"Gerçekten" haber verir 21 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

TÜRK CERRAH: BÖYLE VAHŞET GÖRMEDİM

Gazze'ye giden İHH sağlık ekibinden Cerrah ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Hasan Öz (64), "41 yıllık cerrahım, ama bir insan vücudunda bu kadar ağır vak'a hiç görmedim" dedi. "Ateşkes oldu, ama bugün (dün) bir genç vurulmuş. 22-23 yaşlarında, onu getirdiler" diyerek, ameliyatına katıldığı bir yaralının durumunu anlatırken, gencin vücudunun büyük kısmının parçalandığını söyledi.


Genelkurmay ‘yargısız infaz’dan şikâyetçi

Genelkurmay Başkanlığı, yayınladığı bir duyuru ile ‘yargısız infaz’dan şikâyetçi oldu. Duyuruda şöyle denildi: “Yargılama sürecinde sorumlu ve duyarlı

Komutanlar Kırca’nın cenaze töreninde

Ankara’da askerî lojmanlardaki evinde önceki gün intihar eden Malûl Gazi Emekli Jandarma Kıdemli Albay Abdülkerim Kırca için Kocatepe Camii’nde cenaze


  İbrahim Şahin’in tutukluluğuna itiraz

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan eski Özel Harekât Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin’in tutukluluğuna itiraz edildi.


  Devletin zirvesi Çankaya’da buluşuyor

CumhurbaşkanI Abdullah Gül, yasama, yürütme ve yargı organlarının başkanlarıyla bugün Çankaya Köşkü’nde öğle yemeğinde bir araya gelecek.


  Bütçeden 50,6 milyar TL faiz ödendi

2008’de bütçeden 50,6 milyar TL faiz ödendi, 168,1 milyar TL vergi toplandı.


  Petrol fiyatları 34 doların altında

Uluslar arasI piyasada ham petrol fiyatları 34 doların altına geriledi.


  CHP’den TRT ile ilgili gensoru

CHP, TRT’nin son dönemlerdeki yayınlarıyla ilgili olarak Devlet Bakanı Mehmet Aydın hakkında hazırladığı gensoru önergesini, TBMM Başkanlığına sundu.


  Brüksel’e daha sık bekleriz

AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Brüksel’e daha sık gelmesini istedi. Rehn, “Avrupa’nın Dostları” adlı düşünce kuruluşunun düzenlediği panelde, Erdoğan’ın Brüksel’i daha sık ziyaret ederek, Türkiye'de yapılan reformları anlatmasını beklediğini söyledi.


  Derin devlet AB ile biter

AB dönem başkanı Çek Cumhuriyetinin Ankara Büyükelçisi Eva Filipi, Ergenekon dâvâsını ve bu dâvâyla ilgili gelişmeleri anlamakta zorlandığını belirterek, Türkiye’nin AB üyeliğinin “derin devlet gibi yapılanmaları önleyeceğini” söyledi. Büyükelçi Filipi, “Çünkü AB'nin prensipleri; şeffaf demokrasi ve özgürlüklerdir, dolayısıyla AB üyeliği, devlet içindeki bu tip hareketleri engelleyecektir” dedi.


  Bankalar 2002’den sonra çok kazandı

Türkiye Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Türk bankalarının 2002’den sonra ciddi anlamda paralar kazanmaya başladığını, bu durumun 2007 sonunda en yüksek noktaya çıktığını belirtti.


  DP’nin Samsun adayları belli oldu

Demokrat Parti (DP) Samsun’da belediye başka adaylarını belirledi. DP Samsun İl Başkanı Feraye Keleşoğlu Kefeli, Türkiye siyasetine uzun yıllar damgasını vuran DP’nin Samsun kalesini geri alacak ifade ederek, çalışmaların sessiz ve derinden yürütüldüğünü söyledi.


  Bahçeli: Erdoğan ‘cesaret ödülleri’ni iade etsin

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan, Musevi kuruluşlarından aldığı “cesaret ödüllerini” geri vermesini istedi.


  Başoğlu’na Paksüt’e hakaretten beraat

ESKİ Sağlıkİş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, “Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’e görevinden dolayı hakaret ettiği ve Paksüt’ün yargı görevini yapmasını etkilediği” iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti.


  Anadolu'da kriz endişesi

MALATYA Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, krizin Anadolu’ya yansımasının bu yıl daha sert olacağını söyledi Erkoç, yaptığı açıklamada, mali kriz sebebiyle dünyadaki küresel mali kriz sebebiyle Malatya’da fabrika kapanmadığını ancak, işten çıkarmaların başladığını bildirdi.


  OKULLAR E-DEVLET KAPISI OLACAK

MİLLî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, geçen yılın Aralık ayında açılışı yapılan e-Devlet www.türkiye.gov.tr’ye ulaşımda aksaklık yaşanmaması amacıyla okullarda bulunan Bilişim Teknolojisi (BT) sınıfları ve ekipmanlarının kullanılacağını, bu amaçla BT sınıf ve ekipmanlarının vatandaşların eğitimi amacıyla kullanıma açık tutulacağını bildirdi.


  Yarıyıl tatili başlıyor

2008-2009 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi, 23 Ocak 2009 Cuma günü sona erecek.


  MEB yazılı sınavdan “e-sınav”a geçiyor

MİLLî Eğitim Bakanlığınca gerçekleştirilen sınavlarda ‘’elektronik sınav’’ (e-sınav) uygulamasına geçiliyor.


  STS’ye başvurular 26 Ocak’ta başlayacak

YURTDIŞINDA lisans düzeyinde eğitimlerini tamamlayarak diploma denklik belgesi almak isteyenler için düzenlenen Seviye Tespit Sınavı (STS) başvuruları 26 Ocakta başlayacak.


  Harem’de yazıhane çatısı çöktü: 3 yaralı

HAREM Otogarı’nda bir perondaki çatının çökmesi sonucu biri kadın 3 kişi yaralandı.


  3 milyon kişi, CD ile evinde okuma yazma öğrenecek

NKARA'NIN Polatlı ilçesi Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı Malıköy Elektrik Santrali İlköğretim Okulu öğretmenleri, yetişkinlerin evlerinde okuma yazma öğrenmelerine imkân sağlayacak proje geliştirdi.


  Şirketler krizi takım ruhuyla daha kolay aşar

Eflatun Eğitim & Danışmanlık Firmasından Eğitim Uzmanı Ahmet Ekiz, çalışanları arasında takım ruhunu oluşturan şirketlerin, kriz ortamında sıkıntılarını daha kolay aşabileceklerini ifade etti.


  Anı’da anılar canlandı

Geçen günlerde Kafkas üniversitesinin düzenlediği II. Uluslararası Kafkas tarihi konulu sempozyuma iştirak etmek için serhat şehrimiz Kars’ta idik.


  Hangar, sektörü kurtardı

Her sezon sadece 2 ay çalışan ayakkabı sektörü, Hangar geldikten sonra yılda 365 gün çalışır hâle geldi.


  Atık pil toplamada sınıfta kaldık

AtIk pil toplamada dünya genelinde Almanya’nın 14 bin tonla birinci olduğu, Türkiye’de bu rakamın 220 tonda kaldığı bildirildi.


  Kilise satın alıp cami yaptılar

Norveç’te yaşayan Türkler, Protestanların kullandığı 50 yıllık kiliseyi 700 bin euroya satın alıp camiye çevirdiler.


  Vücudumuzda robot doktorlar dolaşacak

AvustralyalI bilim adamları, vücuda enjekte edilebilen ve beyin ameliyatı yapabilecek bir nanorobot geliştirdi.


  Kâinatın hazinelerin keşfetmenin sonu yok

Hatay’In Amanos Dağları’nda Anadolu’ya özgü yeni bir sümbül türü keşfedildi.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır