"Gerçekten" haber verir 11 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

IMF baskısı artıyor

Başbakan Erdoğan’ın IMF ile yeni standby anlaşması ile ilgili rest çektiği açıklamalarına rağmen, İngiliz Financial Times gazetesi, IMF ile anlaşma yapılması yolunda Türkiye üzerindeki baskının arttığını öne sürdü. Gazetenin haberinde, Türk hükümetinin, IMF ile görüşmelerden çekilmesi halinde son yıllarda eline geçen en büyük şansı kaçırıp kredi kaybına uğrama riskiyle karşı karşıya bulunduğu iddia edildi.



Hâlâ faiz ödüyoruz

Türkiye, 2000-2008 yılları arasında IMF’den 46 milyar doların üzerinde kaynak kullanırken, bunun 45 milyar 150 milyon dolarını geri ödedi. Bu ödemenin 38,8 milyar dolarlık kısmı ana para, 6,3 milyar dolarlık kısmı faiz ödemesi olarak gerçekleştiği için faiz borcu tümüyle kapanmadı. Faiz ödemelerinin devam etmesi nedeniyle, Türkiye’nin IMF’ye, 8,5 milyar dolarlık borç stoku bulunuyor.



Sanayide kapasite kullanımı geriledi

Sanayi üretimi için yaptığı hatalı hesaplamalarla tartışma ve eleşitrilerin odağı olan Türkiye İstatistik Kurumu, “İmalât Sanayiinde Eğilimler Ocak 2009’’ sonuçlarını açıkladı. Buna göre, imalât sanayiinde kapasite kullanım oranı Ocak ayında, geçen yılın aynı ayına göre 16,5 puan azaldı ve yüzde 63,8 seviyesinde gerçekleşti.



En büyük risk kredi kartında

BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, bankacılık sektöründe yüzde 3.8’e yükselen takipteki kredi oranının önümüzdeki aylarda artmasını beklediklerini belirterek, en riskli alanın kredi kartları olduğunu kaydetti.



Yoksulluk sınırı bin 404 TL’ye yükseldi

GEÇEN Türkiye Kamu-Sen’in araştırmasına göre, çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı Ocak ayında bin 404 TL 66 Kr’ye yükseldi.



 
Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır