"Gerçekten" haber verir 18 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Tonlarca gıda ve ilâç havaya uçtu

BM’nin Gazze’deki en üst düzey yetkilisi John Ging, üç gün önce İsrail birlikleri tarafından insanî yardımın saklandığı BM merkez binasındaki deponun bombalanması yüzünden yüzlerce tonluk yiyecek ve ilacın yok olduğunu söyledi.

BİLE BİLE VURDULAR

BİR BM yetkilisi, İsrail’in Gazze Şeridi’nde bir BM okulunu tank ateşiyle vurmasını kınayarak, savaş suçuyla ilgili soruşturma yapılması gerektiğini belirtti. BM sözcüsü Chris Gunness, tank mermisinin atıldığı okulda İsrail’in Gazze Şeridi’ne üç haftadır süren saldırılarından kaçarak sığınan 1600 kişinin bulunduğunu açıkladı. İsrail’in elinde okulun koordinatlarının bulunduğunu ve okulun sığınak olarak kullanıldığını bildiğini vurgulayan Gunness, savaş suçuna ilişkin bir soruşturma açılması gerektiğini söyledi. Gunness, “Kim suçluysa adalet önüne çıkarılmalı” dedi.

YİNE ‘TAVSİYE KARARI’

BM Genel Kurulu, Gazze’deki krizi 2 gündür ele aldığı olağanüstü toplantısının sonunda bir karar alarak BM Güvenlik Konseyinin geçen hafta kabul ettiği 1860 sayılı kararın uygulanmasını talep etti. Genel Kurul 142 oyla kabul edilen kararında, BM Güvenlik Konseyinin Gazze’de taraflara, ‘’derhal ve kalıcı’’ ateşkes çağrısında bulunan ve İsrail birliklerinin tamamen Gazze’den çıkmalarını öngören 1860 sayılı kararına derhal uyulması çağrısında bulundu. 192 üyeli Genel Kurulunun kararları, bağlayıcı nitelikten çok tavsiye niteliği taşıyor.

18.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tonlarca gıda ve ilâç havaya uçtu

  KAÇAN SİVİLLERE DE ATEŞ AÇTILAR

  İSRAİL'E ÖFKE BÜYÜYOR

  İsrail’den ‘dost’ olmayacağı anlaşıldı

  Çılgın Haham, Hamas’ı Calut’a benzetti

  Gazeteciler ‘terörist Livni’yi terletti

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır