"Gerçekten" haber verir 02 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Sorumsuz Ayhan

Galatasaray'ın Denizli maçında iki önemli değişikilği göze çarptı. Birincisi Servet Çetin'in dönmesiyle defans dengesinin düzenine girmiş olması. Diğeri de Nonda'nın görev almasıyla G.Saray'ın hücum organizasyonlarındaki rahatlığıydı. Servet'in dafansa getirdiği güven, diğer defans oyuncularını da rahatlatıyor. Meira ile uyumu güzel. Skibbe bu defans bloğunu sakatlıklar olmazsa bozmayacak. Ancak G.Saray için bunu söylemek zor.

Nonda gerçekten iyi olduğu zaman son derece faydalı bir oyuncu. Ümit Karan gibi dağınık değil. Topu iyi kullanıyor. Çok iyi yerlere koşular yaparak diğer oyunculara alanlar açıyor. G.Saray iki forvet oynayacaksa mutlaka biri Nonda olmalı. Skibbe, Nonda'dan daha çok faydalanmalı.

G.Saray'da kaptan olarak sahaya çıkanlara bir haller oluyor. Sivas maçında sahaya kaptan çıkan Ümit Karan'dan oyundan atılmıştı. Bu defa da Ayhan atıldı. G.Saray kaptanlığı bu kadar lakaytlıkları kaldırmaz. Ayhan son derece kaliteli ender bir orta saha oyuncusu. Bazan öyle işler yapıyor ki, güzel hasletlerini nötr ediyor. İkinci sarı kartı adeta bile bile gördü.

Kartı görmeden önceki bir pozisyonda rakibe yaptığı bilinçli harekette kartlıktı. Hakem bunu zannediyorum yakalayamadı. Sivas'ta hafta içinde çok önemli kupa rövanş maçı var. Ayhan da burada olmayacak. Bu sorumsuzlukta birisine G.Saray'ın kaptanlığı yakışmıyor. Nonda'yı kulübeye gelip koşmuyor diye şikayet eden Ayhan'ın takımını eksik bırakması ukalaklıktan başka bir şey değil.

Denizlispor ise sezon başında daha etkili olan bir takımdı. Yıllarını takıma veren Roman Kratocwill'i gönderen yönetim yeni oyuncular transfer etmiş. Teknik Direktör Ümit Kayıhan için seyircilerin "istifa" diye bağırmaları için henüz çok erken. Çünkü daha iki idman yapıp müsabakaya çıkan bir oyuncudan tam uyum beklemek yanlış olur. Hem hocanın da Denizlispor'da görev aldığı çok fazla olmadı. Biraz zaman tanımak lazım. Kaynaşma, uyum, sitemi uygulama öyle kısa sürede olan işler değil.

SAİD OKUR

02.02.2009


 

ZİRVEDE BÜYÜK ÇEKİŞME

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Ersun Yanal, zirve yarışı yolunda rakiplerin puan kaybına değil, önce kendi kazandıkları puanlara baktıklarını söyledi.

Yanal, Ankaraspor karşısında galip gelerek istedikleri sonucu aldıklarını ve bundan sonraki maçlarda da aynı beklenti içinde olduklarını belirtti. Zirve yarışında yollarına devam ettiklerini ifade eden Yanal, ''Ben puan hesabı yapmak istemiyorum. Kazandıkça daha da iyi hale geliyoruz. Oyuncularımızın güveni arttıkça kalite de artıyor. Rakiplerimizin değil bizim ne yaptığımız önemli. Rakipler puan kaybederse bizim için avantaj olur ama biz önce kendi kazandığımız puana bakıyoruz'' diye konuştu. Yanal, Cumartesi günü bordomavili takım forması altında ilk maçına çıkan Brezilyalı futbolcu Alanzinho'nun kendini kanıtlamış bir oyuncu olduğunu söyledi. Alanzinho'nun yapabileceklerini bildiğini ifade eden Yanal, ''Bizimle bir antrenmanda birlikte oldu ve maça çıktı. Hızlı bir şekilde takıma adapte olacaktır'' dedi.

GÖKHAN VE UMUT GOLLERİYLE İŞBAŞINDA

Gökhan Ünal ve Umut Bulut, Trabzonspor'a adeta hayat veriyorlar. Gökhan Ünal 8 gol, Umut Bulut da 7 gol olmak üzere bordomavili takımda 26 golün 15'ini atmayı başardılar. İki futbolcu, gollerin yüzde 58'ini kaydetmiş oldu. Ligde 38 puanı bulunan Trabzonspor, bu iki oyuncun gol attığı maçlarda 29 puan topladı. Gökhan Ünal, Ankaraspor maçını kazandıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, ''İkinci yarıya Fenerbahçe beraberliği ve Ankaraspor galibiyetiyle başladık. Önümüzdeki maçlarda galibiyet serisi yakalamak ve sezon sonunda hedefimizi gerçekleştirmek istiyoruz'' dedi. Gökhan, Ankaraspor maçında güzel bir gol attığını kaydederek, ''Gollerin devamı gelecek. Gelecek haftalar hem ben hem takımım adına daha da iyi olacak'' diye konuştu. Umut Bulut ise Ankaraspor galibiyetiyle yollarına devam ettiklerini ifade ederek, ''Her maça galibiyet için çıkıyoruz. İnanmış bir kadromuz var. Sezon sonunda şampiyon olmak için son maça kadar elimizden geleni yapacağız'' dedi.

02.02.2009


 

SİVAS G.SARAY'I BEKLİYOR

TÜRKCELL Süper Lig'de Kayserispor ile berabere kalmasına rağmen liderliğini sürdüren Sivasspor'da, gözler 3 Şubat'ta Galatasaray ile oynanacak Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçına çevrildi.

Ligin güçlü ekiplerinden Kayserispor ile Adana 5 Ocak Stadyumu'nda golsüz berabere kalarak puanını 38'e yükselten ve aynı puana sahip Trabzonspor'un averajla önünde liderliğini sürdüren Sivasspor, Galatasaray ile 3 Şubat Salı günü, Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda saat 14.00'da oynayacağı Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçına odaklandı. Kayserispor maçının ardından Adana'dan karayoluyla Sivas'a gelen kırmızı-beyazlı ekip, Galatasaray maçı hazırlıklarına dün kulüp tesislerinde yaptığı antrenmanla başladı.

KUPADA GOLSÜZ BERABERLİK YETİYOR

Galatasaray ile İstanbul Ali Sami Yen Stadyumu'nda 27 Ocak'ta oynanan çeyrek final ilk maçında 1-1 berabere kalan Sivasspor, 3 Şubat'taki rövanş karşılaşmasından istediği sonucu elde ederek yarı finale çıkmayı hedefliyor. Ligin 17. haftasında Galatasaray'ı 2-0 yenen ve sarı-kırmızılı ekibe karşı tarihindeki ilk galibiyetine imza atan Sivasspor, çeyrek final rövanş maçında da yarı final için avantajlı skoru elde ederek hem kupada yoluna devam etmek, hem de taraftarını sevindirmek istiyor. Rövanş maçının 0-0 eşitlikle veya Sivasspor'un galibiyetiyle sona ermesi halinde, kırmızı-beyazlı ekip kupada adını yarı finale yazdıracak. Maçın Galatasaray'ın galibiyetiyle ya da 2-2 ve üzeri gollü beraberliklerle sona ermesi halinde Sivasspor kupadan elenecek. Rövanş maçının normal süresinin 1-1 eşitlikle sona ermesi halinde ise karşılaşma uzatmaya gidecek. Bu arada, kupada yarı finalistlerden birini belirleyecek maçın biletleri, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi yanındaki Sivasspor Gişesi'nde satılıyor. Gişede, kapalı VIP tribünü biletleri 50, maraton VIP tribünü biletleri 25, maraton ve misafir takım tribünü biletleri 10, kapalı yanı ve kale arkası tribünü biletleri ise 5 TL'den satılıyor. Galatasaraylı taraftarlar için havuz tarafı kale arkası tribününde toplam 825 biletin ayrıldığı maça, her iki takım taraftarlarının da ilgi göstermesi bekleniyor.

02.02.2009


 

NONDA: GEÇEN SENEKİ ÜNVANLARI KORUMALIYIZ

DENİZLİSPOR karşısında Galatasaray'ın ikinci golünün pasını veren sağ kanat oyuncusu Sabri Sarıalioğlu yaptığı açıklamada, galibiyet amacıyla sahaya çıktıklarını belirterek, ''Sakat futbolcularımızın iyileşmesi ile daha güçlü hale geldik.

Çok çalışarak, seri galibiyetlere devam etmek istiyoruz'' şeklinde konuştu. Sarı-kırmızılı ekibin son golünü atan Nonda da uzun süredir takımda yer almadığı için oyundan çıkmasının normal olduğunu, geçen seneki unvanlarını korumak için çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.

02.02.2009


 

Kratochvil Denizlispor'da iz bırakarak ayrıldı

DENİZLİSPOR'DA 2002-2003 sezonundan beri görev yapan ve sözleşmesi geçen hafta feshedilen Roman Kratochvil, savunma oyuncusu olmasına rağmen ligde ve kupada oynadığı 241 maçta, 35 gol attı.

Denizlispor forması altında başarılı maçlar çıkaran Kratochvil, zaman zaman savunmadan çıkarak attığı gollerle Denizlispor taraftarlarına kendini sevdirdi. Yeşilsiyahlı forma altında ligde ve kupada 35 gol kaydeden Roman Kratochvil, bu süre içinde kendi kalesine de 3 gol attı. En son Denizlispor'un geçen hafta Turkcell Süper Lig'de Beşiktaş ile karşılaştığı maçta kendi kalesine gol atan Slovak oyuncu, 2003-2004 sezonunda Denizli'deki Beşiktaş ve 2006-2007 sezonundaki deplasmandaki Antalyaspor maçlarında topu kalesine göndermişti. Kratochvil, Denizlispor'dan eski çalıştırıcısı olan Giray Bulak'ın takımı Konyaspor ile sezon sonuna kadar anlaştı.

02.02.2009


 

Özgener Akçaabat Sebatspor kulüp binasını çok beğendi

FUTBOL Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Akçaabat Sebatspor Kulübü'nü ziyaret etti.

Başkan Mahmut Özgener'in ziyaretinde başkan vekili Lütfi Arıboğan, milli takımlardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Levent Kızıl, yönetim kurulu üyesi Süleyman Atal, federasyon bölge Müdürü Hasan Gençoğlu da yer aldı. Akçaabat Sebatspor Kulübü Başkanı Şenol Ayvaz ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Özgener, kulüp binasını çok beğendiğini ve en büyük yatırımın tesisleşme olduğunu söyledi.

02.02.2009


 

Aybaba: İkinci yarının flaş ekibi G.Birliği olacak

KOCAELİSPOR'U deplasmanda 2-0 yenen Gençlerbirliği'nin Teknik Direktörü Samet Aybaba, futbolcularına övgüler yağdırdı.

Aybaba; "Biz zaten iyi takımız. Nokta transferler yaptık. Bir takım sorunlar yaşıyorduk. Bunları da kısa sürede çözmeyi başardık. Eğer istediklerimizi yaparsak ligin ikinci yarısının flaş takımlarından biri olmaya adayız." dedi.

02.02.2009


 

Mehmet Okur'un 18 sayısı Utah Jazz'ı kurtaramadı

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA), Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz, Portland Trail Blazers deplasmanından 122108 yenik ayrılırken, milli basketbolcu 18 sayı üretti.

Rose Garden'da 20 bin 593 basketbolseverin izlediği karşılaşmada, 36 dakika sahada kalan Okur, 18 sayı ve 7 ribaunt kaydetti. Okur'un takım arkadaşlarından Deron Williams 35 sayı, 5 ribaunt ve 2 asistle maçın en skoreri olsa da takımı yenilmekten kurtulamadı. 30 sayı, 5 asist ve 3 ribauntla etkili bir oyun sergileyen Brandon Roy ve 16 sayı üreten Nicolas Batum ise Blazers'ı galibiyete taşıdı. Karşılıklı basketlerle başlayan maçın ilk çeyreğini Jazz, 3326 geride kapattı. Devre de Blazers'ın 5247 lehine tamamlandı. Karşılaşmanın 3. periyodunu da 9073 geride tamamlayan Jazz, sahadan da 122108 mağlup ayrıldı. Kuzeybatı grubunda mücadele eden Jazz, bu sezon çıktığı maçlarda 26 galibiyet elde ederken, bu maç sonunda ise 22. yenilgisini aldı.

02.02.2009


 

Yunanistan'da voleybol maçı sonrası arbede çıktı

YUNANİSTAN'IN Mora Yarımadası'nda yer alan Patras kentinde Panathinaikos ile Olimpiyakos takımlarının taraftarlarının çatıştığı, 4 kişinin yaralandığı, 4 kişinin ise gözaltına alındığı bildirildi.

Yunan basınyayın organları, Cumartesi gecesi yaşanan olaylarda, kentin ''Dimitri Tofalos'' spor kompleksinde yapılacak olan Yunanistan Kupası erkekler voleybol karşılaşması öncesinde, salon önünde toplanan iki ezeli rakip taraftarlarının, birbirlerine taş, sopa, göz yaşartıcı gaz ve molotof kokteylleriyle saldırdıklarını duyurdu.

02.02.2009


 

Dünya kartopu oynama rekoru kırıldı

MACARİSTAN'IN başkenti Budapeşte'de 3 yıl aradan sonra yeni dünya kartopu oynama rekoru kırıldı.

Macaristan TMobile tarafından düzenlenen rekor kırma organizasyonu başkent Budapeşte'deki Şehir Parkı'nda gerçekleştirildi. Budapeşte Şehir Parkı'nın buz pateni sahasındaki rekor denemesinde Macaristan'da kar yağmaması nedeniyle Avusturya dağlarından getirilen 140 ton kar kullanıldı. Buz pateni sahasında toplanan büyük bölümü çocuklardan oluşan 3 bin 746 kişi çalınan düdükle birlikte bir birlerine karşılıklı olarak aynı anda tam 2 dakika boyunca kartopu atarak yeni rekorun sahibi olmayı başardı.

02.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır