"Gerçekten" haber verir 05 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

SİVAS BAYRAM YAPIYOR

TÜRKCELL Süper Lig lideri Sivasspor'un, ligde 2-0 yendiği Galatasaray'ı Fortis Türkiye Kupası çeyrek finalinde de elemesi ulusal ve yerel basında büyük yankı buldu.

Ulusal ve yerel basın kuruluşları, Sivasspor'un Fortis Türkiye Kupası çeyrek finalinde normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 eşitlikle biten maçta, Galatasaray'ı penaltı atışları sonucu eleyerek kupada adını yarı finale yazdırmasına geniş yer verdi. Sivas'ta yayın yapan yerel gazetelerden bazıları, Sivasspor'un yarı finale yükselmesi ile ilgili haberi manşetten yayına verdi. Gazetelerin manşetlerinde ''Tesadüf değil, alın teri'', ''Hiçbir başarı tesadüf değildir'' başlıkları göze çarptı.

YEREL GAZETELER KUPA ZAFERİYLE COŞTU

Bazı gazeteler de ilk sayfalarında Sivasspor'un başarısı ile ilgili haberlere yer verdi. Gazetelerin spor sayfaları Sivasspor'un yarı final coşkusunu anlatan haberlerle dolduruldu. Gazetelerden bazıları, Sivassporlu futbolcuların maç sonrası sevinçleri sırasında üzerilerindeki tişörtlerde yazılı olan sözleri de spor sayfalarında başlık olarak kullandı. Yerel gazeteler, Sivasspor'un yarı finale yükselmesini, ''Keşke hep Cimbom'la oynasak!'', ''Tesadüf değil, alın teri'', ''Cim 'Bom' ladı'',''Bu da Aslan'a ders olsun!'', ''Şimdi çıldırdılar!'', ''Bahane yok!'', ''Hiçbir başarı tesadüf değildir'', ''Sivasspor finale doğru'', ''Yiğidolar tarih yazdı'', ''Zafer Yiğidonun'', ''Yola devam'' gibi başlıklarla okuyucularına duyurdu.''Cim 'Bom' ladı'' başlığını atan gazetenin, bu başlığın alt kısmına da kırmızı bir balon yer yerleştirdiği görüldü. Gazeteler, Petkoviç'in penaltı atışlarındaki başarısı ve İbrahim Dağaşan'ın maç sonrası sahanın ortasına Filistin Bayrağı dikmesi ile ilgili de haberlere de yer verdi. Gazetelerden biri, Sivasspor teknik direktörü Bülent Uygun için ''General'' ifadesini kullandı. Gazete, Uygun'un maç ile ilgili açıklamalarının yer verildiği haberin başlığına da ''General'den maç yorumu'' başlığını kullandı. SİVASSPOR RESMİ İNTERNET SİTESİ SİVASSPOR kulübünün resmi internet sitesi de takımın yarı final başarısını ''Yiğido kupada tarih yazdı'' başlığıyla duyurdu. Bu başlığın altında yer alan haberde, ''Sivassporumuz Avrupa Fatihi Galatasaray'ı kupada saf dışı bıraktı. 4 Eylül'de ve Sivas'ta bayram sevinci yaşanıyor'' ifadelerini kullandı. Sitede, Sivasspor kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz, teknik direktör Bülent Uygun ve futbolcuların kupayı kazanmak istediklerini belirten sözlerine de yer verildi. ''Sivas Yunan basınında'' başlıklı haberde ise Sivasspor'un Galatasaray'ı elemesinin Yunanistan'ın en yüksek tirajlı spor gazetesi SportDay'de tam sayfa haber olduğu kaydedildi.

05.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  SİVAS BAYRAM YAPIYOR

  F.Bahçeli futbolculara kalori saati

  FORTİS KUPASINDA BUGÜN BURSASPOR-FENERBAHÇE

  Filistin'e desteğim bir zulme karşıydı

  Küresel kriz Avrupa'da ara transferi de vurdu

  Drogba 11 Şubat'ta A Millî Takıma karşı oynayacak

  G.Saray bayanları potada Rum AEL'i konuk ediyor

  Phelps'e hapis yolu göründü

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır