"Gerçekten" haber verir 14 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

TSYD semineri Antalya'da yapıldı

Başesgİoğlu: SPOR ÜLKESİ

OLMA POTANSİYELİMİZ VAR

TÜRKİYE Spor Yazarları Derneği (TSYD) tarafından geleneksel olarak düzenlenen eğitim semineri, Antalya’da başladı.

Hotel Club Sera’da ‘’46. Yıl Sporun Zirvesi Eğitim Semineri’’ adıyla gerçekleştirilen ve iki gün sürecek olan organizasyon, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Gençlik Spor Genel Müdür Vekili Yunus Akgül, TSYD Başkanı Esat Yılmaer ile çok sayıda katılımcının yer aldığı açılış bölümüyle start aldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Türk sporunun özlenen noktaya gelebilmesi açısından önemli bir iklime ihtiyaç olduğunu vurgulayarak ‘’Spor branşı ne olursa olsun, bu olumlu iklim ve kültürü yakalayamazsak, yetenekli gençlerimizi olimpiyat kürsülerine çıkarmakta zorlanırız. Spor kültürü ve eğitimi, bizim temel noktalarımızdan biri. Sosyal statüsü ne olursa olsun, tüm insanlarımıza spor kültürünü ve eğitimini aşılamak zorundayız. Binamızın temeli bu olacaktır. Türkiye, bir spor ülkesi olacak her türlü potansiyele sahip. Yeter ki bu potansiyeli yerli yerinde kullanalım’’ dedi.

DENİZLİ: EĞİTİMLİ SPORCU YETİŞTİRMEK ŞART

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, futbolun çizgisinin sürekli yukarı doğru tırmandığını, ancak futbolu oluşturan unsurların aşağıya doğru indiğini söyledi. Denizli, futbola ait futbolcu, taraftar, basın ve antrenör gibi unsurlardaki kalite kaybının durdurulması gerektiğini belirterek, ‘’Genç bir futbolcu olarak sahaya çıktığım zaman Alsancak Stadı’nın tribünleri rengârenkti. Bu tribünlerin büyük bir kısmı bayanlardan ve çoğunluğu kravatlı erkek izleyicilerden oluşurdu. Eski fotoğraflara bakmak lâzım futbolu kimler izliyordu. Futbolun çizgisi ne kadar yukarıya çıkıyorsa futbolu meydana getiren unsurlar maalesef aşağıya doğru iniyor’’ diye konuştu. Denizli ayrıca eğitimli sporcu yetiştirmenin Türkiye’deki en büyük sorunlardan biri olduğunu ifade etti.

KOCAMAN: FUTBOLUMUZA

KAOS ORTAMI HAKİM

Ankaraspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 25 yıldır futbolun içinde olduğunu belirterek, Türk futbolunda kaos ortamının ve güvensizliğin hakim olduğunu savundu. Bu ortamın bir türlü kaldırılamadığını vurgulayan Kocaman, ‘’Takımlarımız nedense düzensiz. Beraber çalışma ve beraber üretim yapamıyoruz. Antrenörler olarak kendimizi ve günü kurtarmaya çalışan hamlelerin içindeyiz. Futbolumuzda maalesef yarın yok” dedi.

EROL DOYURAN

14.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  TSYD semineri Antalya'da yapıldı

  NBA’de Okur fırtınası

  Dakar Rallisinde Merkit 118’inci oldu

  FIFA’dan, Filistin’e ödül

  Yusuf: BJK’lıyım, çocukluk fotoğraflarımı göstereceğim

  Başkent ekipleri transferde hızlı

  Sofuoğlu: 2009’un favorisiyim

  Terim'e göre dünyanın en iyisi İniesta

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır