"Gerçekten" haber verir 31 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Ergenekon çözülürse demokrasi gelir

İngiliz The Economist dergisi, Ergenekon soruşturmasını değerlendirdiği yeni sayısında, “Savcılar, Ergenekon olayını ne kadar derinleştirirse Türkiye’nin yakın geçmişindeki karanlık olaylar ortaya çıkacak ve Türkiye gerçek demokrasiye geçişte büyük bir adım atmış olacaktır” yorumunu yaptı.

Ergenekon’un varlığını artık eski başbakanların bile kabul ettiklerinin altını çizen The Economist, “AB karşıtı olan ve İran ile Rusya’ya daha yakın olmayı isteyen grubun ortaya çıkması, ordu içinde de farklı bölünmelerin olduğunu ortaya çıkardı” diye yazdı.

Ergenekon çözülürse demokrasi gelir

İNGİLİZ The Economist dergisi, Ergenekon soruşturmasını değerlendirdiği bu haftaki yeni sayısında, “Savcılar, Ergenekon olayını ne kadar derinleştirirse Türkiye’nin yakın geçmişindeki karanlık olaylar ortaya çıkacak ve Türkiye gerçek demokrasiye geçişte büyük bir adım atmış olacaktır” yorumunu yaptı.

The Economist, örgütün üzerine gidilmesinin aynı zamanda Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne tam üyelik konusunda daha uygun bir ülke konumuna getireceğine dikkat çekti. “Komplo Teorisi” başlığını kullanan The Economist, Ergenekon davasının başlamasından bu yana Türkiye’de bazı çevrelerin bunu “İslami kesimin orduyu zayıflatma planı” olarak gördüklerini yazdı. Geçtiğimiz yıl emekli bir askerin günlüklerinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a suikast ve darbe planlarının ortaya çıktığını vurgulayan dergi, bunu emekli Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’ün önlediğini, en son geçtiğimiz günlerde Emekli Albay Abdülkerim Kırca’nın intihar etmesiyle ordu ile hükümet arasındaki tansiyonun yeniden yükseldiğini yazdı.

Ergenekon’un varlığını artık eski başkakanların bile kabul ettiklerinin altını çizen The Economist, şu yorumlara yer verdi: “Generaller, Ergenekon davası sırasında bulunan deliller nedeniyle biraz utanmış gibi hissediyorlar. Geçtiğimiz günlerde yer altında bulunan cephanelikler, olayın gerçek olduğu anlamına geliyordu. AB karşıtı olan ve İran ile Rusya’ya daha yakın olmayı isteyen grubun ortaya çıkması, ordu içinde de farklı bölünmelerin olduğunu ortaya çıkardı. Ordunun sessizliği, hükümet ile ordu arasındaki yapılmış bir anlaşmaya da işaret olabilir”

31.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ben monşer değilim

  İSRAİL ŞAŞKIN, FİLİSTİNLİLERDEN DESTEK MİTİNGİ

  Saygısızlık sineye çekilemez

  Teşekkür ediyoruz

  Kurtulmuş: Davos çıkışıyla Türkiye itibar kazandı

  Danıştay’tan nüfus sayımı protokolüne onay

  Davos'a çeki-düzen

  Askerî ilişkiler devam eder

  Ergenekon çözülürse demokrasi gelir

  YÖK, katsayı adaletsizliğine çözüm getirsin

  KRİZ EKMEK İSRAFINI ÖNLEDİ

  Soylu: Demokrasi cephesi oluşturulmalı

  Kimse ayrıcalıklı değil

  87 ülkede Türkçe öğretiliyor

  Bazı öğretmen atamaları için iptal davası

  Keçiören’de 700 mermi bulundu

  El bombalarıyla yakalandılar

  “Asit kuyuları açılsın” başvurusu

  TÜRKİYE’NİN TAŞI TOPRAĞI ALTIN

  Gözaltına alınanlar adliyede

  363 KÖYE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

  Otobüs dereye yuvarlandı: 6 ölü, 11 yaralı

  Erzurum’da çığ uyarısı

  Aşırı yağış, köprüyü vurdu

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır