"Gerçekten" haber verir 08 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

Gol sıkıntısı

Futbolun bazı altın kuralları vardır. Onlardan biri de futbol ciddiyetidir.

Daha birinci dakika dolmadan Ankaragücü kalesinde golü bulmak ve maçı farklı yerlere taşımak varken az daha şampiyonluk puanını kaybediyordu Trabzonspor. Aynı Fenerbahçe maçı gibi oluyordu. Trabzonsporlu oyuncular Ankaragücü ceza alanına kadar gayet ciddi şekilde futbol oynadı. Sadece on sekiz içinde kendine yakışanı yapmadı.

Nasıl olsa atarız havasında olursanız nasıl olsa yersiniz. Öyle de oldu. Ankaragücü zor günler geçiriyor. 1 puan 10 puan gibi onun için. Hem de Avni Aker'de. Gücü kuvveti belli. Trabzonspor ile Ankaragücü arasındaki güç farkları maç içinde öyle değişikliklere uğradı ki, Ankara ekibi bu kadroyla ara ara oyun kontrolünü eline bile aldı. Trabzonspor buna izin vermemeliydi.

Trabzonspor'un Ankaragücü karşısındaki tek olumlu, öne çıkan görüntüsü beraberlik golünü yedikten sonraki performansı oldu. Takım kimliği o zaman öne çıktı. Tehlike 75'den sonra anlaşıldı. Oyuncular ligin en kolay geçmeye aday maçını nasıl buraya getirdiklerine şaşırdı. Ankaragücü oyunu soğutmaya çalışsa da on dakika tempoyla golü bulmak zor olmadı. İşte Trabzonspor'u sahada güçlü yapan bu özelliği. Direnci yüksek ve kesinlikle son ana kadar maçı yaşıyor, kazanmak istiyor. Ama son on dakikayı saymazsak, tribünde ve televizyon başındakiler dokuz doğurdu diyebiliriz.

Fenerbahçe, Ankaraspor ve Ankaragücü maçlarını baz alırsak, Trabzonspor bu üç maç içinde en fazla topu bu maçta kaybetti. En fazla gol pozisyonunu bu maçta verdi. Şöyle düşünün, Serkan yok, eksikliği hemen belli oldu. Colman istekli, verimsizdi. Trabzonspor çok atak yedi. Bunda takım halinde yorgunluğun payı da vardı ama orta alan düştü. Umut ve Gökhan maç boyunca boşa gezdi. Umut, bildiğimiz gibi hücum pres de yapmadı. Bir de Yattara olayı var. Bana göre diğer maçlarına göre en iyi maçını oynuyordu, oyundan alındı. Ersun Yanal'ın Yattara düşüncesi ne bilmiyorum ama Yattara çıktıktan sonra Ankaragücü daha fazla Trabzonspor sahasına gelmeye başladı. Golü de böyle buldular zaten. Alanzinho'ya yer açma gayretlerini anlayabiliyorum. Alanzinho'yu Trabzonspor'a kazandırmaya tamam diyorum ama Yattara'yı kaybetmeye de hayır diyorum.

Trabzonspor bu oyun yapısıyla bol gollerle kazanması gereken maçları ancak beraberlik ve tek farklı galibiyetlerle bitiriyor. Haftaya Beşiktaş maçı var. Beşiktaş'a atmazsan o yakaladığını atar.

KADİR BIYIKLI

08.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  YANAL: SIRADA BEŞİKTAŞ VAR

  Umut: Son dakikada gol atacağımı hissettim

  A Millî Takımı bugün İzmir'de toplanacak

  Gol sıkıntısı

  F.Bahçe, İstanbul Belediye önünde 3 puan arıyor

  Beşiktaş Konya'da 7'de 7 yapabilecek mi?

  Mesut Özil'in internet sitesi hakaret mesajlarıyla doldu

  TÜRKCELL SÜPER LİG'DE BUGÜN

  Mehmet Okur'lu Utah Jazz Kings'i kendi evinde yıktı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır