"Gerçekten" haber verir 25 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

AB için Atina desteği

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, Türkiye’nin Avrupa Birliğine üyeliğinin “kilit önemde” olduğunu ve Yunanistan’ın buna tam destek verdiğini söyledi. Bakoyanni, “Türkiye’nin önünde uzun bir yol olduğuna şüphe yok. Ancak bu yolu aşmaya değeceği çok açık. Türkiye’nin üyeliği, hem Türkiye, hem de Avrupa’nın faydalanacağı birşey olacaktır” dedi.


Deniz Feneri dosyası Ankara’da

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu, Almanya’daki Deniz Feneri e.V dâvâsına ilişkin dosyanın Başsavcılığa ulaştığını, 3 bin sayfalık dosya

DTP Grup toplantısı Kürtçe yapıldı

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmasına Türkçe başlayıp Kürtçe olarak sürdürdü.


  Türkiye, "Avrupalı seçkin destinasyon" adayını arıyor

TÜRKİYE, ‘’Avrupalı Seçkin Destinasyon’’ olmaya aday, il, ilçe veya yöresini arıyor. Bakanlık, Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenen ‘’Avrupalı Seçkin Destinasyonlar-European Destinations of Excellence’’ yarışmasına katıldı.


  YÖK Genel Kurulu bugün toplanacak

YÖK Genel Kurulu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın başkanlığında bugün İstanbul’da toplanacak. Marmara Üniversitesi eski rektörlük binasında yapılacak toplantıda, rutin gündem maddelerinin ele alınacağı bildirildi.


  Yanlışı halk cezalandırır

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Antalya’da yerel seçimlere yönelik yaptığı değerlendirmenin yanlış yorumlandığını savunarak, ‘’Seçimlere gidiyoruz. Eğer yanlış birşey söylemiş, yanlış bir değerlendirmede bulunmuşsam, halkımızın sağduyusuna güvenin, bunun cezasını verir. Muhalefet doğrusunu söylerse onun da mükâfatını verir’’ dedi.


  TOPLUMU YENİ ASYA FERAHLATIR

Mürsel Turbay (Bem-Bir-Sen Genel Başkanı) KURULDUĞU 21 Şubat 1970 tarihinden bu yana hizmet aşkıyla çalışan ve okurlarına ilk günkü heyecanla ulaştırılan Yeni Asya gazetenin 40. yılını kutlarım.


  Ekonomi geriye gidiyor

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, “Ülke ekonomisi her geçen gün geriye gidiyor” dedi. Soylu şöyle konuştu: “Ben bu yaz, dökülen domatesleri gördüm. Tarladan kaldırılamayan karpuzları gördüm. Dallarda kalan üzümleri gördüm. Kapanan fabrikaları gördüm. Bu yaz, yüzünde umut olmayan esnafı gördüm


  “Ergenekon”a bir tutuklama daha

“Ergenekon” soruşturması kapsamında gözaltına alınan Dicle Üniversitesi (DÜ) öğretim görevlisi Abdurrahim Doğru, tutuklandı.


  Benzine 3 kuruşluk indirim

AkaryakIt şirketleri benzine 3-4 kuruş indirim yaptı.


  Kıbrıs’ta liderler 20. kez görüşecek

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs sorununa çözüm bulmayı amaçlayan kapsamlı müzakereler çerçevesinde bugün 20. kez bir araya gelecek.


  CHP, Konak'ta şok yaşıyor

Konak Belediye Başkan adaylığı iptal edilen Kemal Karataş’ın İl Seçim Kurulu’na yaptığı itiraz reddedildi.


  Afrika’nın sesi olmaya devam edeceğiz

CumhurbaşkanI Abdullah Gül, Türkiye’nin Afrika’nın sesi olduğuna ve olmaya devam edeceğine işaret ederek, Afrika’nın problemlerine yakın ilgi gösterildiğini söyledi.


  Bayrampaşa Cezaevi yıkılıyor

40 yIl hizmet verdikten sonra geçtiğimiz aylarda boşaltılan Bayrampaşa Cezaevi’nin yıkımına başlandı.


  Kriz, vergileri de düşürdü

Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, küresel ekonomik krizin, dolaylı vergilerde düşüşe sebep olduğunu kaydetti.


  Tüzmen, ihracatta hedef küçülttü

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, bu yılki ihracatın 100 milyar dolar olmasının büyük başarı olacağını belirterek, ‘’Bunun aşağı inmemesi için ciddî şekilde çalışmak lâzım.


  Ekonomik kriz fabrika kapattırıyor

DİyarbakIr’da Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet yürüten 20 fabrikanın ekonomik kriz sebebiyle üretimine ara verdiği bildirildi.


  Belçika’da Türk yürüyüşü

Belçİka’dakİ “Türk Köyü” Faymonville’de düzenlenen karnaval olumsuz hava şartlarına rağmen coşkulu geçti.


  Kansere karşı kalsiyum

AmerİkalI bilim adamlarının bir araştırması, vücuttaki kemikler için hayatî önem taşıyan kalsiyumun (Ca) colorectal (kolonda veya rektumda oluşan bir kanser türü) kanser riskini de azaltabildiğini gösterdi.


  Hapı çiğneyerek içmeyin

Çeşİtlİ rahatsızlıklar sebebiyle yutularak alınması gereken bazı hapların çiğnenerek kullanılmasının, içindeki etken maddenin vücuda hızlı yayılması sebebiyle farklı yan etkilere, hatta zehirlenmelere dahi sebep olabildiği bildirildi.


  NASA’nın uydu girişimi başarısız

Amerİkan Havacılık ve Uzay Kurumu’nun (NASA), sera etkisine yol açan gazları incelemek için fırlattığı “CO2 avcısı” lakaplı uydu yörüngeye yerleştirilemedi.


  Hindistan, uzaya astronot yollayacak

Hİndİstan, uzaya kendi imkânlarıyla astronot gönderme planını hayata geçirmek amacıyla uzay projesine 2,5 milyar dolar kaynak ayırdı.


  Satrançta inanılmaz rekor

Bulgar satranç ustası Kiril Georgiev, aynı anda 360 rakiple oynayarak dünya rekoru kırdı.


  Her yerde propaganda

TÜRKİYE'DE internet kullanıcılarının geçen yıl itibarıyla 26 milyon 500 bin kişiye ulaşmasıyla yerel seçimlerin ikinci adresi meydanlardan sonra internet oldu.


  Balığa bereket gelecek

ATIKLAR, yol ve köprü yapımı sebebiyle dere yataklarının bozulması, bilinçsiz avlanma gibi sebeplerle tatlı sulardaki alabalık neslinin tehlikeye girmesi üzerine hareket geçen Çevre ve Orman Bakanlığı’nca Trabzon’un Maçka ilçesindeki Altındere Vadisi’nde kurulan istasyonda, 100 binlerce yavru alabalık yetiştiriliyor.


  Bu okulun mezunu işsiz kalmıyor

EGE Üniversitesi (EÜ) Ege Meslek Yüksekokulu (EMYO) Müdürü Prof. Dr. H. Semih Güneş, okulda bulunan Açık Hava Reklâm Ürünleri-Serigrafi ile Oto Boya-Karoser Doğrultma programlarından mezun olanların hemen işverenler tarafından sahiplenildiğini, mezunlarının işsiz kalma sıkıntısı yaşamadığını bildirdi.


  AİHM’e online başvuru imkânı geliyor

AVRUPA İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), internet üzerinden şikayet başvurusu yapılabilmesi için yeni bir çalışma başlattı.


  “Evli kal, dünyayı kurtar”

AVUSTRALYALI senatör Steve Fielding, küresel ısınmayı önlemek için, “Evli kalın, dünyayı kurtarın” dedi.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır