"Gerçekten" haber verir 18 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Çılgın Haham, Hamas’ı Calut’a benzetti

Safad şehri Başhahamı Şmuel Eliyahu, İsrail’in Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği saldırıları, tarihteki Talut-Calut savaşına benzetti.

İsrail Haaretz gazetesinin haberine göre Aşdod şehrinde Tevrat eğitimi verilen bir okulda (yeşiva) yaptığı konuşmada Elyahu, Hamas’a karşı yürütüldüğünü öne sürdüğü saldırıların, İsraillilerin Amaliklerle savaşına benzediğini söyledi. İsrail’in 2005 yılında Gazze’yi boşaltmasıyla bölgeden ayrılarak Aşdod’a yerleşen yeşivadaki konuşmasında Başhaham Eliyahu şunları söyledi: “Bu Samuel ve Musa’nın, Muhammed’e karşı özel bir savaşı değil. Bu İsrail’i yok etmek isteyenlere karşı bir savaştır. Bu Hamas’ın Yahudiliğe karşı savaşıdır. Bu böyle görülüyor.” Kutsal kitaplara göre İsraillileri yok etmek isteyen Calut’a karşı Allah Talut’u göndermiş ve Amaliklerin lideri Calut imha edilmişti. 2007 yılında da Eliyahu İsrail’e kassam gönderilen Gazze’de bir kişiye karşılık 10 kişinin öldürülmesini istemişti.

18.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tonlarca gıda ve ilâç havaya uçtu

  KAÇAN SİVİLLERE DE ATEŞ AÇTILAR

  İSRAİL'E ÖFKE BÜYÜYOR

  İsrail’den ‘dost’ olmayacağı anlaşıldı

  Çılgın Haham, Hamas’ı Calut’a benzetti

  Gazeteciler ‘terörist Livni’yi terletti

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır