"Gerçekten" haber verir 14 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Kazılar dün de devam etti

‘’Ergenekon’’ soruşturması kapsamında yapılan arama kazılarında çok sayıda mühimmatın bulunduğu Yenikent’teki Zir Vadisi’ndeki ikinci kazı çalışmalarına yeniden başlandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Yenikent jandarma ekipleri, kazı yapılacak yeri emniyet şeridiyle çevirdi ve çevrede güvenlik tedbiri aldı. Bomba imha uzmanı polislerin de görev aldığı kazılar, saat 10.00 itibarıyla başlatıldı.

TOPRAK TESTİ BULUNDU

Polis ekipleri ve jandarma gözetiminde iş makineleriyle gerçekleştirilen kazı çalışmasına, bölge sit alanı olduğu gerekçesiyle Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nden bir yetkili de katıldı. Kazı çalışması sürerken bir toprak bir testi bulundu. Müze yetkilisi, çalışmayı yönlendiren Cumhuriyet Savcısı’na bölgenin sit alanı olması sebebiyle kazı sırasında herhangi bir tarihi esere zarar verilebileceğini söyledi. Bunun üzerine kazı çalışmasına bir süreliğine ara verildi. Bu sırada alana getirilen iki köpeğe arama yaptırılmaya başlandı.

KAZMA KÜREKLE DEVAM EDİLDİ

Cumhuriyet Savcısı, kazı çalışmasına devam edilebilmesi için Anıtlar Yüksek Kurulu’na yazı gönderdi. Bölgenin sit alanı olması nedeniyle bir süreliğine durdurulan kazı çalışmalarına kazma ve kürek yardımıyla yeniden başlandı. İş makinelerinin çalışması ise durduruldu. Bölgede dedektörler ve köpeklerle hassas arama yapılırken, ASKİ’ye bağlı bir kamyon da kazı alanına gönderildi. Bulunan testinin ise arkeolojik açıdan inceleneceği belirtildi.

ANITLAR KAZI İÇİN İZİN VERDİ

Anıtlar Yüksek Kurulu'nun, Ergenekon soruşturması kapsamında önceden bilgi verilmek kaydıyla Ankara genelindeki sit alanlarında kazı çalışması yapılabileceğine karar verdiği öğrenildi.

AJANDAKİ KROKİDEN YOLA ÇIKILDI

Kazı çalışması yapılacak yerin, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Komutanlığında görevli Yarbay Mustafa Dönmez’in ajandasındaki krokiden belirlendiği öğrenildi.

İş makineleriyle yapılan kazının gerçekleştirildiği alana giden yolda önlem alan jandarma trafik ekipleri, basın mensuplarının bölgeye girmesine izin vermedi. Kazı alanında Anadolu Ajansı ve TRT’nin çekim yapmasına izin verildi. Zir Vadisi’ndeki Ermeni mezarlığı yakınındaki bir alanda yapılan kazı çalışmasında, bir çukur içerisinde 30 el bombası, 9 sis bombası, 10 aydınlatma fişeği ve 800’den fazla G-3 piyade tüfeği mermisi bulunmuştu. Ankara / aa

Gönül: Mühimmatlar MKE yapımı gibi

MillÎ Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan kazılarda oraya çıkan silâh ve bombaların MKE üretimi gibi göründüğünü söyledi. TBMM’de gazetecilerin sorularını cevaplandıran Millî Savunma Bakanı Gönül, ‘’Ergenekon soruşturması kapsamında gerçekleştirilen kazılarda bomba ve silâhların nasıl olmuş da envanterden çıkarıldığı sorulması üzerine şunları söyledi: ‘’Daha önce bulunan bombalarda numara yoktu, silinmişti. Bize gelen bilgiye göre, bu son bulunanlarda numara varmış. Mahkemenin bize sorması halinde, MKE olarak bizim malımızsa, MKE’nin ürettiği bombalarsa, bu bombaları tahsisen nerelere verdiğimize ilişkin kayıtları vardır, inceleriz ve gerekli bilgiyi mahkemeye veririz. Bizim kayıt bakımından herhangi bir zafiyetimiz yoktur’’ dedi. TSK’ye verilen bütün silah ve mühimmatın MKE’den verilip verilmediği sorusuna ise Gönül, ‘’Hayır... Dışarıdan aldıklarımız da var. Hepsinin kaydı, ithal kayıtları, her şeyi var. Ama anladığım kadarıyla bunlar öyle sofistike silahlar değiller. Anladığım kadarıyla muhtemelen MKE gibi görünüyor. Ama yazılıp sorulduğu zaman anlaşılacaktır’’ diye konuştu. Ankara / aa

14.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gazze için ‘Kunut duâsı’na çağrı

  Yarbaya askerî soruşturma

  Kazılar dün de devam etti

  MİT: Kurumsal temasımız yok

  Bu bombalar, silâhlar neyin nesi?

  Bakan Şahin: Hakim ve savcıları rahat bırakalım

  Kutlular: Türkiye için tam hukuk devleti diyemem

  Bahçeli: Olan bitenin farkındayız

  Bakan Atalay: Yeni yerler çıkabilir

  Acar: Öz’e suç duyurusu yapmadık

  İş kazaları can yakıyor

  Düsseldorf’ta Türkiye’ye büyük ilgi

  “1 milyon iyi insan aranıyor

  Antalya Büyükşehir’den dilenci operasyonu

  Gazze’ye yardım seferberliği

  En büyük milliyetçilik zenginliktir

  Müzakereleri bitiremeyen ülke yok

  Danıştay, Gökçek hakkında soruşturma izni istedi

  Yök Genel Kurulu, ÖSS'yi görüşecek

  Akfırat’ta 23 kişi tutuklandı

  Rusya vanaları açtı

  TÜSİAD: İsabetli bir karar

  Açlık sınırı bin 72 TL

  Yenikent’teki kazılara ara verildi

  İKÖPAB İcra Komitesi olağanüstü toplanacak

  Windows 7’ye büyük ilgi var

  Su sıcaklığı, vücut ısısına yakın olmalı

  Fazla şeker, bağışıklık sistemini bozuyor

  Avrupa’da inanç mücadelesi

  Bir ayda 14 bin 528 SMS yolladı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır