"Gerçekten" haber verir 31 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Ben monşer değilim

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Davos’taki tartışmalı oturuma Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı sıfatıyla konuştuğunu belirterek, ‘’Ben bazı emekli diplomatların anladığı dilden konuşmam. Ben siyasetten gelmiş birisiyim.

O diplomatların, hele hele monşerlerin adetini pek bilmem. Bilmek de istemem” dedi.

Erdoğan, Davos dönüşünde Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde düzenlediği basın toplantısında, ‘’Gazze: Orta Doğu’da Barış Modeli’’ oturumunda yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Erdoğan, Dünya Ekonomik Forumu toplantısı kapsamındaki ‘’Gazze: Orta Doğu’da Barış Modeli’’ oturumunda Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı sıfatıyla bulunduğunu ve Türkiye cumhuriyeti Başbakanı sıfatıyla da orada konuştuğunu belirterek, ‘’Ben bazı emekli diplomatların anladığı dilden konuşmam. Ben diplomasiden gelmiş birisi değilim. Ben siyasetten gelmiş birisiyim. O diplomatların, hele hele monşerlerin adetini pek bilmem. Bilmek de istemem. Sadece ben Türkiye Cumhuriyeti’nin Türk milletinin onurunu A’dan Z’ye sonuna kadar korumakla mükellef olduğumu bilirim. Yapmam gereken ne ise onu yaparım, onu yaptım. Bundan sonra da onu yapmaya devam ederim. Bu benim karakterimdir. Benim kimliğimdir’’ dedi.

“YARARLI GÖRÜŞMELER YAPTIK’’

Başbakan Erdoğan, Dünya Ekonomik Forumu toplantılarının devlet adamlarıyla, uluslararası iş ve finans çevrelerinin üst düzey yöneticilerini biraraya getiren önemli bir etkinlik olduğunu belirtti. ‘’Davos toplantılarında gerçekten çok yararlı görüşmeler yaptık’’ diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

‘’Toplantılarda ağırlıklı olarak 2008 yılının son aylarında ortaya çıkan küresel ekonomik kriz ve bununla bağlantılı konular ele alınmış, dünya ekonomisini yeniden canlandırmanın yolları tartışılmıştır. Bu toplantılar vesilesiyle ben de muhataplarıma Türkiye’nin geleceğe yönelik vizyonuyla önceliklerini izah etme fırsatını buldum. Ayrıca iki ayrı toplantıda, dünya barışı açısından da büyük önem taşıyan bölgesel ve uluslararası konulardaki görüşlerimizi anlattık. Orta Asya ve Kafkasya bölgeleri ile Gazze sorunu ve Ortadoğu’nun geleceğine ilişkin düşüncelerimizi aktardık.’’ ‘’ÖFKEYLE KALKIP, ÖFKEYLE OTURMAYIZ” BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Davos’taki tartışmalı oturuma ilişkin, ‘’Türkiye-İsrail ilişkileri bu gerginlikten nasıl etkilenir?’’ biçimindeki soruya ise şu cevabı verdi: ‘’Biz bu tür konularda öfkeyle kalkıp, öfke anında karar veren liderlerden olmak istemeyiz. Ölçeriz, biçeriz, ona göre adımlarımızı atarız. Kaldı ki, şu ana kadar takındığımız tavırda biz İsrail’e hep bunları tavsiye ettik. Hep söyledik. Bizim bu serzenişlerimiz İsrail halkına, Yahudiler’e değildir. Bizim bu serzenişimiz tamamıyla İsrail yönetiminedir. Bunu kaç kez vurguladık. Buna rağmen onlar bu işte çok mahirler. Bunu hemen farklı yerlere doğru kaydırma maharetine sahipler. Buradaki bizim hitabımızın, serzenişimizin muhatabı İsrail yönetimidir.’’

31.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ben monşer değilim

  İSRAİL ŞAŞKIN, FİLİSTİNLİLERDEN DESTEK MİTİNGİ

  Saygısızlık sineye çekilemez

  Teşekkür ediyoruz

  Kurtulmuş: Davos çıkışıyla Türkiye itibar kazandı

  Danıştay’tan nüfus sayımı protokolüne onay

  Davos'a çeki-düzen

  Askerî ilişkiler devam eder

  Ergenekon çözülürse demokrasi gelir

  YÖK, katsayı adaletsizliğine çözüm getirsin

  KRİZ EKMEK İSRAFINI ÖNLEDİ

  Soylu: Demokrasi cephesi oluşturulmalı

  Kimse ayrıcalıklı değil

  87 ülkede Türkçe öğretiliyor

  Bazı öğretmen atamaları için iptal davası

  Keçiören’de 700 mermi bulundu

  El bombalarıyla yakalandılar

  “Asit kuyuları açılsın” başvurusu

  TÜRKİYE’NİN TAŞI TOPRAĞI ALTIN

  Gözaltına alınanlar adliyede

  363 KÖYE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

  Otobüs dereye yuvarlandı: 6 ölü, 11 yaralı

  Erzurum’da çığ uyarısı

  Aşırı yağış, köprüyü vurdu

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır