"Gerçekten" haber verir 16 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Şiîler, Kerbelâ’ya akıyor

IRAK'TA yüz binlerce Şiî, Hz. Hüseyin’in (as) şehit edilişinin 40. gününün yıl dönümü (Erbain) törenlerine katılmak için ülkenin dört bir yanından Kerbalâ’ya akın ediyor.

Kerbelâ’ya yürüyerek giden kadın, erkek, yaşlı ve çocuklardan oluşan kalabalıklara, günlerce süren yolculuklarının rahat ve güvenli geçmesi için hükümet ve sivil toplum kuruluşları tarafından her tür hizmet sunuluyor. Bağdat İl Meclisi Başkanı Muin El Kazımi, Erbain törenlerine katılacak vatandaşların rahat seyahat edebilmeleri ve güvenliklerinin sağlanması için sıkı tedbirler alındığını, Bağdat İl Meclisi ve Belediyesi olarak her türlü hizmeti sunmaya çalıştıklarını söyledi.

Bağdat’ın güneyinde görevlendirilen birimlerin komutanlarından Binbaşı Ahmed Casim, Kerbelâ’ya giden bütün yollarda polis kuvvetleri ile ordu birliklerinin ortaklaşa görev yaptığını, önemli noktalara ve yüksek yerlere keskin nişancılar yerleştirildiğini bildirdi. Günlerce süren yolculukta yorgun düşen, ayakları su toplayan ve tansiyonu düşenlere gerekli tıbbî müdahalede bulunmak için de Irak Kızılayı ve Sağlık Bakanlığı her tür tedbiri almış bulunuyor. Yollarda onlarca ambulans ve çadırda sağlık hizmeti veriliyor. Kerbelâ’ya yürüyerek gidenlerden Zehra Ahmed, Bağdat’tan sabah saat 04.00’te yola çıktığını, hasta olan iki çocuğuyla birlikte eşini evde bıraktığını söyledi. Ahmed, Hz. Hüseyin’den eşi ve iki çocuğunun şifa bulmaları için dilekte bulunacağını belirtti.

16.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak halkı huzur istiyor

  IRAK ABD’DEN 5 MİLYON DOLARLIK SİLÂH ALACAK

  Şiîler, Kerbelâ’ya akıyor

  İsrail: Mizrahi’nin sözleri resmî görüşümüz değil

  Mitroviça’da bombalı patlama

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır