"Gerçekten" haber verir 28 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Adlî Tıp güven ve tarafsızlığını kaybetti

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, Adlî Tıp Kurumu İhtisas Kurullarının bilimselliğini, tarafsızlığını ve güvenilirliğini tamamen kaybettiğini belirterek, kurulların faaliyetlerinin âcilen durdurulmasını istedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, Adlî Tıp Kurumu İhtisas Kurulları’nın bilimselliğini, tarafsızlığını ve güvenilirliğini tamamen kaybettiğini savunarak, kurulların faaliyetlerinin acilen durdurulmasını istedi.

TTB’den yapılan yazılı açıklamada, eski Özel Harekât Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin hakkında daha önce Adlî Tıp Kurumu (ATK) 3. İhtisas Kurulunca verilen adlî tıp raporuyla ilgili kamuoyunda yer alan tartışmalar üzerine Adalet Bakanlığının 16 Ocak 2009 günü yazılı bir basın açıklaması yaptığı hatırlatıldı. Adalet Bakanlığının açıklamasının TTB tarafından incelenerek konuyla ilgili bir rapor hazırlandığı, metnin Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’e gönderildiği ve görüşme için randevu talep edildiği kaydedilen açıklamada, rapordan bazı başlıklara yer verildi.

‘’Türkiye’nin adlî tıp alanındaki en büyük bilirkişilik kurumu olan ATK’nın bilirkişiliğin en öncelikli koşulu olan güvenilirliğini bütün toplum nezdinde kaybettiği’’ savunulan raporda, ‘’ATK tarafından hazırlanan bilirkişi raporlarına bugün artık hiçbir vatandaşın itimadı kalmamıştır. Bu durum sürdürülebilir değildir ve Türkiye’deki adlî tıp organizasyonu hızla gözden geçirilmeli ve bilimsel veriler doğrultusunda yeniden yapılandırılmalıdır’’ denildi.

Raporda, ‘’ATK ile ilgili kamuoyunda oluşan olumsuz kanaati ortadan kaldırmak ve adli tıp hizmetlerini hizmetin gerektirdiği saygınlığa ve güvenilirliğe kavuşturmak için’’ yer alan bazı öneriler şunlar:

‘’Bilimselliğini, tarafsızlığını ve güvenilirliğini tamamen kaybettiği açık olan ATK İhtisas Kurulları’nın faaliyetleri acilen durdurulmalıdır. Yaklaşık altı yılı doldurmakta olan görev süreleri boyunca izledikleri tutumlarla ATK’nın bugünkü güven vermeyen durumundan birincil derecede sorumlu olan; üstelik hiçbir eğitici nitelikleri olmadığı halde Türkiye’deki en büyük adli tıp uzmanlık eğitimi kurumunu yönetmeye devam eden mevcut ATK yöneticileri derhal görevlerinden alınarak yerlerine bilimsellikleri, tarafsızlıkları ve güvenilirlikleri tartışmalara yol açmayacak yeni yöneticiler atanmalıdır. Başta en tartışmalı raporlara imza atan 3. ve 6. İhtisas Kurulları’nın üyeleri olmak üzere bütün İhtisas Kurulu üyeleri görevlerinden alınmalıdır. Görevi gereği bağımsız olması gereken ATK İhtisas Kurullarına üye olarak atanmak için tanımlanmış hiçbir bilimsel ve objektif kriter yoktur. Atamalar tamamen siyasi otoritenin tercihi ile yapılmaktadır ve bu durum atamalarda bilimsel liyakatten çok siyasî otoriteye yakınlığın gözetildiği endişe ve eleştirilerine yol açmaktadır. ATK gibi son derece önemli bir bilirkişilik kurumunun siyasî iktidara bağlı olması ve onun tarafından şekillendirilmesi hiçbir biçimde kabul edilemez.’’

Raporda, Adlî Tıp Kurumu Kanunu’nun değiştirilmesi ve ATK’nın özerk bir yapıya kavuşturulması da istendi. Ankara / aa

28.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  MKE kayıtları savcılarda

  Kıvrıkoğlu, Başbuğ’la görüştü

  Adlî Tıp güven ve tarafsızlığını kaybetti

  NİKOTİNSİZ TÜTÜN DE ÖLDÜRÜR

  Sigara dişleri daha hızlı çürütüyor

  Çığ, yeni bir felâket değil

  M. Zahid Kotku yâd ediliyor

  Eğitim sezonunda köklü değişiklikler gündemde

  Tam üyelik hedefi yarınlarımızın projesi

  İzmir’de çöpte 194 mermi daha bulundu

  CHP’nin derdi Ergenekon savcıları

  CHP ve Baykal’dan TRT’ye tazminat dâvâsı

  Bilgisayarlarda virüs alarmı

  Bir doğumda 8 bebek dünyaya geldi

  Elektronik malzemede devrim

  Yusuf İslam’dan Gazzeli çocuklara şarkı

  Aspirin karaciğeri koruyor

  Bu tekneyi hareket ettiren suyun enerjisi

  Atık piller tehlike saçıyor

  Belçika, İslamofobi’ye tedbir alıyor

  Kamuda 171 milyonluk vurgun

  Ereğli Belediye Başkanı Sesli gözaltına alındı

  Boydak: Piyasada daralma var

  Yılmaz: Enflasyon hedefini ıskalayabiliriz

  IMF ile görüşmelere 10 günlük ara verildi

  Meclisten Gazze’ye 155 ünite kan bağışı

  SGK, 5.8 milyar lira prim tahsilatı yaptı

  4 kişilik bir aile için açlık sınırı 736 TL oldu

  SEÇİM İSRAFI YAPILMASIN

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır