"Gerçekten" haber verir 20 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

 

Bakü, İslâm kültürünün başşehri

AZERBAYCAN’IN başşehri Bakü’de ‘’Bakü İslâm Kültürünün Başşehri-2009’’ Kültür Yılı’nın açılış töreni yapıldı. Haydar Aliyev Konser Sarayında düzenlenen törene Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İslâm ve Avrupa ülkelerinden birçok dâvetli katıldı. İlham Aliyev törende yaptığı konuşmada, Ermenistan’ın, Azerbaycan topraklarını işgal etmesi sonucunda bu topraklardaki tarihî miraslarını koruyamadıklarını ifade ederek, Ermenilerin bu topraklardaki müzeleri, abideleri, camileri ve bir çok tarihî eseri tahrip ettiklerini söyledi. Aliyev, ‘’Biz istiyoruz ki Ermenistan’ın bu vahşiliklerini dünya toplumu da bilsin’’ dedi. Cumhurbaşkanı Aliyev, toprak bütünlüklerinin sağlanması konusunda taviz vermeyeceklerini bildirdi. İslâm Ülkeleri Bilim, Eğitim ve Kültür Teşkilâtı Başkanı (ISESCO) Abdülaziz bin Osman El Tuveyci, söz konusu törenin İslâm dünyası için önemli olaylardan biri olduğunun altını çizerek, Bakü’nün İslâm uygarlığı ve İslâm kültürü için önemli ve tarihî şehirlerden biri olduğunu ve kültürler arası diyalogların gelişmesinde önemli rol oynayacağını kaydetti. Bakü’nün İslâm kültürünün başşehri seçilmesi sebebiyle yıl boyunca konserler, sergiler ve Türkiye kültür günleri düzenlenecek.

20.02.2009


 

AKM’de ihale aşamasına gelindi

ATATÜRK Kültür Merkezi (AKM) için hazırlanan yenilenme projesi tamamlanarak ihale aşamasına geldi. Çalışmalarla ilgili bilgilendirme toplantısı Swissotel’de İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Nuri Çolakoğlu ve Tabanlıoğlu Mimarlık kurucu ortağı Murat Tabanlıoğlu tarafından yapıldı. Toplantıda konuşan Çolakoğlu, ajansa devredilen AKM binasının yenilenmesi çalışmalarında Tabanlıoğlu mimarlık ile birlikte çalıştıklarını, hazırlanan projenin dosyasının 24 Aralık 2008’de 2 Nolu Koruma Kurulu tarafından onaylandığını aktardı.

Hedeflerinin İstanbul’un siluetini oluşturan önemli bir yapı olan AKM’nin ana görünümünü bozmadan günün ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde canlandırmak olduğunu belirten Çolakoğlu, ‘’Hızla ihale aşamasına geliyoruz. Umudumuz Mart ayı içinde ihalesini yapıp, Nisan ayında buraya kazmayı vurarak girmek’’ dedi. Çolakoğlu, 1968 yılında açılan AKM binasının mimarı Hayati Tabanlıoğlu’nun oğlu Murat Tabanlıoğlu’nun bu projeye ‘’baba yadigarı’’ olarak baktığını ve şimdiye kadar hiçbir ücret almadan bu duruma getirdiğini söyledi. Bundan sonra projenin özel bir statüye sahip ajansın yapacağını ifade eden Çolakoğlu, başvuracak şirketlerde AKM’yi 2010 yılına yetiştirme şartını öncelikle olarak aradıklarını vurguladı.

20.02.2009


 

“Suyun düşü” New York’ta

ABD’DE yaşayan ebru sanatçısı Bingül Sevimli, New York Türkevinde “Suyun Düşü-The Dream of Water” adlı ilk kişisel sergisini açtı. Türkiye’nin New York Başkonsolosluğu himayesinde düzenlenen, Türk ve yabancı dâvetlilerin büyük ilgi gösterdiği serginin açılışına, sanatçı Sevimli ile birlikte proje çalışmaları olan müzisyen Demir Demirkan da katıldı. Ebru sanatçısı Sevimli, gazetecilere yaptığı açıklamada, böylesine büyük ilgi görmekten son derece mutlu olduğunu, ABD’deki Türk toplumundan büyük yardım gördüğünü, başta New York Başkonsolosu Mehmet Samsar olmak üzere herkese teşekkür etmek istediğini söyledi. Sergisinde klâsik ebru, çiçek ebru, Türk çinisi ebruları bulunduğunu ifade eden Sevimli, özellikle Türk çinisini ebru sanatına katmak istediğini, bu sergisinde “Türkiye koleksiyonunun” da yer aldığını bildirdi. Sevimli, ebruyu kumaşa da uyguladığını belirtti.

20.02.2009


 

“Yaşayan ölüler” sanatseverlerin huzurunda

“YAŞAYAN ölüler ve ölü yaşayanlar” adlı Resim Sergisi Ziraat Mithatpaşa Sanat Galerisi’nde açıldı. İnsan hayatının çeşitli evrelerinde farklı farklı zamanlarda yaşadığı duygular ressam İdris Esen tarafından resimlenmiş. Sanatçı, Ziraat Bankası Mithatpaşa Sanat Galerisi’nde açtığı üçüncü kişisel sergisiyle şahitlik ettiği toplumun çıkmazlarını resimlediği sergisiyle Ankaralı sanatseverlerin huzurunda.

20.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır