"Gerçekten" haber verir 21 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Fatih Altaylı ve medya

HaberTürk Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, geçen hafta Antalya'da spor yazarlarının misafiri oldu.

Altaylı, önümüzdeki günlerde"HaberTürk" adı altında yeni bir gazete çıkaracaklarını söyledi. Gazetenin 100 sayfa olacağını bunun 14 sayfasını spora ayrılacağıını belirten Altaylı, Ankara'da kurdukları matbaa tesislerinin boyunun 104 metre, yüksekliğinin ise 27 metre olduğunu, en modern baski makinalarını Türkiye'ye getirdiklerini ifade etti. Altaylı, spor medyası ile ilgili düşüncelerini ise şöyle açıkladı:

nAslında ben spor yazarıyım. Kendimi spor yazarı olarak görüyorum. Gazetelerde spor servisleri en kritik yerdir. Gazetecilik nasıl yapılır en iyi spor servislerinde olur. Keşke sporda kalsaydım diye çok düşünmüşümdür. Bizim yazarlık camiası çok iyi değil. Spor camiası iyi bir durumda.

nSporda çalışmanın faydasını da gördüm. Savaş döneminde Bosna-Hersek'e gitmiştim. Her taraf silahlı askerlerler tarafından tutulmuştu. Kimseye giriş izni vermiyorlardı. Biz gazeteci olduğumuzu söyledik. Pasaportlarımızı, sarı basın kartlarımızı göstermemize rağmen geçiş izni vermediler. Cebimde Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin verdiği TSYD kartı vardı. Onu da gösterdim. Baktılar, "tamam bununla geçebilirsin" dediler.

nSpor medyasında saygı duyduğum konular var. Televizyonlarda gece yarılarına kadar süren spor programlarına rağmen spor sayfaları ve yazarları başarılarını koruyabildi. Naklen maç yayınlarına rağmen spor gazeteleri tirajlarında düşüş yerine yükselme görüldü. Dünyada bunun bir örneği daha yok. Gazeteler tirajı sadece spor sayfalarından kazanabiliyor. Spor servisleri bağımsız bir cumhuriyet gibi çalışıyor. Gazetelerin bütün servisleri çökse, spor servisleri tek başına gazete çıkaracak kaliteli insanlardan oluşmuştur.

nBen spor muhabirliğine ilk başladığımda sutopu, binicilik gibi branşları izliyordum. Şimdi bu branşlara muhabir gönderilmiyor. Çıkaracağımız gazetede uzun yıllar unutulan okulların spor haberlerini vereceğiz. 12 yaşında kayak şampiyonu olmuştum. Hiçbir gazetede haber olmamıştı. Sadece o dönemin güçlü gazetesi Tercüman'da resimli haber yapılmıştı. Ancak babam, siyaseten Süleyman Demirel'e kızdığı için bu gazeteyi eve sokmuyordu. Haberimi görmek için gazeteyi saklı saklı aldım. Ondan sonra da sırf o tür haberleri veriyor diye almaya devam ettim.

nTelevizyonlardaki spor programları sürekli izleyici kaybediyor. Çünkü izleyici kabuk değiştirmeye başladı. Gençler değişik yorumlar istiyor. Son dönemlerde en çok ilgi gören Rıdvan Dilmen'dir. Çünkü bilgiye dayalı yorumlar yaptığı için çok izleniyor.

nKulüp yazarlığı diye birşey türettik. Spor yazarları, tuttuğu kulübün maç yorumlarını yapıyor. Bu kötü bir durum. Hıncal Uluç'un bize hediye ettiği kötü bir alışkanlık. Bir takımın maç yorumunu en iyi o takımı takip eden muhabir yapabilir. Maçtan maça yorum yazan spor yazarları olmasını istemiyorum. Spor medyası, gazetelerin diğer bölümlerine göre en dik duran yeridir. Güç odakları karşısında da dimdik durabiliyor. Menfaat ilişkisine girmedikleri için en üsttekilerle çatır çatır kavgasını yapabiliyor.

EROL DOYURAN

21.01.2009


 

TRABZON KADIKÖY'DE YOK

TÜRKCELL Süper Lig'de hafta sonu deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak Trabzonspor, rakibiyle dış sahada yaptığı maçlarda galip gelmekte zorlanıyor.

En son 1997-98 sezonunda Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup eden bordo-mavililer, son 10 sezonda yaptığı maçlarda galip gelme başarısı gösteremedi. Karadeniz ekibi, söz konusu 10 maçta 8 mağlubiyet, 2 beraberlik aldı. Trabzonspor, Fenerbahçe ile deplasmanda yaptığı 10 maçın hepsinde kalesinde gol gördü. 10 maçta 26 gol yiyen Karadeniz ekibi, rakip filelere 13 gol gönderdi. Bordo-mavililer, söz konusu dönemler içerisinde sadece 1998-99 sezonunda kalesinde 1 gol görürken, diğer maçlarda 2 veya daha üstü gol yedi.

SARACOĞLU STADI'NDA OYNAMAK ZOR

Trabzonspor'un kulüp genel sekreteri Hasan Yener, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynamanın zor olduğunu, ama Trabzonspor'un kadrosuyla her takımı, her yerde yenecek gücünün bulunduğunu söyledi. Yener, Trabzonspor'un 10 sezondur rakibi karşısında deplasmanda kazanamamasına ilişkin, ''Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynamak gerçekten zor. Ama şu bir gerçek ki Trabzonspor kadrosuyla her takımı, her yerde yenecek güçtedir. Deneyimli oyuncularımız var. Deneyimli oyuncular böyle atmosferleri severler. Kazanma adına bütün gücümüzü ortaya koyacağız'' değerlendirmesini yaptı. Fenerbahçe maçlarının özellikle İstanbul'da zor maçlar olduğunu kaydeden Yener, ''Birbirlerine yakın güçte olan takımların maçlarında şans faktörü de önemli. İstanbul'da iyi bir sonuç almak istiyoruz. Ama öncelikli hedefimiz kaybetmemek. Tabii ki galibiyet çok daha iyi olur'' diye konuştu. Yener, ikinci yarının ilk 4 haftasında Fenerbahçe, Ankaraspor ve Beşiktaş ile deplasmanda, Ankaragücü ile sahalarında karşılaşacaklarını belirterek, şöyle devam etti: ''İkinci yarıya çok zorlu maçlarla başlayacağız. Bu maçları iyi bir şekilde geride bırakmalıyız. Amacımız bu maçlarda düşündüğümüz puanları çıkarıp ikinci yarıya iyi başlangıç yapmak. Ligde üst sıralardaki takımların da puanları birbirine çok yakın. Kaybedilen bir maçta sıralamalar değişebiliyor.'

21.01.2009


 

Sivas'ı zorlu bir maraton bekliyor

TÜRKCELL Süper Lig'in lideri Sivasspor'u, 16 günde ligde ve kupada 3'ü Galatarasay, 1'i Kayserispor ile olmak üzere 4 zorlu maç bekliyor.

Ligde lider durumda bulunan, Fortis Türkiye Kupası'nda ise çeyrek finale kalan Sivasspor, önümüzdeki 16 günde ligde ve kupada iki sarı-kırmızılı ekip ile birbirinden zorlu maçlar oynayacak. Ligin 17. haftasında 24 Ocakta sahasında Galatasaray ile karşılaşacak Sivasspor, 28 Ocakta ise sarı-kırmızılı takıma karşı deplasmanda Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında mücadele edecek. Galatasaray ile yapacağı çeyrek final ilk maçının ardından rotayı ligde 1 Şubatta Adana 5 Ocak Stadyumu'nda Kayserispor ile oynayacağı karşılaşmaya çevirecek olan Sivasspor, daha sonra kupanın çeyrek final rövanş maçında 4 Şubatta Galatasaray'ı ağırlayacak.Öte yandan Cumartesi günkü maçta konuk ekip Galatasaray'a toplam 870 biletin ayrıldığı, bu biletlerden 657'sinin gişede satılacağı, geri kalan biletlerin ise İstanbul'dan gelecek olan sarı-kırmızılı taraftarlar tarafından satın alınacağı öğrenildi. Galatasaraylı taraftarların, maçı 4 Eylül Stadyumu'nun havuz tarafı kale arkası ile kapalı tribün arasındaki bölümde izleyebileceği kaydedildi. Bu arada, Sivassporlu taraftarların maçı izleyebileceği maraton, kapalı yanı ve kale arkası tribünü biletlerine de futbolseverlerin ilgi gösterdiği belirtildi. Maçın biletleri VIP tribünü 100, maraton VIP 50, maraton 25, kapalı yanı tribünü ve Galatasaray tribünü 20, kale arkası da 10 TL'den satılıyor.

21.01.2009


 

Beşiktaş antrenmanında sert hareketler

TÜRKCELL Süper Lig'in 17. haftasında Denizlispor'u konuk edecek olan Beşiktaş, çalışmalarına devam ederken Mert Nobre, Yusuf Şimşek, Delgado ve Serdar Özkan antrenmana çıkmadı.

BJK Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde Teknik Direktör Mustafa Denizli yönetiminde 24 Ocak Cumartesi günü Denizlispor ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını sürdüren Beşiktaş'ta çalışma yaklaşık 2 saat sürdü. İdmana sakatlığı bulunan Delgado, Mert Nobre, Yusuf Şimşek ve Serdar Özkan katılmadı. Bobo ise, fizyoterapist eşliğinde sahada takımdan ayrı çalışmalarına devam etti. Kulüp Doktoru Ayhan Optur, Mert Nobre'nin sağ dizinde ödem olduğunu, Yusuf Şimşek'in ise sağ dizinde ağrı bulunduğunu ve yapılacak kontroller sonrasında durumlarının belli olacağını söyledi. Serdar Özkan ise, grip olduğu için idmanda yer almadı. Takım halinde koşu ile başlayan antrenman, orta alanda kontrollü pasla devam etti. Daha sonra ise 3 takım halinde değişmeli maç yapıldı. İdman çift kale kontrollü maç ve şut çalışması ile sona erdi. Yeni transfer Erkan Zengin çıktığı ikinci antrenmanda da çekingen tavırlarıyla dikkat çekerken, çift kale maçta yaşanan bir pozisyonda Sivok ve Gökhan Zan arasında küçük çaplı bir tartışma yaşandı. Sivok'a sert bir hareket yapan Gökhan Zan'a Çek oyuncu tepki gösterirken, bir süre sonra da Sivok, Gökhan Zan'a sert bir hareket yaptı. Gökhan Zan Sivok'u uyarırken ikili maça devam etti.

21.01.2009


 

Kaka: Dua ettim, Milan'da kaldım

AC Milan'ın Brezilyalı yıldızı Kaka, Manchester City'nin rekor düzeydeki transfer teklifini geri çevirerek, AC Milan'da kalma kararını, bol bol dua ederek aldığını söyledi.

Dindar bir Protestan olarak da tanınan 26 yaşındaki Kaka, ''Manchester City'e gitmek, büyük bir projenin başlangıcı olabilirdi ama ben, son günlerde bol bol dua ederek, benim için hangi takımın daha hayırlı olacağını anlamaya çalıştım. Sonuçta burada kalmaya karar verdim'' dedi. Kaka, konuya ilişkin kararının, AC Milan Başkanı Silvio Berlusconi tarafından duyurulmasının ardından, kırmızı-siyahlı kulübün televizyonu Milan Channel'a verdiği demeçte, ''Yaşananlar sayesinde, Milan'da insanların beni ne kadar sevdiklerini görme imkanı buldum. Tercihimi, taraftarlarımın ve takım arkadaşlarımın yardımıyla belirledim. Doğru bir tercih yaptığıma inanıyorum. Hiçbir şey istemiyorum. Sadece iyi olmak istiyorum. İnsanların beni istedikleri, beni sevdikleri yerde kalmaktan dolayı mutluyum'' diye konuştu.

MİLAN HER DEFASINDA BENİ MUTLU ETTİ

AC Milan'ın, kendisine ilişkin tüm teklifleri geri çevirmiş olduğunu hatırlatan Kaka, Manchester City örneğinde olduğu gibi kendisine teklifte bulunanlara da sürekli olarak, ''Önce Milan'la konuşun, daha sonra konuşuruz'' cevabını verdiğini de kaydetti. Kaka, aynı zamanda menajeri olan babası Bosco Leite'nin, kendisine Manchester City'nin teklifini kabul etmesi için baskı yaptığına ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını da belirterek, ''Son günlerde birçok haber uçuştu. Birçok söylenti çıktı. Birçok spekülasyon yapıldı. Pek çok kişide babam hakkında yanlış kanaatler oluştu. Ben hiç kimseyle kavga etmedim. Ailemden hiç kimse beni başka bir yere gitmeye zorlamadı. Bağlı olduğum, kalbimi verdiğim takımda kalmayı tercih ettim'' dedi. Manchester City'nin teklifiyle başlayan tartışmaları, AC Milan'daki sözleşme koşullarını iyileştirmek için kullandığına dair iddiaları da yalanlayan Kaka, ''Tüm bu hikayenin, benim sözleşmemi yenilemem için gündeme getirildiğini öne sürenler de oldu. Bu asla doğru değil. Milan kulübü, her defasında beni mutlu etti. Herkese teşekkür borçluyum'' diye konuştu.

TARAFTARLARIN PANKARTLARI BENİ DUYGULANDIRDI

Kaka, Fiorentina'ya karşı maç boyunca taraftarların kendisine tezahüratta bulunmalarının, tribünlerin AC Milan'da kalmasını isteyen pankart ve dövizlerle donatılmasının, kendisini duygulandırdığını da ifade etti. ''Cumartesi günkü maç, benim için olağan dışıydı. Tarifi güç bir heyecan yaşadım'' diyen Kaka, kendisinden sevgisini esirgemeyen taraftarlara da teşekkür etti.

21.01.2009


 

Alex ve Roberto Carlos yarın resmi imza atıyor

FENERBAHÇE'DE Alex ve Roberto Carlos'un imzaları perşembe günü atılıyor.

Fenerbahçe'nin Brezilyalı oyuncuları Alex ve Roberto Carlos'un sözleşmeleri ile ilgili her konuda anlaşmaya varıldığı açıklandı. Sarılacivertli kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, her iki oyuncu ile 22 Ocak Perşembe günü Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı'ndaki sözleşmelerini uzatacak imzaları medya mensuplarının önünde atacakları belirtildi.

21.01.2009


 

60 yıl futbola hizmet eden Kayseri Stadı yıkıldı

KAYSERİ'DE yaklaşık 60 yıldır futbola hizmet veren Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı yıkıldı.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen ve Büyükşehir Belediyesi'nin arsasını sattığı Atatürk Stadı'nın tribünleri tamamen yıkıldı. Stadın arsasını satın alan Multi Turkmall firması, bir süre önce başlattığı yıkım çalışmaları kapsamında stadın yıkım işini büyük ölçüde tamamladı. Yaklaşık 60 yıl önce inşa edilen emektar stadın çimlerinin söküm işi ise sürüyor. Stat zemininden özel makinelerle kesilip rulo haline getirilen çimler, yapımı süren Kadir Has Stadyumu'na naklediliyor. Yaklaşık 10 bin metrekarelik çim, Kadir Has Stadyumu'nun çevre düzenlemesinde kullanılıyor.

21.01.2009


 

Çağdaş Altan'a Alman hocasından övgü

ALMAN Birinci Ligi takımlarından Energie Cottbus'un teknik direktörü Bojan Prasnikar, takımda oynayan Türk oyuncu Çağdaş Atan'ın, defansın istikrarı için çok önemli bir oyuncu olduğunu söyledi.

Bild gazetesi, Prasnikar'ın, bir antrenman sırasında ayak bileği burkulan ve bugün yeniden takımla birlikte antrenmanlara başlaması beklenen Çağdaş hakkında, ''Çağdaş Atan, defansın istikrarı için çok önemli'' şeklinde konuştuğunu yazdı. Çağdaş'ın, Energie Cottbus'un gelecek hafta Almanya Kupası'nda Bayer 04 Leverkusen ile yapacağı karşılaşmaya yetişmek için yoğun bir şekilde çalıştığı belirtildi. Kulübün doktoru Harmut Thamke, Çağdaş'ın iyileşmekte olduğunu, çok fazla riske girmemesi için kendisini yavaşlatmaya çalıştıklarını ifade etti. Çağdaş da Leverkusen maçına yetişmeyi başaracağını belirterek, ''Bunun için her şeyi yapacağım'' dedi. Gazetenin haberinde, sezon başında transfer edilen Çağdaş'ın, kendisine verilen sol bek görevinden sonra şimdi defansın ortasında oynayacağı, Energie Cottbus'un bu sezon transfer ettiği en önemli oyuncu olduğu kaydedildi.

21.01.2009


 

Bank Asya 1. Lig'de bugün

13.30 Kartalspor-Altay (İstanbul Kartal)

20.00 Manisaspor-Boluspor (Manisa 19 Mayıs)

20.00 Sakaryaspor-Gaziantep B.B (Atatürk)

20.00 Karşıyaka-Malatyaspor (İzmir Atatürk)

21.01.2009


 

POTADA 2. YARI START ALIYOR

Bugün:

16.00 Mutlu Akü Selçuk Ünv.-Antalya B B. (19 Mayıs)

17.00 Efes Pilsen-Banvit (Darüşşafaka Ayhan Şahenk)

18.00 Erdemir-Türk Telekom (Erdemir)

18.00 Kepez Belediyesi-Beşiktaş (Kepez Belediye)

18.00 Mersin B. B. -OYAK Renault (Edip Buran)

20.00 Galatasaray -Darüşşafaka (Ayhan Şahenk)

22 Ocak Perşembe:

18.00 TED Kolejliler-Fenerbahçe Ülker (TOBB Ünv.)

20.00 Pınar Karşıyaka-Aliağa Petkim (Karşıyaka)

21.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır