"Gerçekten" haber verir 12 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

2016 İÇİN ALTYAPIMIZ HAZIR

FUTBOL Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Türkiye'nin, Avrupa Şampiyonası düzenlemek için yeterli altyapıya sahip olduğunu belirtti. Özgener ve bazı yönetim kurulu üyeleri İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı ziyaret etti. Kıraç, kendisine ilk kez resmi ziyarette bulunan Özgener ve yönetim kurulu üyelerine başarı dileyerek, milli maçlar için İzmir'in evsahipliğininin rahatlıkla düşünebileceğini ifade etti. Mahmut Özgener de, İzmir'de bulunmaktan ayrı bir keyif aldığını, federasyon başkanı seçildikten sonra yarı İzmirli yarı İstanbullu olduğunu söyledi. Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Özgener, 2016 Avrupa Şampiyonası'na inanarak aday olduklarını, Türkiye'nin başarı açısından dünyada onuncu, ekonomik bakımdan da altıncı sırada yer aldığını hatırlattı. Özgener sözlerini şöyle sürdürdü: ''Türkiye, çok büyük organizasyonlar gerçekleştirebilir. 2005'te başarılı bir organizasyonla Şampiyonlar Ligi finalini gerçekleştirdik. Bu sezon daha mükemmel bir organizasyonla Avrupa'nın kulüpler bazında 2. büyük kupası olan UEFA Kupası finalini düzenleyeceğiz. Türkiye'de çok önemli stat projeleri var. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği destek, bizim inançla bu yola çıkmamızda bir etken. Kayseri'deki stat kısa sürede bitirilecek. Antalya'da ve Konya'da stat projeleri var. İzmir'de de olacak. Dolayısıyla Avrupa Şampiyonası düzenlemek için yeterli altyapımız var.'' Şampiyona için adaylık sürecinin Mart ayında biteceğini hatırlatan Özgener, süreç ile ilgili olarak aday ülkelerin belirlenmesinden sonra daha net konuşabileceklerini kaydetti. Özgener, bir basın mensubunun Merkez Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Sarvan'ın dünkü açıklamalarını sormak istemesi üzerine, ''O konulara hiç girmeyelim. Biz milli maç için için buradayız'' diye konuştu.

12.02.2009


 

Trabzonspor Ersun Yanal'la ilk peşinde

TÜRKCELL Süper Lig'de hafta sonu deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak olan Trabzonspor, sahadan galibiyetle ayrılması halinde ''üç büyükler'' karşısında teknik direktör Ersun Yanal ile ilk deplasman galibiyetini elde edecek. Bordo-mavililer, Ersun Yanal yönetiminde, söz konusu rakipleriyle İstanbul'da yaptığı 5 maçta 4 yenilgi, 1 beraberlik aldı. Karadeniz ekibi, Fenerbahçe'ye 3-2, Beşiktaş'a 3-0, Galatasaray'a ise 1-0 ve 3-0'lık sonuçlarla mağlup oldu. Bordo-mavililer, tek beraberliğini ise 3 hafta önce sarı-lacivertli takım karşısında İstanbul'da golsüz berabere kalarak aldı. Trabzonspor, 5 maçta 2 gol atarken kalesinde 10 gol gördü. Trabzonspor, Ersun Yanal yönetiminde ''üç büyük'' takımla yaptığı toplam 8 maçın ise sadece 1'inde galip geldi. 5 maçta yenilgi alan Karadeniz ekibi, 2 maçta sahadan beraberlikle ayrıldı. Bordo-mavililer, tek galibiyetini geçen sezonun son haftasında Fenerbahçe karşısında sahasında 2-0'lık sonuçla elde etti.

GALİP GELİRSE İLK OLACAK

Trabzonspor, deplasmanda Beşiktaş'ı yenmesi halinde teknik direktör Ersun Yanal ile İstanbul'un şampiyonluğa oynayan rakipleri karşısında ilk deplasman galibiyetini elde etmiş olacak. Bu sezon sahasında Beşiktaş ile 0-0 berabere kalan, deplasmanda da Galatasaray'a 3-0 yenilen, Fenerbahçe karşısında golsüz berabere kalan Karadeniz ekibi, Beşiktaş karşısında galip gelmesi halinde bu sezon ilk 3 puanını elde etmiş olacak. Ayrıca Trabzonspor, bu sezon söz konusu takımlar karşısında da ilk golünü kaydetmiş olacak.

12.02.2009


 

KOBE BRYANT'TAN BİR REKOR DAHA

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Los Angeles Lakers'ın başarılı oyun kurucusu Kobe Bryant, kariyerinde 23 bininci sayıya ulaşan en genç oyuncu oldu. NBA'de geçen sezonun ''En Değerli Oyuncu''su (MVP) seçilen Bryant, takımı Lakers'ın, Oklohoma City Thunder'ı 105-98 yendiği maçta 34 sayı atarak, kariyerindeki 23 bininci sayıya ulaştı. Başarılı basketbolcu, bu sayıya erişen en genç oyuncu olma rekorunun da sahibi oldu. 30 yaş, 171 günlük olan Bryant, bu rekoru uzun süre elinde tutan 30 yaş 176 günlük Wilt Chamberlain'ın derecesini, 5 gün 13 saat geliştirerek, yeni rekorun sahibi oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan yıldız basketbolcu, ''Tarihe geçmek, her zaman büyük bir onurdur'' dedi.

12.02.2009


 

Yolları ‘3 büyükler’ den geçti

TÜRKCELL Süper Lig'de bu sezon mücadele eden 14 takımdan toplam 44 futbolcu, daha önce ''3 Büyükler'' diye adlandırılan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan en az birinde topkoşturdu. Anadolu takımlarında yıldızları parladıktan sonra veya yurt dışından yapılan transferlerin ardından Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a gelen futbolcular, bir süre futbol oynamalarının ardından çeşitli nedenlerden dolayı İstanbul'un güçlü takımlarından ayrılmak zorunda kaldılar. 2008-2009 sezonunun ikinci yarısında, daha önce ''3 Büyükler''de forma giymiş en çok futbolcuya sahip olan takım, geçen hafta sonunda Beşiktaş ile evinde 0-0 berabere kalan Konyaspor. Konyaspor'da Serhat Akın, İsmail Güldüren ve Erhan Albayrak, daha önce Fenerbahçe'de, Fahri Tatan ve Veysel Cihan, Beşiktaş'ta, Cihan Haspolatlı ise Galatasaray'da forma giydi. Ligde, Kocaelispor, Gaziantepspor, Bursaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Antalyaspor'da ise 4'er futbolcu daha önce ''3 Büyükler''de oynadı.

Süper Lig'de Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın dışındaki toplam 15 takım içinde, sadece Denizlispor'daki hiçbir futbolcu daha önce ''3 Büyükler''de forma giymedi. Kayserispor'da ise sadece Afrikalı futbolcu Saidou, daha önce Galatasaray'da oynadı. Halen Galatasaray'da savunma görevi yapan milli futbolcu Emre Aşık ile Gaziantepspor'da forma giyen Mehmet Yozgatlı, 3 büyük takımın formasını giyip, faal futbolculuk yaşantısını sürdüren iki futbolcu. Emre Aşık sırasıyla Fenerbahçe, İstanbulspor, Beşiktaş, Ankaraspor ve Galatasaray, Mehmet Yozgatlı ise, sırasıyla Galatasaray, İstanbulspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş formalarını giymişti. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da oynayan Okan Buruk ise Galatasaray ve Beşiktaş, Ankaragücü'nden Ceyhun Eriş, Galatasaray ve Fenerbahçe, Gaziantepsporlu Murat Şahin, Fenerbahçe ve Beşiktaş, Kocaelisporlu Fatih Akyel de Galatasaray ve Fenerbahçe'de forma giyerek 2 büyük takımda görev alan oyuncular oldu.

12.02.2009


 

Akrobasi şampiyonu Jeremy Lusk hayatını kaybetti

AMERİKALI "serbest stil" motosiklet şampiyonu Jeremy Lusk, Kosta Rika'da hafta sonunda bir akrobasi gösterisi sırasında düşerek ağır yaralanmasının ardından, dün kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Yerel basının bildirdiğine göre, doktorlar, başkent San Jose'de hafta sonunda Ricardo Saprissa stadında 24 bin seyircinin izlediği "X Knight" (Şövalye Ekstrem) adı verilen yarışma sırasında, Lusk'ın yaklaşık 10 metre yükseklikten motosikletiyle düşmesinin ardından kafatasında kırıkla koma halinde hastaneye kaldırıldığını belirttiler. ABD serbest stil motosiklet şampiyonu 24 yaşındaki Lusk'ın, önceki gece aniden kalbinin durduğunu ve tüm çabalarına karşın kalbi tekrar çalıştıramadıklarını belirten San Jose Calderon Guardia hastanesi nöroşirürji servisi şefi Dr Jorge Fernandez, sıradışı sporların ünlü ismi genç sporcuyu ne yazık kaybettiklerini kaydetti. Sıradışı sporların olimpiyatı olarak kabul edilen "X-Oyunları"nın son düzenleneninde birçok madalya kazanan ve Transworld Motocross dergisi okuyucuları tarafından 2008'in "en iyi FMX pilotu" seçilen Lusk'ın ailesi, çocuklarını ambülans uçağıyla ABD'ye götürmeyi umuyordu.

12.02.2009


 

Hacettepe de F.Bahçe'yi gözüne kestirdi

SÜPER Lig takımlarından Hacettepe'nin kaptanı Orhan Şam, İstanbul'dan puanla dönmek zorunda olduklarını ifade etti. Mor-beyazlıların kaptanı Orhan Şam, Fenerbahçe'nin son oynadığı İstanbul Belediye maçını yitirdiğini, dolayısıyla bu maçın sarı-lacivertli camia için öneminin arttığını kaydetti. Kendilerinin ise son dakikalarda yedikleri gol sonucunda Eskişehirspor maçını berabere tamamlayarak 'kredilerini tükettiklerini' söyleyen Şam, ''Fenerbahçe'nin de bizim de durumumuz kritik. Şampiyonluktan kopmamak için bu maça galibiyet parolasıyla çıkacaklar. İki takımın da şiddetle puana ihtiyacı var. Zor maç olacak'' dedi.

12.02.2009


 

Türkiye futbolda 10. sıradaki yerini korudu

FIFA, Şubat ayı dünya sıralamasını açıkladı. İlk 10'un değişmediği sıralamada, Türkiye bin 40 puanla 10. sıradaki yerini korudu. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki başarısı nedeniyle, dünya klasmanında ilk sıraya yükselen, Türkiye'nin 19. Dünya Kupası elemelerindeki rakiplerinden İspanya, bin 693 puanla liderliğini sürdürürken, 2. sıradaki Almanya bin 403, 3. sıradaki Hollanda da bin 357 puanla aynı konumda kaldı.

12.02.2009


 

F.Bahçe Ülker deplasmanda Cibona Zagreb'le oynuyor

FENERBAHÇE Ülker Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Ligi 2. tur (Top 16) (H) Grubu'ndaki 3. maçında bugün deplasmanda Hırvatistan temsilcisi Cibona Zagreb ile karşılaşacak. Başkent Zagreb'deki Drazen Petrovic Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma TSİ 19.30'da başlayacak. ''Top 16''daki ilk 2 maçını yitiren Fenerbahçe Ülker, 4 takımlı grupta son sırada yer alırken, 1 galibiyet, 1 yenilgisi olan Hırvat takımı ise sayı averajıyla üçüncü sırada bulunuyor.

12.02.2009


 

Gecekondudan satranç millî takımına seçildi

AYDIN'DA ailesiyle gecekonduda yaşayan 10 yaşındaki Yusuf Üçar, kendi yaş kategorisinde satranç milli takımına seçilmeyi başardı. Bitlis'ten Aydın'a göç eden Üçar ailesinin 5 çocuğundan ikincisi olan ve Osman Yozgatlı Mahallesi'ndeki Telsiztepe mevkisinde bulunan gecekonduda yaşamını sürdüren Yusuf Üçar'ın, Antalya'da 23 Ocak-1 Şubat tarihlerinde düzenlenen Türkiye Satranç Turnuvası'nda 10 yaş kategorisinde Türkiye 7'ncisi olarak, milli takıma seçilmesi, okulunda sevinçle karşılandı.

12.02.2009


 

Dünya Motokros Şampiyonası 11-12 Nisan'da İstanbul'da

2009 Dünya Motokros Şampiyonası'nın 3. ayağı 11-12 Nisan 2009 tarihlerinde ilk kez Türkiye'de yapılacak. Motosiklet Federasyonu'nun, Dünya Motokros Şampiyonası'nın organizatörü olan Youth Stream firmasıyla yaptığı anlaşma sonucu, bu şampiyonanın 6 sene boyunca bir ayağı Türkiye'de yapılacak. Yarışlar, İstanbul Hezarfen Havaalanı'nda bulunan motokros parkurunda organize edilecek. Çırağan Sarayı'nda organizasyonla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Motokros Federasyonu Başkanı Süleyman Memnun, Hezarfen Havaalanı'nda parkurun yeniden yapıldığını belirterek, ''Çok iddialı bir parkur yapıyoruz. Türkiye'de ilk kez Dünya Motokros Şampiyonası düzenliyoruz. Formula 1'de yapıldı, ama henüz Motokros'da gece şampiyonası yapılmadı. Bu sene mümkün değil, ama önümüzdeki sene dünyadaki ilk gece Dünya Motokros Şampiyonası'nı yapma iddiasıyla hazırlanıyoruz'' diye konuştu.

12.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır