"Gerçekten" haber verir 12 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

AZERî KOMUTAN SUİKAST KURBANI

Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Rail Rızayev Bakü’de evinin önünde silâhlı saldırıya uğradı. Rızayev, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Rızayev, 1992 yılından bu yana hava kuvvetleri komutanlığı yapıyordu.

Azerbaycan’ın ANS haber ajansı, Rızayev’in, sabah erken saatlerde, aracına binmek üzere evinden çıktığı sırada suikaste uğradığını duyurdu. Haberde, saldırganın, Rızayev’i başından vurduğu ve daha sonra olay yerinden uzaklaştığı belirtildi.

Bakü’dekİ Yasamal Bölge Savcılığından verilen bilgiye göre, işe gitmek üzere dün sabah evinden çıkarak aracına binen Rızayev, yaklaşık 150 metre ileride kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından başından vuruldu. Hastaneye kaldırılan Rızayev, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Askeri Savcılık yetkilileri, olay yerinde inceleme başlattı. Tümgeneral Rızayev’in cenazesinin, 2. Fahri Hiyaban’da toprağa verileceği belirtildi. Azerbaycan’da bugüne kadar generallere yönelik herhangi bir suikast olmadığı, Rızayev’in öldürülmesinin Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarihinde bir ilk olduğu ifade ediliyor.

1992’DEN BERİ GÖREVDEYDİ

Azerbaycan’da, 1992 yılından bu yana hava kuvvetleri komutanlığını yapan Korgeneral Rail Rızayev, evinin önünde uğradığı silahlı saldırının ardından kaldırıldığı hastanede öldüğü belirtildi. Azerbaycan ordusunda suikast sonucu hayatını kaybeden ilk üst düzey yetkili olan Rızayev, Salyan’da, 1945 yılında doğdu. 1992 yılında hava kuvvetleri komutanlığına getirilen Rızayev, tümgeneral rütbesine 2004 yılında yükseltildi.

Rızayev 1993 yılında Azerbaycan Savunma Bakanı Yardımcısı ve Hava Kuvvetleri ile Hava Saldırılarında Savunma Kuvvetleri Komutanı görevini de yürütmüştü. Azerbaycan Başsavcı Yardımcısı Usubov saldırının kim tarafında yapıldığının henüz bilinmediğini ifade etti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı Basın Bölümü Şefi Eldar Sabiroğlu ise, General Rızayev’in kafasından aldığı kurşun yarasından öldüğünü bildirdi. Sabiroğlu, olayın ayrıntıları ile ilgili net bir bilgi vermezken, “Olay ile ilgili ciddi araştırma başlatıldı ve soruşturma açıldı.” dedi. Bakü/ aa-cihan

12.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AZERî KOMUTAN SUİKAST KURBANI

  İsrail’de seçimden koalisyon çıktı

  Afganistan’da intihar saldırısı

  Barack Obama’yı 50 milyon kişi izledi

  Kosova: Tanınma olmadan, diyalog olmaz

  Sudan’da ‘14 Şubat’a boykot

  Çinliler Mekke’de raylı sistem inşa edecek

  Amerikan askerleri şişmanlıyor

  Hariri dosyası Lahey’de

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır