"Gerçekten" haber verir 25 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Röportaj

KAHRAMAN ALPAK

YENİ ASYA İLE DİK DURUYORUM

1970 yılında Risâle-i Nurları tanıdım. Esnaf arkadaşımız Mustafa Dinçer bizi bir akşam vakti sohbete dâvet etti

“Dik durmayı Yeni Asya’dan öğrendik”

TRABZONLU OKUYUCUMUZ YILMAZ ER:

Yeni Asya Gazetesi ile nerede ve ne zaman

tanıştınız?

1970 yılında Risâle-i Nurları tanıdım. Esnaf arkadaşımız Mustafa Dinçer bizi bir akşam vakti sohbete dâvet etti. Üç arkadaştık. Mehmet Nuri Şen, Hüseyin Özer arkadaşlarla birbirimize bakarak ‘Ne var bunda, bir çay içer geliriz, hem de ne yapıldığını görmüş oluruz’ diyerek Müslüm Selçuk’un evinde yapılan ilk sohbetimize iştirak etmiş olduk. Daha sonra da bu arkadaşlarla hapis arkadaşı olduk. Bizi etkileyen, üniversite talebelerinin bir araya gelerek oluşturdukları sohbetin hep maneviyât yüklü olması idi. Kendimizi biraz sorguladık. Acaba biz bunun neresindeyiz?

Dünyaya ait hiçbir beklentileri olmadan, sadece Allah için muhabbet etmeleri, hürmet ve azamî ilgi göstermeleri beni çok etkiledi.

Sizi Yeni Asya’ya bağlayan esas sebepler

nelerdir?

Risâle-i Nurları tanıdığımızdan bu güne kadar hep Yeni Asya ile beslendik. İmanî meseleleri, istikamet üzere gitmeyi, sadakati, dik durmayı, eğilmemeyi Yeni Asya’dan öğrendik. Manevî olarak hep bizi takviye etti. Yeni Asya, dışa açılan penceremiz. Aynı zamanda gözümüz kulağımız. Risâle-i Nur hakikatlerinin ilânâtını yapıyor. Başka gazetelere de bakmaya ihtiyaç bırakmıyor.

“En güzel seciyelerin ve iyi hasletlerin menşei ve menbaı olan iman, elbette emniyeti bozmaz temin eder. İmansızlıktır ki; seciyesizliği ile emniyeti ihlâl eder.” Buna verilecek cevap ise gazeteye sahip çıkmaktır. Kâinattaki dinsizlik ile dindarlık Hz. Âdem (as) zamanından beri cereyan edip geliyor ve kıyamete kadar da gidecektir. Bu meselenin özüne vakıf olan herkes, hücumun doğrudan doğruya dinsizlik hesabına dindarlığa taarruz olduğunu anlar.

Yeni Asya’yı benzerlerinden farklı kılan özellikleri nelerdir?

Yeni Asya Müslümanların müşterek tarafları ile alâkadar olmuş, dertleriyle dertlenmiş. Fikir ve vicdan hürriyetine azamî destek vermiş, Risâle-i Nur hakikatlerinden taviz vermemiş olup emsâli de yoktur.

Yeni Asya kimseden himmet beklemez, merhamet dilenmez, sadece adalet, fikir hürriyeti ister. Elimizden alınmasına imkân olmayan tek hakkımız elbette bu istektir.

Yeni Asya’nın size ve ailenize kazandırdığı en

önemli değerler neler olmuştur?

Risâle-i Nur ölçüleri esas alındığından, onlar da Kur’ân’a ve sünnete uzandığından, sosyal ve ictimaî meselelerde aydınlatıyor. Gazete manevî yönden bizi takviye ediyor. Özellikle köşe yazılarını okurum. Bazen de okuturum. Ömrümün en rahat, huzurlu ve verimli yılları hapiste kaldığım 76 gündür. Cemaat şuuru gazetede tecellî etmiştir. Yeni Asya ailesi olarak omuzlarımıza yüklenen mes’uliyet, hiç kimseye devredilemez. Hiçbir el onu hafifletemez.

“Okumaya Yeni Asya’yı heceleyerek başladım”

Yeni Asya gazetesi ile tanışmam Osmaniye’nin Çona Köyünde ilkokul döneminde başladı.

YENİ ASYA’NIN 40 YILLIK OSMANİYE OKUYUCULARINDAN ŞÜKRAN KIZAR:

Yeni Asya gazetesi ile ilk olarak nerede ve ne zaman tanıştınız?

Yeni Asya gazetesi ile tanışmam Osmaniye’nin Çona Köyünde ilkokul döneminde başladı. Akşamları babamın gazete ile eve dönüşünü ablam ile dört gözle beklerdik. Ve ilk defa “Ye-ni As-ya” diye heceleyerek okumaya başladım. Okumayı öğrendikçe okudum, okudukça bağlandım.

Sizi 40 sene boyunca Yeni Asya’ya bağlayan

esas saikler nelerdir?

Yeni Asya’da tanıdım Şule Yüksel Şenler’i, Mümine Güneş’i, Zeynep Münteha Polat ablaları… Ahmet Şahin, Yavuz Bahadıroğlu, Vehbi Vakkasoğlu ve Mustafa Polat’ları... Ve Polat Ağabeyimizin Hakka yürüyüşünü, cenaze törenini okuduğumda görme şansım olamamış olsa da üzülüp, ağlamıştım. Yeni Asya bir okul, bir arkadaş, bir dost olmuştu benim için…

Yeni Asya’yı benzerlerinden farklı kılan, önde

gelen ayırd edici özellikleri sizce nelerdir?

Diğer gazetelerden farkı, ailece okunabilir olması, Risâle-i Nur Talebelerini birbirine bağlayan nurlu bir ağ, bir köprü vazifesini görmesi, yazarları ve okuyucuları ile birlikte büyük mânevî bir aile oluşturmasıdır.

Yeni Asya’nın size ve ailenize kazandırdığı en

önemli değerler neler olmuştur?

Ailem için, benim ve bütün insanlık için en önemli değer, Kur’ân-ı Kerim’e ve hakikatlerine değer vermesidir.

Bu 40 sene içinde Yeni Asya ile ilgili yaşadığınız hatıraların en ilgincini bizimle paylaşır mısınız?

Yeni Asya ile ilgili pek çok hatıralarım var. O günkü ruh hâlime, sevincime veya sıkıntıma göre yazılar yazılır makalelerinde ve köşe yazılarında... Çocuklara ‘Bak bugün de tam bana göre bu yazı’ derim makale sayfasını okuduğumda. Yine bir akşam ara hole kırmızı renkte halı almak istediğimi söylemiştim. Sabah gazeteyi elime aldığımda makalenin başlığı “kırmızı halıda yürümek”ti. Kırk yıl önce ise “Hak olan İslâm geliyor” adlı şiirini ezberleyip sınıfta öğretmenime okumuştum. Öğretmen beni müdüre götürdü. Müdür ‘Bu şiiri nereden öğrendin?’ diye sordu. Ben de övünerek ‘Yeni Asya gazetesinden’ dedim. Annemi ve babamı okula çağırıp konuştu, babam da bana ‘Okula gazetedeki şiirleri götürmeyeceksin’ diye uyarıda bulundu.

Yeni Asya’nın kırkıncı yılını tebrik ediyor, okuyucusundan dağıtıcısına bütün emeği geçen herkesten Allah razı olsun ve nice kırkıncı yıllara diyorum.

HABER MERKEZİ

25.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Röportaj

  (23.02.2009) - “CİHAD”DAN SEKÜLARİZME

  (22.02.2009) - YENİ ASYA’NIN KIRK YILLIK OKUYUCULARI HATIRALARINI ANLATIYOR

  (21.02.2009) - “Yeni Asya içinde bulunmak,hayatımın en güzel hatırası”

  (18.02.2009) - “MİZANSEN Mİ?” ŞÜPHESİ ORTAYA ÇIKTI

  (17.02.2009) - Ergenekon’u bekleyen tehlikeler

  (16.02.2009) - 99'DAN SONRA SİVİLLEŞME

  (09.02.2009) - RESMî İDEOLOJİ SORGULANMALI

  (03.02.2009) - İTİRAFÇININ SÖZLERİ YENİ DEĞİL

  (29.01.2009) - ‘Muavenet gemisi, Türkiye’ye gözdağı vermek için vuruldu’

  (27.01.2009) - CLINTON, LOBİYİ DIŞLAMIŞTI

 

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır