi). Ayrıca, Fas kökenli bir Müslüman olan Ahmed Aboutaleb’in Ocak 2009’da ilk defa bir Müslüman olarak Kraliçe Beatrix ve İçişleri Bakanı tarafından Rotterdam Belediye Başkanlığına atanması da güzel bir gelişme diyebiliriz.

Hollandalılara göre İsrail, Filistinlilere karşı haddinden fazla şiddet uyguluyor.

Kış bütün şidetiyle Hollanda’da kendini hissettiriyor. Bu sebeple ehliyet sınavları sağlık gerekçesi ile iptal edildi bile.

H. KÜBRA AKDEMİR

13.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır