"Gerçekten" haber verir 20 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

İsrail’den göz boyama hastanesi

İsraİl, Gazze Şeridi sınırındaki Erez geçişine Gazzeli yaralılar ve hastaların tedavisi için küçük bir sahra hastanesi kurdu.

İnsan hakları grupları tarafından, Gazze’ye düzenlediği üç hafta süren saldırıları sırasında sivilleri korumadığı ve tıbbî yardım için yaralılara ulaşılmasına imkân tanımadığı için eleştirilen İsrail’in bu adımı, İsrailli bir insan hakları gurubu tarafından da “çok değersiz ve çok geç” bir girişim olarak nitelendi. İsrail hükümet yetkilileri, sahra hastanesinin ihtiyacı olan Gazzelilere tedavi ve İsrail hastanelerine tahliye imkânı sağlayacağını bildirdi. Sosyal İşler Bakanı Isaac Hertzog, kurulan küçük kliniğin mümkün olduğu kadar çok kişiye tedavi edileceğini söyledi. Sahra hastanesinde bir laboratuvar, bir röntgen cihazı, her birinde birer yatak olan beş bölüm bulunduğu, ortadaki alanda da 3 yatak ve bir eczane olduğu belirtildi. Öte yandan, İsrailli İnsan Hakları için Doktorlar örgütünden Miri Weingarten, İsrail ordusunun Gazze saldırıları sırasındaki yaralı Gazzelileri tahliye taleplerinin sürekli olarak reddedildiğini belirterek, dün sabaha karşı saldırıların durdurulmasından sonra kurulan sahra hastanesi için “çok değersiz ve çok geç” yorumunu yaptı.

20.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Obama’ya ayarlı çekilme

  Köprü olacağım

  GAZZE’YE YARDIMLAR SÜRÜYOR

  Taraflar Kahire’de buluşuyor

  Zeydi, İsviçre’den sığınma talep etti

  HANİYE: FİLİSTİNLİLER BÜYÜK ZAFER KAZANDI

  İsrail’den göz boyama hastanesi

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır