"Gerçekten" haber verir 26 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

G.Saray deplasmanda kayıp

TÜRKCELL Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray, bu sezon özellikle deplasman maçlarında kötü bir performans sergiliyor.

Evinde hem güzel futbol oynayan, hem de iyi sonuçlar alan Galatasaray, kaliteli kadrosuna rağmen deplasmanda aynı başarıyı gösteremiyor. Sezonun 17 haftalık ilk yarısındaki tüm maçlarını tamamlayan ''Cim bom'', oynadığı 8 iç saha maçında 7 galibiyet alırken, sadece 1 kez berabere kaldı. Galatasaray, buna karşın deplasmanda ise oynadığı 9 karşılaşmada rakiplerine 4 kez yenilirken, 3 galibiyet alıp, 2 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı. Sarı-kırmızılılar, iç sahada sadece 2 puan kaybedip toplam 22, dış sahada ise 16 puan yitirip, 11 puan toplayabildi.

GOL ATAMADAN İLK KEZ SİVASSPOR'A YENİLDİLER

İç sahada oynadığı 8 karşılaşmada kalesinde sadece 7 gol (Maç başına 0.9) gören Galatasaray, dış sahada ise 9 maçta 14 gol (Maç başına 1.5) yedi. Galatasaray, iç sahada 8 maçta 24 gol (Maç başına ortalama 3) gol bulurken, deplasmanda ise 9 maçta 14 gol (Maç başına 1.5) atabildi. İç sahada 8 maçta 24 gol atıp 7 gol yiyen ''Cim bom'', deplasmanda 9 maçta 14 gol atıp, 14 gol yedi. Galatasaray, bu sezon yenildiği 4 maçta sadece Sivasspor'a gol atamadı.Sarı-kırmızılılar, daha önce mağlup oldukları maçlarda Bursaspor (1-2), Eskişehirspor (2-4), Fenerbahçe (1-4) gol atmayı başarırken, Sivasspor karşısında ise ilk kez gol atamadan yenildi. Galatasaray, bu sezon ligde oynadığı karşılaşmalar içinde sadece, Kayserispor ve Ankaraspor deplasmanlarında aldığı 0-0'lık beraberliklerde gol atamamıştı. Bu arada Sivaspor maçının ilk yarısının son dakikasında yan hakeme küfür ettiği tespit edilen Ümit Karan'ın 3 maç ceza alacağı ileri sürüldü.

26.01.2009


 

Ümit Karan yaktı

Devra arasında G.Saray'ın gündemini çokça meşgul eden Ümit Karan'ın transfer meselesi kulüpte kalmasıyla neticelendi. Aynı Ümit Karan Sivas'ta takımın başında kaptan olarak sahaya çıktı. Benim beklentim, Ümit'in gönderilme yerine takımda kalmasının onda ayrı bir motivasyonun sağlayacağı yönündeydi. Ancak Ümit, sahada takımın en sorumsuzu olarak dolaştı durdu. 44 dakika hiç bir olumlu katkı sağlamadı takımına. Muhtemelen ikinci yarıda teknik direktör Skibbe onu değiştirecekti. Ama Ümit Karan Skibbe'ye işi bırakmadı. Büyük bir sorumsuzluk örneği sergileyerek kendisini ihraç ettirdi.

Kaptanın kötü oyununa rağmen G.Saray, oyunun tek hakimiydi. Sanki buzlu sahanın tecrübelisi Sivasspor değil de G.Saray'dı. Ayağa iyi pas yaparak oyunu kontrol eden taraf oldu. İkinci yarıda oyunun seyri değişti. Sivasspor Balili'yi alarak oyuna başladı. Arda içeri Baroş'a yakın oynamaya başlayınca Sivasspor kenarlarda boşluklar buldu. İlk yarıda yapamadığı kontratakları G.Saray'ın eksik kalmasıyla yapmaya başladılar. Sivas takımının en büyük özelliği geride kapanıp, çabuk hücuma çıkması. G.Saray ilk yarıda buna hiç fırsat vermedi. Ancak ikinci yarıda Sabri ve Volkan'ın boşalttığı taraflardan, özelliklede Sabri'nin tarafından etkili hücumlarla neticeye gittiler. Skibbe ikinci yarıda taktik değişikliğe gitmeyi beceremedi. İki devre arasındaki bariz üstünlük farkın bunu gösteriyor. Sadece eksik kalmaya bunu bağlamak doğru değil.

G.Saray bu sezon şampiyon olamazsa bunun tek nedeni sürekli sakat oyuncularını fazlalığından olacak. Neredeyse bir takım sayısı oyuncusu sakat. Lig başladığından beri bu problem aşılamadı. Aynı on birle oynayamamak her zaman bütünlük sağlamada zorluklar getirir. Bazı maçlarda bunu daha iyi görüyoruz.

SAİD OKUR

26.01.2009


 

Hidayet'ten 18, Mehmet'ten 4 sayı

NBA'DE Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, Miami Heat deplasmanında 103-97 yenilirken, milli basketbolcu 18 sayı üretti.

American Airlines Arena'da 19 bin 600 kişinin izlediği karşılaşmada, 40 dakika sahada kalan Türkoğlu, 18 sayı, 6 asist ve 6 ribaunt kaydetti. Magic, Dwight Howard'ın 22, Rashard Lewis'in de 21 sayısına rağmen yenilmekten Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz, sahasında Cleveland Cavaliers'e 102-97 yenilirken, milli basketbolcu 4 sayı kaydetti.

26.01.2009


 

Bülent Bölükbaşı Konyaspor'lu oluyor

KONYASPOR Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Düzkaya, Ankaraspor deplasmanından alınan 3-0'lık yenilginin moralleri bozduğunu ancak bu maçı unutmak zorunda olduklarını ve Ankaragücü maçıyla taraftara kendilerini affettirmek istediklerini söyledi.

Transfer çalışmalarının da sürdüğünü vurgulayan Düzkaya, her konuda anlaşmaya vardıkları Kocaelisporlu Bülent Bölükbaşı ile Pazartesi günü sözleşme imzalamayı planladıklarını belirtti.

26.01.2009


 

Beşiktaş Denizli ile hırçınlaştı

TÜRKCELL Süper Lig'de Denizlispor'u 1-0 mağlup ederek zirve takibini sürdüren Beşiktaş'ta, galibiyete rağmen son haftalarda oyuncuların sık sık kırmızı kart görmesinin sıkıntısı yaşanıyor.

Eski teknik direktör Ertuğrul Sağlam döneminde bu konuda sıkıntı yaşamayan siyah-beyazlı takım, Mustafa Denizli yönetiminde ise oyuncuların üst üste gördüğü kırmızı kartlarla adeta hırçınlaştı. Ligde 10 hafta cezalı oyuncu sıkıntısı yaşamayan Beşiktaş'ın bu sorunu, 11. haftanın ardından su yüzüne çıktı. Sivok'un üst üste 4 sarı kartı görmesinin ardından Bursaspor maçında cezalı olduğu haftadan itibaren sıkıntı yaşamaya başlayan Beşiktaş, son 5 maçta ise bu konuda zirve yaptı. Turkcell Süper Lig'in 12. haftasında Eskişehirspor karşısında fire vermeyen siyah-beyazlı takım, 13. haftadaki Fenerbahçe karşılaşmasının ardından sürekli kart problemi yaşadı. Fenerbahçe ile yapılan derbi mücadelesinde Cisse, gördüğü kırmızı kartın ardından Ankaraspor maçında takımını yalnız bırakırken, Ankaraspor ile yapılan karşılaşmada bu sefer Sivok kırmızı kart gördü.

FUTBOLCULAR BASKIYI KALDIRAMADI

Son haftalarda üst sıralarda yer alan Fenerbahçe, Ankaraspor ve Galatasaray gibi zorlu takımların karşısına çıkan Beşiktaş'ta futbolcular, zorluk derecesi fazla olan bu haftalardaki maçların baskısını kaldıramadı. 15. haftadaki Ankaragücü maçında yine fire vermeyen İstanbul ekibi, buna rağmen cezalı oyuncular Sivok ve İbrahim Üzülmez'den yoksun mücadele etmek zorunda kaldı. Ali Sami Yen Stadı'nda Galatasaray ile yapılan derbi maçında aynı gerginliği yaşayan Beşiktaş, bu sefer kaptanı Delgado'yu, hakeme yaptığı itiraz sonrası gördüğü kırmızı kartla kaybetti.Siyah-beyazlı takımda son olarak Zapotocny, dünkü Denizlispor maçında rakibine yaptığı hareketin faul olarak değerlendirilmesinin ardından hakeme söylediği sözlerin ardından direkt kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Zorlu maçların yoğun olduğu son 5 haftada Beşiktaşlı oyuncular, 4 kez kırmızı kart görerek takımlarını eksik bıraktılar. Siyah-beyazlı takımda, Fenerbahçe maçında yaptığı faullerin ardından Cisse üst üste sarı kartların ardından gördüğü kırmızı kartla oyun dışı kalırken, Ankaraspor karşısında Sivok, rakibine yaptığı sert hareket sonrası aynı kartla cezalandırıldı ve takımını eksik bıraktı. Galatasaray ile yapılan derbi mücadelesinde kaptan Delgado, yaptığı faulle ilk sarı kartını gördü. Daha sonra kendisine faul yapılan pozisyonda hakem Cüneyt Çakır'a itirazlarda bulunan Arjantinli oyuncu, ikinci sarı kartını görerek kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Beşiktaş'ta son olarak Denizlispor karşılaşmasında Çek oyuncu Zapotocny, rakibine yaptığı hareketin faul olarak değerlendirilmesinin ardından hakem Selçuk Dereli'ye söylediği sözler nedeniyle kırmızı kart görerek takımını eksik bıraktı.

26.01.2009


 

Sıkıntılı galibiyet

Geçen yıl 3 büyükleri kendi sahasında yense şampiyon olacaktı. İki yıl üst üste ligin ilk yarısını lider bitiren Sivasspor, bu yıl 4 Eylüldeki Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarını kazanarak şampiyonluk olma iddia ve inancını ispat etmiş oldu. Sakin, akılcı ve sabırlı bir oyun anlayışı ile ilk yarıda rakibini durduran Yiğidolar, Ümit Karan’ın atılması ile 10 kişi kalan Galatasaray'ın üzerine cesurca gitti ve ligdeki 58. galibiyetini (plaka numarasını) almış oldu. Burada teknik direktör Bülent Uygun’un Balili ve Sezer Badur’u hiç tereddüt etmeden oyuna alıp, hücum gücünü artırması etkili oldu. Sivasspor daha önce hiç yenemediği Galatasaray'ı yenerek çok değerli 3 puanın yanı sıra moral kazanmış oldu.

Sivasspor’un Galatasaray’ı yenmesi, Beşiktaş’ın Denizlispor'dan alacağı 3 puanı daha önemli hale getirmişti. Yeni transfer Yusuf’un ilk kez İnönü’ye çıktığı maça Beşiktaş istekli arzulu ve hırslı başladı. Ne var ki, takımda bir panik havası gözleniyordu. Takım savunması iyi yapılıp Denizli'ye pozisyon verilmezken, hücumdaki beceriksizlik, gol yollarında etkisizlik ve acelecilik, dirençli rakibi karşısında Beşiktaş’ı zorluyordu. Buna rağmen gelen gol bir nebze rahatlık sağlasa da maçı koparacak ikinci gol gelmeyince son dakikalar yine sıkıntılı geçti.

Delgado’nun yokluğunda Yusuf’un transferinin isabetli olduğu bu maçta ortaya çıktı. Yusuf ayağında top tutan, araya pas atan, golü düşünen oyun anlayışı ve liderliği ile Beşiktaş’a faydalı olacağını gösterdi. Beşiktaş taraftarının onu kabullenmesi ve motive etmesi de performansının artmasını sağlayacaktır. Taraftar demişken yapılan küfürlü tezahüratın Beşiktaş’a yakışmadığını belirtmek isterim. Hangi haksız hakem kararı olursa olsun, küfürü anlayışla karşılayamayız. Küfür kazandırmaz kaybettirir.

taş olacak. Yanlış hakem kararlarından Beşiktaş’ın canının yandığı kesin ama kesin olan bir şey daha var: Beşiktaş’taki yabancı futbolcuların sorumsuzluğu. Şöyle veya böyle Cisse, Delgado, Sivok ve son olarak Zapatocny kırmızı kart görerek takıma zarar verdi. Geçen yıl İstanbul B.B maçında Bobo’nun gördüğü kırmızı kartın belki de Beşiktaş’ın şampiyonluğuna mal olduğu unutulmamalı.

NADİ AKSOY

26.01.2009


 

Sivas şampiyonluk hesapları yapıyor

TÜRKCELL Süper Lig'de Galatasaray'ı 2-0 yenerek liderliğini sürdüren Sivasspor'da, moraller yerinde.

Ligin güçlü ekiplerinden Galatasaray'ı dün Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda Abdurrahman Dereli ve Sezer Badur'un attığı gollerle 2-0 yenerek puanını 37'ye yükselten ve liderliğini sürdüren Sivasspor'da, Galatasaray karşısında alınan galibiyetin sevinci yaşanıyor. Sivasspor camiası, Galatasaray'ı yenerek şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlemenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyor. Sivasspor'a gönül veren herkes Galatasaray karşısında alınan galibiyeti konuşurken, Sivasspor Kulübü'nün resmi internet sitesinde ve taraftar sitelerinde de galibiyetle ilgili haberlere ve yorumlara yer veriliyor. Kulübün resmi internet sitesi, Galatasaray galibiyetini ''Aslan avcısı Yiğido'' başlığıyla okuyucularına duyururken, taraftarlar da sitelerde galibiyetle ilgili görüşlerini belirtiyor.

BÜYÜKLERE KARŞI BU SEZON BAŞARILI

Lig'de 4. sezonunu yaşayan ve bugüne dek ''4 büyük'' takımdan Trabzonspor'u 4, Beşiktaş'ı 3, Fenerbahçe'yi ise 1 kez mağlup etme başarısı gösteren Sivasspor, daha önce 4 kez mağlup olduğu, 2 kez de berabere kaldığı Galatasaray'ı bu kez yenerek sarı-kırmızılı ekibe karşı ilk galibiyetine imza attı. Geçen sezon özellikle iç sahada büyük takımlara kaybettiği puanlarla şampiyonluğu yitiren Sivasspor, bu sezon ''4 büyük'' takıma karşı başarılı bir grafik sergiliyor. Geçen sezon sahasında Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'a mağlup olan Sivasspor, bu sezon iç sahada 2-1 yendiği Fenerbahçe'nin ardından Galatasaray'ı da 2-0 mağlup etmeyi başardı.Bu sezon Beşiktaş ile deplasmanda 1-1, Trabzonspor ile dış sahada 0-0 berabere kalan Sivasspor, böylece bu sezon büyük takımlara karşı yenilgi yüzü görmedi.

26.01.2009


 

ÜNLÜ FUTBOLCULAR REKLAM YILDIZI OLDU

FUTBOL Federasyonu'nun ana sponsorlarından Ülker, yeni reklam kampanyasında profesyonel futbolcularla çocukları bir araya getirdi.

Futbol Federasyonu ile ortaklaşa yürüttüğü ''Herkes İçin Futbol'' projeleriyle özellikle çocuklara ve gençlere spor yaptırmayı hedefleyen Ülker'in reklam kampanyası, bugün televizyonlarda gösterime girdi. Futbolseverleri çocukluklarına götürecek reklam filmlerinin senaryosu, ''Eğer profesyonel futbolcular, resmi futbol kurallarıyla değil de çocukluk yıllarımızdan hatırladığımız kurallarla futbol oynarsa ne olur'' sorusundan yola çıkılarak oluşturuldu. Kampanyanın sloganı da ''Futbol Nerede Biz Oradayız'' olarak belirlendi. Fenerbahçe'den Deivid de Souza, Galatasaray'dan Milan Baros, Beşiktaş'tan Rüştü Reçber ve Trabzonspor'dan Gökhan Ünal'ın rol aldığı filmlerde, futbolun yıldızları kadar mahallelerin isimsiz yıldızları da performansları ile göz doldurdu. Reklam kampanyası mahalle aralarında yapılan maçlarda sıkça duyulan ''Abanmak yok, teknik vur'', ''Üç korner bir penaltı'' ve ''Gol atan kaleye'' gibi sokak futbolunun kurallarını yeniden gündeme taşıyor.

26.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır