"Gerçekten" haber verir 20 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Köprü olacağım

ABD’nin yeni Başkanı Barack Obama, ırkını, farklılıklar arasında köprü işlevi görecek bir fırsat olarak gördüğünü söyledi. Obama, başkanlığı sırasında insanların farklılıklar arasında nasıl köprü kuracağının bir örneği olacağını umduğunu belirterek, birbirlerine benzemeyen ve birbirlerinin fikirlerine katılmayan insanların etkileşim içinde olmasının, siyasette yumuşamayı sağlayacağını kaydetti.

KÖPRÜ OLACAĞIM

Irksal kimliğinin, ABD’yi birleştirilebileceğini ve dönüştürebileceğini belirten ABD’nin yeni Başkanı Barack Obama, ırkını, farklılıklar arasında köprü işlevi görecek bir fırsat olarak gördüğünü söyledi. Obama, Washington Post gazetesiyle geçen hafta yaptığı söyleşide, ırksal kimliğinin, ABD’yi birleştirilebileceğini ve dönüştürebileceğini belirterek, “Devletin en tepesinde Afrikalı bir Amerikalının bulunduğunu tabiî karşılayacak bütün bir nesil var” dedi. Bunun, radikal bir şey olduğunu ifade eden Obama, “Bu, siyah çocukların kendilerine bakışını değiştirir. Bu aynı zamanda beyaz çocukların siyah çocuklara nasıl baktığını da değiştirir. Ve ben bunun gücünün küçümseyemeyeceğim” diye konuştu. Barack Obama, başkanlığı sırasında insanların farklılıklar arasında nasıl köprü kuracağının bir örneği olacağını umduğunu belirterek, birbirlerine benzemeyen ve birbirlerinin fikirlerine katılmayan insanların etkileşim içinde olmasının, siyasette yumuşamayı sağlayacağını kaydetti. Kenyalı siyah bir babayla Kansaslı beyaz bir annenin oğlu olan Barack Obama, bugün ABD’nin 44. ve ilk Afrika kökenli başkanı olarak göreve başlayacak.

20.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Obama’ya ayarlı çekilme

  Köprü olacağım

  GAZZE’YE YARDIMLAR SÜRÜYOR

  Taraflar Kahire’de buluşuyor

  Zeydi, İsviçre’den sığınma talep etti

  HANİYE: FİLİSTİNLİLER BÜYÜK ZAFER KAZANDI

  İsrail’den göz boyama hastanesi

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır