"Gerçekten" haber verir 24 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

SUÇLU CEZASINI ÇEKMELİ

‘Derin devlet’ olarak bilinen, icraatları ve yargısız infazları ile darbeye zemin hazırlayan kanundışı yapı ve oluşumların çökertilmesi isteniyor. Daha önce Susurluk olayı, şimdi de Ergenekon dâvâlarında gündeme gelen fail-i meçhul cinayetlerin aydınlatılması, makam ve mevkii ne olursa olsun suçu sabit görülenlerin cezalandırılması ile demokrasi güç kazanacak.

ÇETELER TEHDİT EDİYOR

Öte yandan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, güvenliğin sağlanmasının özgürlük alanının genişletilmesi anlamına geldiğini belirterek “Güvenlik sağlanmazsa özgürlük diye birşey olmaz” dedi. 81 İlin Emniyet Müdürlerine seslenen Atalay, “Nerede yanlış varsa üzerine gidelim. Nerede karanlık nokta varsa aydınlatalım. Nerede bir çete varsa bunu çökertelim” diye konuştu.

Karanlık nokta kalmasın

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, güvenliğin sağlanmasının özgürlük alanının genişletilmesi anlamına geldiğini belirterek, “Güvenlik sağlanmazsa özgürlük diye birşey olmaz” dedi.

Bakan Atalay, 2008 yılı Emniyet ve Asayiş hizmetlerinin genel değerlendirmesi, 2009 yılı projeleri, iç güvenlik, emniyet ve asayiş konularıyla ilgili İl Emniyet Müdürleri toplantısında konuştu. Dengeli bir güvenlik politikasının vatandaşın huzuru ve mutluluğunu sağlayarak hayatı kolaylaştırarak kişilerin hak ve özgürlüklerini kullanmalarının önündeki engelleri kaldırarak demokratik toplum düzeninin güçlenmesine katkı verdiğini dile getiren Atalay, insanların korkusuz yaşamasının sağlanamaması halinde diğer özgürlüklerin çok fazla bir önem taşımayacağını ifade etti.

Atalay, suçların aydınlatılmasında Türkiye’nin Avrupa’da en iyi ülkelerden birisi olduğuna dikkat çekerek, önleyici tedbirlerin artırılmasıyla suçlarda azalma olduğunu kaydetti. “Ülkemiz faili meçhuller ülkesi olmaktan kurtuldu. Bu da arkadaşlarımızın daha başaralı çalışmalarıyla sağlanıyor” diyen Bakan Atalay sözlerini şöyle sürdürdü: “İç güvenlikte en önemli konumuz terördür. Başta bölücü terör örgütü olmak üzere tüm terörist yapılanmalara karşı mücadelemiz sürecek. Bu konuda da daima hukukun içinde kalmaya özen göstereceğiz. Nerede yanlış varsa üzerine gidelim. Nerde karanlık nokta varsa aydınlatalım. Toplumumuzu rahatsız eden organize suç örgütü, bir çete varsa bunu bertaraf edelim, çökertelim.

Polisimizin, güvenlik birimlerimizin arkasındayız, cesaret veriyoruz. 2008 yılında 37 ilde gerçekleştirilen 118 operasyonda 2 bin 237 çete üyesi yakalanmış, bunların 903’ü tutuklanmıştır.”

24.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  11. dalga, 25 gözaltı

  SUÇLU CEZASINI ÇEKMELİ

  Genelkurmay: Soruşturmanın netleşmesini en çok biz istiyoruz

  Meclis, 246 kamera ile izlenecek

  Baykal’dan Ergenekon savunması

  Toptan: Yemekte Ergenekon konuşulmadı

  Doğu Perinçek savunmasında ağladı

  ART’deki arama 18 saat sürdü

  Yalçın Küçük yeniden serbest bırakıldı

  Sivas’ta 5 kişi serbest

  Sıcak para dövize kaydı

  Kriz yarışmacı yapıyor

  Yargıyı rahat bırakın

  Doğal gaza şartlı indirim

  DTP, JİTEM’in araştırılmasını istedi

  İşsizlik fonundan 1 milyon 395 bin kişi yararlandı

  FIRTINA EGE’Yİ YIKTI GEÇTİ

  ARA TATİL BAŞLADI

  Nevşehir’de Filistin’e yardım kermesi

  TAVAK kuruluşunu tamamladı

  42 yıl kullanılıyordu, depreme dayanıksız çıktı

  Havası en kirli il Samsun

  Öğretmenlerin ders ve ek ders saatlerinde değişiklik

  2B’lerin parasıyla 30 kat orman oluşturulur

  Mevsimlerden etkileniyoruz

  Japonya uzaydan sera gazını gözleyecek

  ABD’de bir eyalet İngilizce’yi reddetti

  Tanzanya’da bir Albino dehşeti daha

  Arzî ve semavî felâketlere 235 bin kurban

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır