"Gerçekten" haber verir 16 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

Müzikbir ile Radyoder anlaştı

BAĞLANTILI Hak Sahipleri Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği (Müzikbir) ile Radyolar Derneği (Radyoder) arasında telif protokolü imzalandı.

Eresin Taksim Oteli’nde gerçekleştirilen törende konuşan Müzikbir Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demirci, ilkeli yayıncılık yapan radyolarla kullandıkları eserlere ait telif hakkı ödeme konusunda, yapıcı ve uzlaşmacı bir tavır sergilediklerini söyledi.

Demirci, müzik sektöründe yaşanan sıkıntıların herkes tarafından görüldüğü ve bilindiğini ifade ederek, bu sıkıntılardan en büyüğünün telif hakları konusu olduğunu belirtti. Telif alanında Türkiye’de bilinç oluşmadığı ve konunun toplumda yeterli derecede anlaşılamadığını savunan Demirci, şöyle konuştu: ‘’Telif sahasındaki sıkıntılar giderilecekse bunun adil, şeffaf ve her hak sahibinin hakkını aldığı ama kullanıcının da hakkının muhafaza edildiği bir sistemle olması lâzım. Artık sanal ortamda yayıncılık ortamında kullanılan eserlerimizin bir şekilde karşılığını yapımcılar olarak almak durumundayız. Hiçbir kurumu zor durumda bırakmak, hakkımız olmayan bir şeyi onlardan talep etmek amacında değiliz. Bu sebeple yola çıktık, sektörümüzün ayakta kalması için uğraşıyoruz. Amacımız lisanslama yaparak, kullanılan eserlerimizin hakkını alıp hak sahiplerine dağıtmaktır. Korsanla mücadele etmek, bu sadece mekanik alanda değil, sanal ortamda da bunun mücadelesini yapabilmektir. Bu ancak meslek birlikleri ile olacaktır. Türkiye’de bu konu yeni olduğu için sıkıntılar da vardır, ama bu aşılacaktır, yeter ki iyi niyet olsun.’’

Mustafa Demirci, şu anda 45 yapımcı ile yola devam ettiklerini, ellerinde 30 bin şarkıdan oluşan repertuvar bulunduğunu, hedeflerinin çok kısa zamanda yapımcı ve repertuvar sayısını yukarılara taşımak olduğunu söyledi.

16.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  EN GÜZEL CEZA

  Toptan’dan Vahapzade mesajı

  Sabancı çalışanları ilk sergisini açtı

  Ayasofya’daki iskele sökülecek

  Müzikbir ile Radyoder anlaştı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır