"Gerçekten" haber verir 20 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

İstanbul'da işimiz çok zor

FRANSA'DA yayımlanan Sud Ouest gazetesi, dün gece UEFA Kupası 3. tur'da 0-0 biten Girondins de Bordeaux-Galatasaray karşılaşmasına ilişkin haberinde, Bordeaux takımının, İstanbul'daki rövanş maçında işinin zor olacağını yazdı. Sud Ouest gazetesi, 0-0'lık bu sonucun, Bordeaux'nun gelecek haftaki rövanş karşılaşmasını daha komplike bir hale getirdiğini belirtirken, ''Bordeaux, Galatasaray'ı eleyebilmek için çok güçlü olmak zorunda'' yorumunu yaptı. Aynı gazetenin, ''İstanbul Parfümü'' başlıklı diğer haberinde, karşılaşmayı izlemek için Avrupa'nın dört bir yanından Bordeaux'ya gelen ve sayıları 6 bini bulan Türk taraftarların, Bordeaux sokaklarını karnavala çevirdiği belirtildi. Bordeaux'daki stadın, sezon başından bu yana ilk kez bu kadar renkli ve canlı görüntülere sahne olduğu ifade edilen haberde, ''Chaban Delmat Stadı, sezon başından bu yana en renkli gecesini yaşadı'' ifadeleri yer aldı.

G.SARAY MÜKEMMEL ORGANİZE OLDU

Spor gazetesi L'Equipe de maçta Galatarasay takımının ''mükemmel'' organize olduğunu kaydederken, sarı-kırmızılı ekibin, Bordeaux takımını adeta boğduğu yorumunu yaptı. Fransız takımının, istekli olmasına rağmen hücumda etkisiz kaldığını belirten gazete, Bordeaux'nun, gelecek hafta İstanbul'da ateşli Türk taraftarı önünde işinin zor olduğu değerlendirmesinde bulundu. Gazete, Avrupa'nın çeşitli kentlerinden gelen yaklaşık 6 bin Türk seyircinin, takımlarına verdiği desteğe de dikkati çekti. Fransız gazetesi, Galatarasay'da en fazla Ayhan, Lincoln ve Kewell'ın üstün teknikleriyle ön plana çıktığını belirtirken, kendi takımlarından en başarılı futbolcu olarak da kaleci Rame'yi gösterdi. L'Equipe gazetesi, Bordeaux Teknik Direktörü Laurent Blanc'ın maçın ardından yaptığı, ''Elbette bu sonuç, benim tavana sıçrayabileceğim bir skor değil'' açıklamasına da yer verdi.

İSTANBUL'DA MUTLAKA GOL ATMALIYIZ

Bordeaux Teknik Direktörü Laurent Blanc, yaptığı açıklamada Galatasaray'ın özellikle defans hattında hatasız oynadığını belirterek, "Üç kişiyle çok güçlü defans yapan bir ekibe karşı oynadık. Oyuncularımın karşılaştığı en güçlü defanstı. Rövanş maçında daha riskli bir taktik anlayışıyla oynarlarsa daha çok fırsat bulmamız mümkün olabili." şeklinde konuştu. Bordeaux kaptanı Ulrich Rame, Galatasaray'ı geçen sezon oynadıkları maça göre daha iyi bulduğunu ifade ederken, "Galatasaray önemli oyunculardan kurulu bir ekip. Daha teknik ve atak bir futbolla oynadıklarını gördüm" dedi. Bordeaux'nun orta sahasında görev yapan Alou Diarra ise iki takım için de şanslarının yüzde 50 olduğunu ve İstanbul'daki karşılaşmada mutlaka gol kaydetmeleri gerektiğini belirtti.

20.02.2009


 

Ligin en değerlisi Arda Turan

AVRUPA Kupaları'na erken veda eden, ligde de zor günler geçiren Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın yıldız futbolcularının bonservis bedellerinde sezon başına göre büyük değer kayıpları yaşandı. Ligde istediği sonuçları alamamasına rağmen UEFA Kupası'nda yoluna emin adımlarla devam eden Galatasaray'ın yıldızlarının ise değerlerini artırdıkları görüldü. Avrupa transfer borsasının nabzını tutan Alman internet sitesi ''transfermarkt.de''den derlediği bilgilere göre, Turkcell Süper Lig'in en değerli 10 futbolcusu arasında Fenerbahçe'den 4, Galatasaray ve Beşiktaş'tan 3'er futbolcu bulunuyor. Fenerbahçe'nin sezon başında transfer ettiği, geçen sezon İspanya'da gol kralı olan Danial Güiza'nın sezon başında 14 milyon avro olan bonservis bedeli 12 milyon avroya geriledi. Sezon başında yine bonservisine 14 milyon avro değer biçilen Fenerbahçe'nin bir diğer yıldız oyuncusu Alex De Souza'da ise 1.5 milyon avroluk değer kaybı yaşandı. Bonservis bedeli 12.5 milyon avro olarak güncellenen Alex'in ardından Fenerbahçe'nin bonservisi el yakan bir diğer yıldızı Diago Lugano'nun değeri de 10 milyon avrodan 9 milyon avroya düştü. Türkiye'nin en pahalı 10 futbolcusu arasında yer alıp da değeri sezon başına göre artan tek Fenerbahçeli futbolcu ise Semih Şentürk oldu. Sezon başında 5.5 milyon avro değer biçilen Semih, milli takımdaki başarılı performansı ve İtalyan devi Juventus'un transfer listesine girmesiyle birlikte bonservis değerini 7.5 milyon avroya yükseltti.

BEŞİKTAŞ'IN DA YABANCI YILDIZLARI DEĞER KAYBEDİYOR

Ligin en değerli 10 futbolcusu arasında 3 yıldızı bulunan Beşiktaş'ta da futbolculardaki değer kaybı dikkati çekiyor. Bobo'nun, son haftalarda yedek kulübesine mahkum olmasıyla bonservis değeri de 8 milyon avrodan 7 milyon avroya geriledi. Sakatlığı nedeniyle uzun süredir uzak kaldığı formasına Trabzonspor maçıyla yeniden kavuşan Arjantinli yıldız Delgado'nun bonservis bedeli de 8.5 milyon avrodan 7 milyon avroya indi. Kara Kartal'ın bir diğer yıldızı Holosko'daki değer kaybı da 1 milyon avro oldu. Sezon başında 7 milyon avro değer biçilen Holosko'nun bonservis değeri 6 milyon avro olarak güncellendi. Transfermarkt.de, sezon başında olduğu gibi ligin en değerli futbolcusu olarak Galatasaray'ın genç yıldızı Arda Turan'ı gösterdi. Milli futbolcunun, sezon başındaki 15 milyon avroluk bonservis değeri değişmedi. Sarı kırmızılıların Brezilyalı yıldızı Lincoln'ün bonservis değeri 8 milyon avrodan 10 milyon avroya yükseldi. Sarı-kırmızılı ekipte değeri yükselen futbolculardan biri de Servet Çetin oldu. Sezon başında 8 milyon avro olan Servet'in bonservisi 9 milyon avroya yükseltildi.

20.02.2009


 

Süper Lig hakemleri kaza geçirdi

SÜPER Lig hakemleri Kuddusi Müftüoğlu ve Kamil Abitoğlu'nun içinde bulunduğu araç takla attı, 2 hakem hafif yaralandı. Alınan bilgiye göre, Kamil Abitoğlu'nun kullandığı Kuddusi Müftüoğlu'na ait 07 NDD 01 plakalı otomobil, Antalya'nın Serik ilçesi Belek kavşağı yakınlarında, aşırı yağışlardan oluşan su birikintisine girerek kayma sonucunda yoldan çıkarak takla attı. Serik Devlet Hastanesi'ne kaldırılan hakemlerden Kamil Abitoğlu'nun başına bir dikiş atılırken, kazada başını çarpan Kuddusi Müftüoğlu, tedbir amaçlı olarak müşahede altına alındı. İki hakemin de sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Müftüoğlu ve Abitoğlu'nun dün başlayan hakem semineri için İstanbul'a gitmek üzere yola çıktıkları kaydedildi. Serik Devlet Hastanesi Başhekimi Ramazan Uyar, trafik kazası sonucu yaralanan Süper Lig hakemleri Kuddusi Müftüoğlu ile Mustafa Kamil Abitoğlu'nun genel sağlık durumlarının iyi olduğunu ve hayati tehlikeleri bulunmadığını bildirdi. Başhekim Uyar, ''Her iki yaralının sağlık durumu iyi'' dedi. Uyar, Kuddusi Müftüoğlu'nun genel durumunun iyi ve şuurunun açık olduğunu söyledi. Yoğun bakım servisinde takip edilen Müftüoğlu'nun hayati tehlikesi bulunmadığı, başını çarptığı için tedbir amacıyla yoğun bakım servisinde takip edildiği bildirildi.

20.02.2009


 

Spor salonları yok, il birincisi oldular

AĞRI'NIN Patnos ilçesindeki Tes-İş İlköğretim Okulu'nun kız voleybol takımı, spor salonu bulunmamasına rağmen il birincisi oldu. 2 yıl önce eğitim-öğretime başlayan ve spor salonu bile bulunmayan Tes-İş İlköğretim Okulu büyük başarı sağladı. Ağrı'da düzenlenen ve 12 takımın katıldığı Ağrı Voleybol İl Birinciliği müsabakalarında büyük başarı elde eden kız voleybol takımı rakiplerini yenerek kupayı almayı başardı. Takımıyla gurur duyduğunu belirten Okul Müdürü Yılmaz Oğur, 2 yıl önce eğitim-öğretime açılan okula atandığı gün Ağrı'nın en iyi okulu olmayı hedeflediklerini belirtti.

20.02.2009


 

Hidayetli Magic Hornets önünde hezimete uğradı

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA), Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, New Orleans Hornets'e 117-85 yenilerek, sezonun en farklı mağlubiyetini alırken, basketbolcumuz 7 sayı üretti. New Orleans Arena'da 16 bin 651 kişinin izlediği karşılaşmada, 30 dakika sahada kalan Türkoğlu, 7 sayı, 3 ribaunt ve 2 asist kaydetti. Rakibi karşısında baştan sona tutuk bir oyun sergileyen Orlando ekibi, Rashard Lewis'in 17, JJ Redick'in de 14 sayılık performansına rağmen yenilmekten kurtulamadı. Hornets'i galibiyete götüren isimler ise 36 sayı, 10 asist ve 6 ribauntla etkili bir oyun sergileyen Chris Paul'un yanı sıra, 15 sayı üreten Rasual Butler ve 14 sayı atan David West oldu.

20.02.2009


 

Efes ve F.Bahçe Ülker 2012'ye kadar ULEB'e direkt katılacak

EFES Pilsen ile Fenerbahçe Ülker, basketbolda Avrupa'nın kulüpler bazında bir numaralı organizasyonu olan ULEB Avrupa Ligi'ne 2012 yılına dek direkt olarak katılarak, normal sezonda oynamaya hak kazanacaklar. İtalya'nın başkenti Roma'da yapılan Avrupa Ligi Genel Kurulu'nda 2009-2012 sezonları için Avrupa Ligi'nin stratejik planları tartışıldı. Toplantıya Efes Pilsen Kulübü'nden Asbaşkan Çetin Çeki ve Genel Menajer Engin Özerhun katıldı. 20 kulüp ve 3 lig temsilcisinin katıldığı toplantıda Avrupa Ligi'nin daha geniş bir katılıma sahip olması görüş birliğine varıldı. Karara göre Avrupa Ligi'ne ön eleme turu dahil edilerek 30 takımın katılması kararlaştırıldı.

20.02.2009


 

Kayserispor taraftarları Adana'ya taşınacak

KAYSERİSPOR'UN Bursaspor ile Adana'da 21 Şubat Cumartesi günü yapacağı maça gitmek isteyen taraftarlar için, ücretsiz otobüs seferleri düzenleneceği bildirildi. Grup 38 Taraftarlar Derneği Başkanı Hasan Yaldızlı, yaptığı açıklamada, Cumartesi günü Adana'da oynanacak karşılaşma için, Cuma gece yarısından itibaren otobüs seferlerinin başlatılacağını söyledi. Yaldızlı, ''Adana'da Kayserispor'u yalnız bırakmayacağız. Adana'da yaşayan taraftarlarımızla birlikte bu maçta en az 5 bin kişinin Kayserispor'u desteklemesini bekliyoruz. Adana'ya gitmek isteyen taraftarlarımız derneğimize başvuruda bulunabilirler'' dedi.

20.02.2009


 

Sivasspor 5 gün içinde 2 defa F.Bahçe ile karşılaşacak

TÜRKCELL Süper Lig'in lideri Sivasspor'u, 18 günde ligde ve kupada 4 zorlu maç bekliyor. Ligde lider durumda bulunan, Fortis Kupası'nda ise yarı finale kalan Sivasspor, önümüzdeki 18 günde ligde ve kupada zorlu maçlar oynayacak. Ligin 21. haftasında 22 Şubat Pazar günü sahasında Eskişehirspor ile karşılaşacak Sivasspor, ligin 22. haftasında 28 Şubat Cumartesi günü deplasmanda Fenerbahçe ile mücadele edecek. Fenerbahçe ile ligde yapacağı maçın ardından rotayı Fortis Türkiye Kupası'na çevirecek olan Yiğidolar, kupada yarı finalin ilk ayağında 4 Mart Çarşamba günü Fenerbahçe ile İstanbul'da karşılaşacak. Sivasspor, kupa maçının ardından ligin 23. haftasında 8 Mart Pazar günü sahasında Ankaraspor'u konuk edecek. Fenerbahçe ile 5 gün içerisinde 2 kez İstanbul'da karşılaşacak olan Yiğidoların, güçlü rakibi karşısında sergileyeceği performans merakla bekleniyor.

20.02.2009


 

G.Antepspor Beşiktaş'ı konuk ediyor

BEŞİKTAŞ ile Gaziantepspor, bugün lig tarihinde 46. karşılaşmalarına çıkacak. Kamil Ocak Stadında oynanacak karşılaşma saat 20.00'de başlayacak. İki takım arasında 1979-80 sezonunda başlayan rekabette, bugüne dek 45 lig maçı yapıldı. Siyah-beyazlılar, bu maçların 23'ünü kazanırken, 9'unu yitirdi, 13 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Beşiktaş'ın toplam 72 golüne, Gaziantepspor 39 golle karşılık verdi. Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Beşiktaş 3-0 kazandı.

20.02.2009


 

F.Bahçe potada tur arıyor

Fenerbahçe ile Rusya'nın UMMC Ekaterinburg takımları, FIBA Bayanlar Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisindeki 2. maçta bugün İstanbul'da karşı karşıya gelecek. Kadıköy Caferağa Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 19.30'da başlayacak. Rusya'da yapılan ilk maçı 94-62'lik skorla kazanan UMMC Ekaterinburg, bugünkü maçtan da galibiyetle ayrılması durumunda kupada ''dörtlü final''e yükselecek.

20.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır