"Gerçekten" haber verir 02 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Barack Obama Müslümanlarla iyi ilişkiler istiyor

ABD’nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, ABD Başkanı Barack Obama’nın İslâm dünyasına verdiği samimî mesajların ardından kendisinin de geçen Perşembe günü Maltepe Camiine giderek cemaatle sohbet ettiğini söyledi. Jeffrey, ”Şimdiye kadarki açıklamalarında görüldüğü gibi, Sayın Obama İslâm dünyası ile iyi ilişkiler istiyor” dedi.


ABD'NİN BORCU 12.25 TRİLYON DOLAR

AA'nın Uluslararası Para Fonu (IMF), CIA ve IMD World Competitiveness Yearbook 2008 verilerinden derlediği bilgilere göre, toplam kamu ve özel sektörü

6 MERKEZİ HÜKÜMETİN DIŞ BORCU BULUNMUYOR

DİĞER taraftan, merkezi hükümetlerin dış borçlarına bakıldığı zaman dünyada en borçlu 50 ülke (Çin’e bağlı Hong Kong da ülke sayılmış) ve İran (74. bo


  Livni: İsrail, Türkiye’den “saygı” bekliyor

İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres arasında Davos’ta yaşanan tartışmanın ardından, “Türkiye’nin İsrail’e saygılı olmasını beklediğini” söyledi.


  Erdoğan’ın son sözlerinden memnunuz

ABD’deki önemli bir Yahudi kuruluşu, Erdoğan’ın, eleştirilerinin hedefinin İsrail halkı ve Yahudiler olmadığını dile getirmesinden memnuniyet duyduklarını bildirdi.


  Bakanlar Mecliste soruları cevaplandıracak

MECLİS, yoğun geçecek bir haftaya giriyor. Bu hafta 2 bakan, milletvekillerinin sözlü sorularını cevaplayacak.


  5 bin 534 maden özel sektöre devredilecek

MADEN İşleri Genel Müdürlüğünce yıl içinde özel sektöre devri planlanan maden sahaları ile ilgili ihale programı belirlendi.


  Düşen helikopter bulundu

Hava ambulansı olarak kullanılmak üzere Polonya'dan kiralanan ve Ankara'ya giderken Mudurnu ile Kıbrıscık arasındaki bir mevkiye düşen helikopterin enkazına ulaşıldı. Olayda Polonyalı pilotla Türk yardımcısı hayatını kaybetti.


  Mahalle baskısı gerçekdışı

Ankara, İstanbul ve Konya’da yapılan “Halkın geçim düzeyi ve devletten beklentileri” konulu araştırma, “mahalle baskısı”nın olmadığını ortaya koydu. Araştırmada, “Çevrenizde mahalle baskısı var mı?” sorusu yöneltilen deneklerin yüzde 70’i böyle bir baskının eskiden de, bugün de olmadığını söyledi.


  Hakimler karar verirken daha dikkatli olacak

Hakİmler, verdikleri karardan dolayı devletin vatandaşa tazminat ödemesi durumunda, bu tazminatı bir yıl içinde devlete ödemek zorunda olacak.


  Takside 7 tabanca ve mühimmat bulundu

RİZE'NİN Pazar ilçesinde bir takside, el yapımı 7 tabanca ve mühimmat bulundu.


  Erzurum’da deprem

ERZURUM'DA orta şiddette deprem kaydedildi.


  Kriz, aile hayatını da etkiledi

TÜRK Eğitim Sen’in araştırmasına göre, eğitim çalışanlarının yüzde 92’si ekonomik krizden etkilendiğini belirtti.


  Yeni Asya YES komisyonları toplandı

Yenİ Asya Yayın, Eğitim, Sosyal Komisyonları, Yeni Asya Grup Meşveret sistemine göre Umumî Meşveret Heyeti Komisyonlarının, yönetim Kurulu Koordinatörlerinin dâveti üzerine Ankara’da Abdulkadir Özkan Vakfı’nda toplandı.


  Bunalımların reçetesi Risâle-i Nur’da

YENİ Asya Gazetesi Genel Yayın Müdürü Kâzım Güleçyüz, modern çağda insanlığın yaşadığı bunalımların reçetesinin, Kur’ân tefsiri Risâle-i Nur’da bulunduğunu söyledi.


  Hıristiyan din adamı: Husûmete vaktimiz yok

HIRİSTİYAN din adamı Gerrit Jan Westerveld, “Hıristiyanlarla Müslümanlar arasındaki ortak noktalar o kadar fazla ki, farklılıklar hakkında kavga etmeye vaktimiz olmamalı” dedi.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır