"Gerçekten" haber verir 03 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

Ankara mesajı

Fenerbahçe maçındaki diri, ısıran futboldan sonra Ankaraspor maçında da aynı volümde bir Trabzonspor izledik. Trabzonspor zirveyi paylaştığı Sivas gibi durarak oynayan, rakiplerinden çekinen bir oyun anlayışı yok. Trabzonspor'un geri dörtlüsü ve onların önündeki ön libero en uyumlu bölgesi. Sylva-Serkan-Song-Egemen-Cale ve önlerinde Hüseyin gibi iyi bir kesici. Yanal bu dörtlüyü oturtmak için bedel ödedi ama sonunda istediği oldu. Trabzonspor geriyi sağlama alınca nasıl olsa gol atar, nasıl olsa galip gelir. Orta alanda Selçuk hem geriye hem ileriye yardım ediyor. Sorun iki kanattaydı. Bir kanatı Yattara götürür zaten, sol kanatı da Alanzinho etkili kullanırsa başka bir şeye de gerek kalmaz.

Ankara maçında Trabzonspor adına pek çok olumlu şey yazabiliriz. Bunlardan biri takım yardımlaşması. Hızlı tempo, topa sahip olma ve boş top atmama. Trabzonspor oyun kurgusuyla istediği an gol pozisyonu üretebiliyor. Bunda bazı oyuncuların sistemi doğru algılama ve uygulama becerisi de var. Mesela bir Yattara'n var. Her an seni gol pozisyonuna sokabiliyor. Futbolculuğunu değil ama performansını eleştirdiğim Colman, artık bu takımın direkt oyuncusu oldu. Ne yalan söyleyeyim, Colman Selçuk'tan daha fazla katkı sağlıyor. Bir de Colman orta alanın hakimi gibi. Fener maçında orta alanı kimseye bırakmadı. Ankara maçında da. Sezon başından beri kendisini en fazla geliştiren oyuncu o.

Serkan her yerin adamı ama artık sağ beke oturdu ve Trabzonspor maksimum faydalanıyor ondan. Ankara maçında bunu bir kez daha gördük ki, ileri ikilide Gökhan-Umut birlikteliği en zayıf halka gibi görünüyor. Bu iki oyuncu iyi anlaşırsa sorun yok. Yani birbirlerine mesafeleri, yer değiştirmeleri ve pozisyon üretme becerileri iyiyse sorun yok. Ama tersi olursa Trabzonspor forvetsiz oynuyor demektir. Geçen hafta Fener maçında daha kolay bir aşırtma golü atamayan Umut, Ankara maçında daha zorunu gol yaptı. Bunu anlamakta zorlanıyoruz. İyi golcü için kolay top, zor top yoktur, sadece gol vardır.

Bazı takımlar pozisyona girmekte bile zorlanırken, Trabzonspor çok rahat pozisyon üretiyor ama gol konusunda cimri. İleride bunları çok ararlar. Üst üste iki deplasman 4 puan, daha ne olsun! Üstelik ligin ilk beşinde olan iki ekibinden. Ne diyorlardı ilk yarı, işte efendim Trabzonspor ligin son altı sırasındaki takımları sadece yenmiş. Şimdi ilk beşi de ele aldı. Ankaraspor gibi komplike bir ekibi sahasından çıkartmayacaksın, bir tek pozisyon vereceksin, onlarca da pozisyon üreteceksin. Kolay işler değil bunlar.

KADİR BIYIKLI

03.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  4 Eylül'de kupa günü: Sivas-G.Saray

  Fenerbahçe dışında büyükler kârlı çıktı

  TELLO: ARTIK AKILLANDIK

  ARAGONES HATALARA KIZDI

  Kupada 6 çeyrek finalist ligde gülemedi

  ERKEK VOLEYBOLDA ARKAS SPOR 15 MAÇINI DA KAZANDI

  Ankara mesajı

  Konyaspor 8 hafta sonra galibiyetle tanıştı

  TOPLU SONUÇLAR

  GOL KRALLIĞI

  HAFTANIN KARMASI

  HAFTANIN FUTBOLCUSU

  HAFTANIN HAKEMİ

  HAFTANIN TAKIMI

  HAFTANIN PROGRAMI

  PUAN DURUMU

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır