"Gerçekten" haber verir 16 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Anayasa değişikliğini CHP engelliyor

Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, anayasa değişikliği konusunda topu CHP’ye attı. Çiçek, “Ana muhalefet partisinin içinde olmadığı bir anayasa değişikliğini sayısal olarak yapmak mümkün, ama anayasa değişikliği bir Meclis çoğunluğu değil, bir uzlaşı meselesidir” dedi.


GP seçimden çekildi

Genç Parti, 29 Mart'ta yapılacak mahallî idareler seçimlerine katılmayacak. Resmî Gazete’de yayınlanan YSK kararında, Genç Parti Genel Sekreteri Mehme

DP, Yalova’da iddialı

KENDİNİ destekleyen büyük kalabalığa hitap eden Demokrat Parti (DP) Yalova Belediye Başkan Adayı Yakup Koçal, “Emaneti geriye almaya geliyoruz” dedi.


  Aksu: Açıklamalar ilişkilere zarar verir

AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı Avi Mirzahi’nin açıklamalarının iki ülke ilişkilerine gölge düşürebileceğini bildirdi.


  Ergenekon sanığı Hoştan yeniden gözaltında

İZMİR'DE gerçekleştirilen ‘’Anafor’’ operasyonu kapsamında İzmir Cumhuriyet Savcısı Murat Gök’ün talimatıyla İstanbul’da gözaltına alınan Sami Hoştan, İzmir’e getirildi.


  Kara Kuvvetleri’ne uzman erbaş alınacak

KARA Kuvvetleri Komutanlığına uzman erbaş alınacak. Başvurular, internet ortamında ‘’www.kkk.tsk.tr’’ adresinden 12 Marta kadar yapılabilecek.


  Meclis ‘önlem paketi’ni görüşecek

MECLİS bu hafta ‘’ekonomik krize önlem paketi’’ için fazla mesai yapacak.


  Kriz çiftçiyi de vurdu

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, traktör satışlarının yüzde 39 azaldığını söyledi. “Bu durum, sadece tarımı ve çiftçilerimizi değil, bu girdileri ve makineleri üreten sanayiyi de vuruyor” dedi. Bayraktar, çiftçilerin gübre, ilaç, tohumluk ve makine satın alabilir duruma getirilmesi gerektiğini belirtti.


  Kapsamlı çözüm için fırsat var

AVRUPA Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Kıbrıs’ta kapsamlı bir çözüme varmak için gerçek bir fırsat penceresi bulunduğunu söyledi.


  İstanbul finans merkezi olma yolunda

DEVLET Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşar Vekili Halil İbrahim Akça, İstanbul Finans Merkezinin (İFM) kurulma tarihine ilişkin, “İFM Strateji Eylem Planında yer alan hususlar yerine getirildikçe, merkezin oluşumu da adım adım hayata geçirilmiş olacak” dedi.


  Kriz mitinginde “Ergenekon kavgası”

İŞÇİ sendikaları tarafından Kadıköy İskele Meydanı’nda düzenlenen mitingde olaylar çıktı.


  Köprü ve otoyolların Ocak ayı geliri 35,4 milyon TL

BOĞAZİÇİ köprüleri ile işletmedeki paralı otoyolların 2009 yılı Ocak ayı geliri, 35 milyon 432 bin 283 Lira olarak gerçekleşti.


  Karadeniz petrolüne Amerika ilgisi

TÜRKİYE Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) Karadeniz’in derin deniz alanlarında petrol ve doğal gaz aramalarında bulunmak isteyen ABD’li Chevron şirketi ile görüşmeleri hız kazandı.


  Trakya kar altında

Trakya’da kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Edirne merkez ve ilçeleriyle Kırklareli ve Tekirdağ'da kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Yağışın etkili olduğu Keşan-Gelibolu ve Keşan-Uzunköprü arasında, araçlara zincir takılması uyarısında bulunuluyor.


  İnşaat malzemelerinde ikinci el dönemi

Yaşanan küresel krizden en fazla etkilendiği belirtilen inşaat sektöründe büyük firmalar sıkıntılı günler geçirirken, artan girdi maliyetleri nedeniyle özellikle dar gelirli vatandaşların fiyatı yarı yarıya düşük olan ikinci el malzemeleri tercih etmeye başladığı belirtildi.


  Ağaç ev eşyaları, plâstiğe yenildi

Ağaç ürünler ve ev eşyaları, işçiliği ve hammaddesi bol olması sebebiyle çok ucuz olan plâstiğe yenildi. Uzmanlar ise ağaç ürünlerin plâstikten daha sağlıklı olduğunu belirtiyor.


  Hareketsizlik öldürüyor

İNSANLARIN ölüm sebepleri arasında 100 yıl önce enfeksiyon hastalıkları ön plana çıkarken, günümüzde hareketsizliğin sebep olduğu hastalıklar ilk sırada geliyor.


  Türel, projelerini anlattı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKP Büyükşehir Başkan Adayı Menderes Türel, Antalya’yı bir dünya şehri yapacak projelerini “Antalya Aşkına” başlıklı toplantı ile tanıttı.


  ÖSS ve YDS başvuruları bugün başlıyor

ÖĞRENCİ Seçme Sınavı (ÖSS) ve Yabancı Dil Sınavı’na (YDS) başvurular bugün başlıyor. ÖSS’ye başvuracaklar, ‘’2009-ÖSYS Kılavuzu’’nu 2 TL karşılığında, Ortaöğretim Kurumu Müdürlükleri, ÖSYS Sınav Merkezi Yöneticilikleri ve ÖSYM Büroları’ndan alabilecek.


  Beyaz eşyada, ‘KDV ve ÖTV bizden’ rekabeti

BEYAZ eşya sektöründe faaliyet gösteren birçok firma, şubatta KDV ve ÖTV almayarak satışlarını arttırmaya çalışıyor.


  Doğalgazla ısınan konut fiyatları düşüyor

KIŞ mevsimi dolayısıyla doğal gaz faturaları yüksek gelen kiracılar kömürle ısıtılan dairelere yönelince konut fiyatlarında ciddî düşüşler meydana geldi.


  İzmir’den, Gazze’ye 6 bin çift ayakkabı

İZMİR Ayakkabıcılar Odası, Gazze’ye ayakkabı yardımı kampanyası başlattı.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır