"Gerçekten" haber verir 24 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Görüş

“O adamın elinde Yeni Asya var!”

Kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

1943 yılı Silifke doğumluyum. T.S.K.’de 23 yıl Topçu Astsubay olarak çalıştım. Bu süre içerisinde 2 yıl Kıbrıs’ta, 5 yıl Çorlu’da gazetemiz Yeni Asya, dergilerimiz ve kitaplarımızın tanıtım ve abone dağıtım hizmetlerini yaptım. 1985 yılında emekliye ayrıldıktan sonra da Silifke’de açtığımız Yeni Asya bürosunda çevremize gazetemiz ve neşriyatımızın pazarlama ve dağıtım hizmetlerimiz devam ediyor.

Yeni Asya Gazetesi ile ilk olarak nerede ve ne zaman tanıştınız?

1970 yıllarının başında Bornova’da vazifeli iken okuduğumuz Bugün gazetesinde Yeni Asya’nın yayın hayatına gireceğine dair ilânlardan ve İttihad gazetesindeki haberlerden 21 Şubat gününü heyecanla bekliyorduk. Yeni Asya’nın ilk sayısını hemen alıp okuduktan sonra beklediğimiz gazetenin bu olduğunu anladık. Bayiden gazetemize abone olduktan sonra sohbetlere beraber gittiğimiz bazı arkadaşlarımıza gazetemizi tanıtarak abone olmalarını sağladık. Biz de aile efradı olarak 40 yıldır aralıksız bir şekilde hem okuyor, hem tanıtıyor, hem de okuyucularımıza her gün sabah erkenden adreslerine dağıtımını yapıyoruz.

Sizi 40 yıl boyunca Yeni Asya’ya bağlayan esas sebepler nelerdir?

Büyük İslâm âlimi ve Kur’ân Müfessiri Bediüzzaman Said Nursî’nin “Risâle-i Nur matbuat lisanıyla konuşmak zamanı geldi veya gelecek” sözündeki hasret ve ideali tahakkuk ettirmek kararı ile yola çıkan Yeni Asya, en önemli misyon olarak, Kur’ân’ın bu çağa mesajını anlatan Risâle-i Nur’u insanlara anlatmak ve ihtiyaç olan yorumlarını kamuoyuna duyurmak olarak gördüğünden ve başından beri bu gayretin içinde olduğundan. Zira “Hakkın hatırı âlîdir, hiçbir hatıra feda edilemez” prensibi ile hareket ettiği içindir.

Bu 40 yıl içinde Yeni Asya ile ilgili yaşadığımız hatıralardan en ilginç olanını bizimle paylaşır mısınız?

1972 yılında Bornova’dan Diyarbakır’a tayin olduğumda, aldığım adrese göre gittiğimde karşılayan ağabeyler ‘baş göz üstüne’ deyip 3 gün kiralık ev aradılar, uygun ev bulunamadı. Ben onlardan ayrılıp tek başına iki katlı bir evin önünden geçerken alt katın boş olduğunu gördüm. Durdum, bahçe duvarından eve bakıyordum. Ev sahibi beni görünce aşağıya indi. Kiralık ev aradığımı söyledikten sonra, eve baktık ve beğendim, kirasını sordum, ev sahibi de 300 TL ama size 275 TL olacak dedi ve kim olduğumu bile sormadı. Evin eşyasını getirip çocuklarımızı eve geldiğimiz akşam daha yerleştirmeden mükemmel bir kahvaltı sofrası hazırlayarak bize geldi. Nihayet ev sahibi teyzeye sordum: “Neden kim olduğumu bile sormadan hem de 300 TL olan evi 275 TL’ye verdiniz?” O da: “O zaman sizin elinizde Yeni Asya gazetesi vardı. Yanımda olan öğretmen kızım sizi görmüş. Ve ‘Anne evi o bakan adama 275 TL’ye ver’ dedi. ‘Kızım sen o adamı nerden tanıyorsun?’ dedim. Kızım, ‘Anne o adamın elinde Yeni Asya gazetesi var, ben o gazeteyi okuyan öğretmenleri tanıyorum ve çok iyi insanlar’ dedi ve ben de sizi sormadan evi verdim” diye cevap verdi.

Demek ki gaye yalnız gazete okumak değil, Üstadımızın anladığı müsbet hareketin içinde, doğru İslâmiyeti ve İslâmiyete lâyık doğruluğu şahıslarımızda yaşadığımız müddetçe başkalarına güzel örnek olunabiliyor.

AHMET DEKİŞ

24.02.2009


“Evime rahatlıkla sokabileceğim tek gazete”

Yeni Asya gazetesi ile ne zaman tanıştınız?

Yeni Asya ile tanışıklığım daha yayına başlamadan önce “İttihad” gazetesi ile başlar. Yeni Asya 21 Şubat 1970’de yayın hayatına başladığı günden beri sadık bir okuyucusuyum. Zaman zaman bu 40 yıl içinde gazetemi tanıttım, abone çalışmalarında bulundum ve elden dağıtımını yaptım. Memuriyetimden emekli oldum. Sizin temsilciliğinizin idaresinde de hâlen gazetemin dağıtımını yapıyorum. Bu sadakatim, gazetemin, okuduğum iman hakikatlerinin nâşir-i efkârlığını yapmasındandır.

Sizi 40 sene boyunca Yeni Asya’ya bağlayan sebep nedir?

Beni gazeteyi alıp okumaya sevk eden en büyük sebep, Üstadın gençliğinde İstanbul’da bulunduğu zamanlarda çeşitli ceridelerde yazmış olduğu makaleleri ve o zamanki gazeteleri takip etmesi. Anladım ki, zamanımızda gazetenin önemli olduğuna bir işarettir. Yeni Asya dâvâmızın dünya genelinde bir nâşir-i efkârıdır. İkinci sebep ise; Üstadımızın hizmetinde bulunan, “Dünyalara değişmem” dediği talebesi Zübeyir Ağabeyin, gazeteyi eline alıp Galata Köprüsü’nde satması... Beni gazeteye bağlayan en büyük sebeplerden birisi de budur.

Yeni Asya’nın emsâllerinden farkı nedir?

Yeni Asya çıktığı günden beri Risâle-i Nur’un gösterdiği görüşlere bağlı kalarak, bu istikamette yayın yapmaktadır. Ayrıca okuyucusunun sosyal hayatındaki yaşantısını bu görüşler doğrultusunda yani fikir bazında doyurmasıdır.

Yeni Asya ailenize ve hayatınıza ne gibi bir katkıda bulunmuştur?

Yeni Asya’yı okuduğumdan beri, onu en büyük bir kültür hazinesi gördüm, bu hazineden istifade etmeye çalıştım. Evime rahatlıkla sokabileceğim tek gazete olarak gördüm. Çünkü ben hayatımda hiç okula gitmedim, yani tahsil hayatım olmadı. Ben tahsilimi Yeni Asya’dan aldım. Dünya ve Türkiye gündemini gazetemden takip ettim ve öğrendim. Okumamı geliştirdim, bilgimi buradan aldım. En önemlisi, imanımın kuvvetlenmesinde büyük katkıyı Yeni Asya’dan aldım. Cenâb-ı Allah son ânıma kadar bu doğrultudan ayırmasın. Gazetemizi ve burada çalışanları Allah muvaffak etsin.

SERVET BİLGİN

24.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır