"Gerçekten" haber verir 21 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

İsrailli askerler de itiraf etti

İsraİl, Gazze operasyonuna başladıktan sonra 10 bini üzerinde yedek askeri orduya geri çağırdı.

Ancak bazı askerler Gazze operasyonuna katılmayı reddetti. Gazze operasyonu sırasında orduya yeni katılacak olan bazı askerler de orduya katılmadı. Çoğu katılmama gerekçesi olarak “ahlâkî sebepleri” olduğunu açıklayan askerler, operasyonun İsrail’in güneyine güvenlik getirmeyeceğini söyledi.

İsrail Gazze saldırılarını sürdürdüğü sırada yedek askerler arasından orduya çağırılan bir İsrailli asker, operasyona katılmayı reddettiği için tutuklandı. İsrail ordusunun İstihkâm Birliğinde yedek üsteğmen olan Noam Livneh adlı askerin, önceki gün tutuklandığı belirtildi. Tutuklanmadan önce Ynet’e açıklamalarda bulunan Livneh, 8 yıl önce de Batı Şeria’daki Nablus şehrinde “etik sebeplerden” dolayı orduda hizmet etmeyi reddettiğini söyledi. Gazze’de savaşmayı neden reddettiğini sorulması üzerine ise Livneh, “İsrail şiddet uygulamadan önce diğer bütün seçenekleri araştırdı mı? Cevap hayır. İsrail, dünyadaki en yoğun nüfuslu bölgelerden birini bombalıyor ve çıkmalarını önlerken kadınları ve çocukları öldürüyor” dedi. Gazze operasyonuna katılmayı reddeden bir başka İsrail askeri olan başçavuş Yitzhak Ben-Muha ise kendisinin başka bir birliğe nakledildiğini söyledi. Kudüs’te yaşayan 19 yaşındaki Maya Yehieli adlı bir başka İsrailli asker ise operasyondan önce askere alınmak üzere hazırlanmış; ancak Gazze operasyonu başlayınca “ahlâkî sebeplerden” dolayı orduya katılmayı reddetmiş. Maya Yehieli, “Gazze’yi bombalamak İsrail’in güneyin güvenlik getirmeyecek” diye konuşuyor. Yehieli, “Orduya katılarak bütün inançlarıma ihanet etmiş olacaktım” diye konuşuyor.

21.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kaybeden sivil halk

  AYNI AİLEDEN 70 KİŞİYİ KURŞUNA DİZDİLER

  ÜMİTLER BOŞA GİTMESİN

  BUSH’UN GURUR DUYDUĞU ENKAZ

  İsrailli askerler de itiraf etti

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır