"Gerçekten" haber verir 01 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Denizli yorumculara ‘hodri meydan’ dedi

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, bir teknik adamın bir takıma vereceği şeylerin golün dışında yapabilecekleri olduğunu ifade ederek, ''Ben takımı iyi oynatmak konusunda ne kadar etkiliysem, kazanma konusunda o kadar etkisizim'' dedi.

Beşiktaş Dergisi'nin şubat sayısında röportajına yer verilen Denizli, ''Ankaraspor maçı dışında puan kaybettiğimiz maçlarda bile, Beşiktaş ruhuna uygun olarak iyi mücadele ettiğimizi düşünüyoruz. Ancak bunun aksini iddia edenler, eleştirenler de var. Siz neler söylemek istersiniz?'' şeklindeki soruya verdiği cevapta, siyah-beyazlı ekibin başına geçerken kendisinden beklenen iki unsur olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

GOL DIŞINDA HERŞEY YAPABİLİRİM

''Birincisi iyi oynamak, ikincisi kazanmak. Bu iki unsurun birincisinde ben yüzde yüz etkiliyim. Yani iyi oynamak konusunda, varsa övgünün varsa yerginin odak noktası benim. Ben bu manada Beşiktaş'ın eksiye gittiğini asla ve asla düşünmüyorum. Neticede ben düşünsem, buna karşı çıkacak yüzlerce, binlerce, milyonlarca insan var. Çünkü Beşiktaş milyonların önünde bu futbolu oynuyor. Gelelim ikinci unsura; kazanmak. Ben takımı iyi oynatmak konusunda ne kadar etkiliysem, kazanma konusunda o kadar etkisizim. Yani bir teknik adamın bir takıma vereceği şeyler golün dışında yapabilecekleridir. Biz o pozisyonları üretiriz, o golleri yapan futbolcularım bazı günler yapamayabilir.''

Beşiktaş'ın kendisinden beklentisinin, takımın iyi mücadele edip iyi futbol oynaması olduğunu kaydeden Denizli, ligin ilk bölümünde geride bıraktıkları 14-15 maçlık periyota bakıldığında bunu büyük ölçüde başardıklarını belirterek, ''O nedenle ben huzur içindeyim. Beşiktaşlı hiç kimseyi bir maçın dışında futbol adına üzmedik ve üzmeyeceğiz, bunu bilsinler'' şeklinde ifade kullandı.

YORUM YAPANLAR SİSTEM BİLİR Mİ?

Kimi futbol yorumcularının kendisini, bir sistemi olmadığı, varsa bile bunu kimsenin anlamadığı yönünde eleştirdiği belirtilerek düşüncesi sorulan Mustafa Denizli, şunları kaydetti: ''Bizim kimse sistemimizi anlasın diye bir derdimiz yok. Bunu soranlar sistemin ne olduğunu ne kadar biliyorlardır ki, onların sistemle ilgili bu düşüncelerini değiştirelim. Niye merak ediyorlar acaba? Ne yapacaklar? Alıp üzerine tez mi yazacaklar? Sistem onlar için sayılardan başka hiçbir şey ifade etmez. Benim için de sayısal olarak çok fazla bir şey ifade etmez. Sistemi bilenler, gelsin benim karşımda sayısız konuşsunlar. Eğer sistem 4-4-2, 3-5-2, 4-1-4-1 demekse, bunları yoldaki çocuklar da söylüyor. Sistem onlara uzak. İnsanlar hiç olmazsa bildikleri konularda konuşurlarsa, yorum yaparlarsa daha sağlıklı olur. Sistemi eleştirenlerin, sistemle ne alışverişleri var? Hayatlarında sistemin neresinde olmuşlar da sistemden bahsediyorlar?''

YUVARLAK LAFLARLA VAKİT GEÇİRMEM

''Benim adım Mustafa Denizli ise, bu takım da Beşiktaş ise 26. hafta sonunda bizim iddiamızın ne olduğunu herkes görecek'' şeklindeki ifadesinin arkasındaki plan ve düşüncesinin ne olduğu sorulan Denizli, şu cevabı verdi: ''Gayet tabii. Bu söylediğim cümle içinde iki tane önemli unsur var. Biri benim, biri de takımım. Ben bu iki unsuru vurgulayarak bu konuşmayı yaptım zaten. O konuşmada yuvarlak laflar da edebilirdim, 'Şampiyonluk yarışının içindeki takımlardan birisi de biziz. O yarışın içinde olacağız' diye. Ama biz hayatımızda yuvarlak laflarla vakit geçirmedik. Belki bu nedenle Türkiye'de pek anlaşılmak istenmiyoruz. Türkiye'de herkes yuvarlak konuştuğu için...''

01.02.2009


 

Beşiktaş'ın borcu 132 milyon TL

BEŞİKTAŞ Kulübü'nün olağan Divan Kurulu Toplantısı başladı.

Feriye Lokantası Hamdi Saver Salonu'nda gerçekleştirilen Divan Kurulu Toplantısı'na Beşiktaş Kulübü yönetimi ve Divan Kurulu yönetimi ile üyeleri katıldı. Kulüp başkanı Yıldırım Demirören ise toplantıda yer almadı. Toplantıda siyah-beyazlı kulübün toplam konsolide borcunun 2008 yılı sonu itibariyle 132 milyon 496 bin 252 TL olduğu açıklandı. Bu borcun 51 milyon 174 bin 412 lirasının kulüp Başkanı Yıldırım Demirören'e olduğu bildirildi. Öte yandan, Denetleme Kurulu Başkanı Alper Kuş, ocak ayı sonu itibariyle kulüp başkanı Demirören'e olan borcun 56 milyon liraya çıktığını söyledi.

01.02.2009


 

BEŞİKTAŞ EVİNDE ANTALYA KARŞISINDA

BEŞİKTAŞ ile Antalyaspor, yarın yapacakları maçla birlikte ligde 28. kez karşı karşıya gelecek.

İnönü Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Tolga Özkalfa yönetecek. İki takım arasında ligdeki rekabet, 27 lig maçının 17'sini Beşiktaş, 3'ünü ise Antalyaspor kazanırken, 7 karşılaşmada da taraflar birbirlerine üstünlük kuramadılar. Günün diğer maçlarında Ankaragücü-Konyaspor (14.00), Bursaspor-Hacettepe (14.00), Eskişehirspor-İstanbul B. B (14.00) karşılaşacak.

01.02.2009


 

F.Bahçe G.Antep'i konuk ediyor

TÜRKCELL Süper Lig'de bugün sahasında Gaziantepspor'u konuk edecek Fenerbahçe, rakibini yenerek zirve mücadelesini sürdürmek istiyor.

2008-2009 sezonunun ilk maçında Gaziantep deplasmanından 1-0 yenilgiyle dönen sarı-lacivertliler, aynı zamanda rakibinden rövanşı almayı da hedefliyor. Lige verilen aranın ardından çıktığı ilk lig maçında, 17. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Trabzonspor ile 0-0 berabere kalan sarı-lacivertlilerin, kendi seyircisi önünde bu kez puan kaybına tahammülü yok. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 17.00'de başlayacak karşılaşmayı hakem Özgüç Türkalp yönetecek.

01.02.2009


 

Mehmet Okur 20 sayı attı, Jazz galip geldi

MEHMET Okur'un takımı Utah Jazz, sahasında Oklahoma City Thunder'ı 110-90 yendi.

Salt Lake City'de 19 bin 911 kişinin izlediği karşılaşmada, Okur, 20 sayı attı, 2'si hücum 5'i savunma olmak üzere 7 ribaunt aldı, 2 de asist yaptı. Mehmet Okur, 2 sayılık atışlarda 14'de 7, 3 sayılık atışlarda 2'de 1 ve serbest atışlarda 5'de 3 isabet buldu. Deron Williams 24 sayı ve 12 ribauntla Jazz'da en çok sayı üreten isim olurken Paul Millsap 16, Ronnie Brewer ile C.J Miles da 15'er sayıyla galibiyete katkıda bulundu.

01.02.2009


 

Serena Williams şampiyon oldu

Teniste sezonun ilk ''Grand Slam'' mücadelesi olan 97. Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda, Serena Williams, tek bayanlarda 4. kez şampiyon oldu.

Melbourne Park kortlarında yapılan, toplam 22 milyon Avustralya Doları ödüllü turnuvanın 13. gününde, tek bayanlarda final oynandı. 2 numaralı seribaşı ABD'li Serena Williams, 3 numaralı seribaşı Rus Dinara Safina'yı sadece 59 dakika süren maçta 60 ve 63'lük setlerle 2-0 yendi. Bu arada Williams 2, Safina ise 1 milyon dolar ödül almaya hak kazandı. Turnuva, bugün 1 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal ile 2 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer arasında yapılacak tek erkekler final maçıyla son bulacak.

01.02.2009


 

Real Madrid Yattara yerine Faubert'i aldı

İspanya'nın Real Madrid kulübü, İngiltere'nin West Ham takımında sağ kanatta oynayan Fransız futbolcu Julien Faubert'i transfer etti.

Real Madrid'in daha önceden bu mevki için Trabzonspor'dan İbrahim Yattara ve İngiltere'nin Wigan takımında Ekvatorlu futbolcu Valencia ile ilgilendiği iddia ediliyordu. İspanyol basını, Real Madrid'in Wigan kulübü ile parada anlaşamadığından dolayı Faubert'e yöneldiğini savunuyor. Faubert 1.5 milyon avro karşılığında sezon sonuna kadar Real Madrid'e kiralık oynayacak.

01.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır