"Gerçekten" haber verir 28 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

BU ZAFER UNUTULMAZ

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Galatasaray'ın Bordeaux'u 4-3 mağlup ettiği karşılaşmanın yıllarca hatırlanacak bir maç olacağını söyledi.

GALATASARAY Kulübü Başkanı Adnan Polat, Galatasaray'ın Bordeaux'u 4-3 mağlup ettiği karşılaşmanın yıllarca hatırlanacak bir karşılaşma olacağını sbelirterek, "Bütün futbolcularımız sahada yüreklerini ortaya koyarak mücadele ettiler. Arzuladığımız mücadele ruhu buydu. Tarihi bir maç oldu. Herkes bu akşam gurur duymuştur. Yıllarca hatırlanacak bir maç oyadık" dedi. Takımının attığı 4. golden sonra dayanamayıp maçın son kalan 3 dakikasını locadan seyrettiğini kaydeden Başkan Polat, "Soyunma odasında futbolcularımın hepsine gittim sarıldım. Kucaklaştık. Ağır hasarlarımız da vardı. Mehmet'in omzu çıktı. Baros'un ayağında krampondan oluşan bir delik var. Onların hepsini kutladım" sözleriyle yaşadığı heyecanı aktardı. Polat, yeni teknik direktörleri Bülent Korkmaz için şöyle konuştu: "Bülent'le çok uzun bir geçmişimiz var. O bizim futbolcumuzdu, kaptanımızdı. Ben onu uzun bir süredir düşünüyordum. Son aldığımız mağlubiyetten sonra akşam yatıp sabah onu almayı düşünmedim. Bülent'in her zaman Galatasaray'a yakışan bir teknik direktörlük yapacağını biliyordum. O aslan ruhunu sahaya yansıtacağını biliyordum. Beni yanıltmayacağını biliyordum. Güzel bir takım ruhu oluştu " şeklinde konuştu.

28.02.2009


 

Bordeaux İstanbul'da yıkıldı

FRANSA'DA yayınlanan gazeteler, UEFA Kupası'nda Perşem akşamı İstanbul'da oynanan Galatasaray-Bordeaux karşılaşmasının büyük gerilim ve heyecana sahne olduğu yorumunu yaptı.

L'Equipe gazetesi, Bordeaux'nun deplasmanda üç gol atmasına rağmen, Galatasaray karşısında elenmekten kurtulamadığını yazdı. ''Müthiş bir maç oldu'' ifadesini kullanan gazete, ''Türk takımının inatçı ve kararlı mücadelesinin karşılığını aldığı'' yorumunda bulundu. Le Figaro gazetesi ise UEFA'da mücadele eden dört Fransız takımından sadece Bordeaux'nun elendiğine işaret ederken, ''Bordeaux İstanbul'da yıkıldı'' ifadesini kullandı. Fransız gazetesi, maç içinde iki kez avantajlı duruma düşmesine rağmen, Bordeaux'nun turu geçmek için eline geçen fırsatı kullanamadığını yazdı. Bordeaux bölgesinde yayınlanan Ouest France gazetesi ise Fransız teknik direktör Laurent Blanc'ın, takımının defanstaki sorunlar yüzünden maçın kaybedilmesine yönelik yorumunu ön plana taşıdı. Le Parisien gazetesi de son dakika golü ile Galatasaray karşısında elenen Bordeaux takımı için, ''parmaklarını ısırdılar'' ifadesini kullanarak, Fransız takımını büyük pişmanlık duyduğunu belirtti. Fransız gazetesi, maçın büyük gerilim altında geçtiği yorumunu yaparken, karşılıklı atılan yedi gole büyük defans hatalarının neden olduğunu yazdı.

28.02.2009


 

UEFA: Sabri'nin son dakika golü Galatasaray'ı acıdan kurtardı

AVRUPA Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Galatasaray'ın UEFA Kupası'nda son 16'ya kalmasını, resmi internet sitesinin anasayfasından ''Sabri, Galatasaray'ı acıdan kurtardı'' başlığıyla duyurdu.

Birliğin internet sitesi ''uefa.com''da, Galatasaray'ın dün akşam 3. tur rövanş karşılaşmasında, Sabri'nin ayağından bulduğu son dakika golüyle, gollü geçen geceyi şaşırtıcı bir şekilde noktaladığı yorumu yapıldı. Haberde, UEFA Kupası'nın elemeli maçlarında, deplasman takımlarının attığı gollerin avantaj sayıldığına vurgu yapılarak, Girondins de Bordeaux'nun maçın henüz ilk saniyelerinde Bellion'un ayağından bulduğu golle öne geçtiği belirtildi. Galatasaray'ın Bellion'un golüyle ''maça affallayarak başladığı'' yorumunda bulunan uefa.com, Bülent Korkmaz'ın ilk kez teknik direktör olarak çıktığı maçta, ev sahibi takımın 43. dakikada Arda ile eşitliği sağladığını, henüz bu golün sevinci sürerken sarı-kırmızılıların, Harry Kewell ile öne geçtiğini yazdı. Birliğin resmi internet sitesi, Harry Kewell'in 44. dakikada yaklaşık 20 metreden attığı gol için ''durdurulamaz'' şut yorumunda bulundu. Haberde, sırada Almanya'nın Hamburg takımı olduğu belirtilirken, 3-1'den 3-3'e gelen maçta son sözü Sabri'nin söylediği kaydedildi.

28.02.2009


 

G.Saray-Hamburg maçı 12 Mart'ta oynanacak

UEFA Kupası'nda 4. tur eşleşmeleri de belli oldu. Temsilcimiz Galatasaray, 3. turda Bordeaux'yu 0 - 0'ın rövanşında 4-3 yenerek turu geçerken, 4. turda ise Almanya temsilcisi Hamburg ile eşleşti.

Galatasaray 4. turda ilk maçı deplasmanda oynayacak. İlk maçlar 12 Mart'ta, rövanşlar ise 18 -19 Mart'ta yapılacak. UEFA Kupası'nda 4. tur eşleşmeleri ise şöyle: CSKA Moskova (Rusya) - Shakhtar Donetsk (Ukrayna), Werder Bremen (Almanya) - Saint-Etienne (Fransa), Udinese (İtalya) - Zenit St. Petersburg (Rusya), Paris Seint Germain (Fransa) - Braga (Portekiz), Dinamo Kiev (Ukrayna) - Metalist Kharkiv (Ukrayna), Manchester City (İngiltere) - Aalborg (Danimarka), Olympique Marsilya (Fransa) - Ajax (Hollanda),Hamburg (Almanya) - Galatasaray.

28.02.2009


 

Kewell'in golleri coşturuyor

GALATASARAY, Avustralyalı yıldız futbolcusu Harry Kewell'ın gol attığı bütün resmi karşılaşmalardan galibiyetle ayrıldı.

Sarı-kırmızılı takım, Kewell'ın gol kaydettiği 10 karşılaşmadan da mutlu sonla ayrılmayı başardı. Kewell, takımının kazandığı Turkcell Süper Lig'de 6, UEFA Kupası'nda 3 ve TFF Süper Kupa maçında fileleri havalandırdı.

28.02.2009


 

Kupa sana yakışır

Galatasaray, UEFA Kupas'nda 3. turu yeni hocası ve muhteşem taraftarları ile birlikte geçerek Kadıköy’deki finale bir adım daha yaklaştı.

Karşılaşma daha 10. saniyesinde Meira’nın büyük hatası ile yenilen golle gitti derken, önce Arda, arkasından Kewell’in müthiş golleriyle ilk yarının sonunda geri geldi. İkinci yarı müthiş moralle başlayan temsilcimiz 70. dakikaya kadar Bordeaux’u sahasından çıkarmadı. Arda'nın attığı 3. golden sonra Ali Sami Yen Stadı karnaval alanına döndü. Tribünler 4. hatta 5. golü beklerken savunmadaki bir anlık hatalar yüzünden 2 dakikada kalesinde 2 gol birden görünce soğuk havada 20 bin kişiyi buz kesti. Ama Sabri’nin son dakikadaki mükemmel golü gelince stat bir daha bayram yerine döndü.

Galatasaray, Avrupa maçlarında daha iyi oynuyor. Geçen hafta sonunda lig sonuncusu Kocaeli’ne yenilen takımla bu takım arasında aslında hiçbir fark yoktu. Ancak yaşanan kan değişimi ve Avrupa arenası aslanı daha fazla motive etmiş görünüyor. Maçın 19. dakikasında Mehmet Topal’ın sakatlanması ve Kewell'in oyuna girmesiyle orta sahada Barış ve Ayhan’ın müthiş presinin yanında Arda’nın akıllı oyunu maçın kazanılmasında büyük rol oynadı. Atılan goller çok güzeldi. Bu maçta top Galatasaray'ı sevdi. Arda’nın iki golü de iğne deliğinden geçti, Kewel'in doksana giden topu ve Sabri'nin 4. turu getiren golü izleyenlere büyük heyecan yaşattı.

Şimdi sırada Alman temcilcisi Hamburg var. Rakip kendi liginde lider durumda. Bu maç bizim için deplasman sayılmayacak. Galatasaray arkasına alacağı gurbetçi desteği ile Hamburg karşısında işi çok sıkı tutmalı. Avantajlı bir sonuçla dönülürse yeni heyecanlara hazır olmalıyız. Bu yolun sonu Kadıköy'de oynanacak finale kadar gider. Biz bu heyecanı Galatasaray’la bir kez yaşadık, bir daha niye olmasın.

AHMET GÖNÜLLÜ

28.02.2009


 

F.Bahçe lider Sivasspor'u Kadıköy'de konuk ediyor

TÜRKCELL Süper Ligi'nde lider Sivasspor bugün Fenerbahçe ile İstanbul'da karşılaşacak. Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak müsabakayı Hüseyin Göçek yönetecek.

Lig TV maçı naklen yayınlayacak. Geçen hafta Ankara'da Gençlerbirliği önünde aldığı 1-0 yenilgi sonrasında lider Sivasspor'un 8 puan gerisine düşen sarı-lacivertli takımın bugünkü maçı da kazanaması durumunda şampiyonluk yarışından bir hayli uzaklaşacağı tahmin ediliyor. Fenerbahçe'de kart cezalıları Roberto Carlos ve Colin Kazım bugünkü maçta forma giyemeyecek. Öte yandan 2009 yılında ligde ve kupada, 3'ü Galatasaray ile olmak üzere yaptığı 9 resmi maçta yenilgi yüzü görmeyen Sivasspor, bu yılki 10. resmi maçında Fenerbahçe'ye karşı deplasmanda mücadele ederek sahadan galibiyetle ayrılmak için mücadele edecek.

28.02.2009


 

Dalgın Fransız spikeri canlı yayında gaf yaptı

UEFA Kupası'nda Galatasaray ile Bordeaux futbol takımları arasındaki karşılaşmayı televizyondan izleyen Fransız taraftarlar, spikerin büyük gafına şahit oldu.

Maçı İstanbul Ali Sami Yen Stadı yerine, Paris'teki stüdyodan aktaran ''W9'' kanalınını spikeri, Bordeaux'nun ikinci golünü çok geç fark etti. Golün ofsayt olduğu için iptal edildiğini anlatan spiker, Bordeaux'nun üçüncü golünden sonra durumun 3-2 Galatasaray lehine olduğunu söyleyerek, takımlarının tur atlamak için, üçüncü gole ihtiyacı olduğunu belirtti. Ekranda, durumun 3-3 olduğunu gören ve kendisine gelen uyarıları fark eden spiker, 5 dakika gecikmeyle de olsa ikinci golün nizami sayıldığını söyledi.

28.02.2009


 

İspanyol takımlarının Avrupa'da kara haftası

İSPANYOL futbol takımları, bu hafta oynanan Avrupa'daki maçlarda son yılların en kötü sonuçlarını alırken, UEFA Kupası'ndaki temsilcileri Deportivo ve Valencia elendi. Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki maçlarda 4 İspanyol takımı ve UEFA'da mücadele eden 2 İspanyol takımından hiçbiri kazanamadı.

UEFA Kupası'nda sahalarında oynamalarına rağmen Deportivo Allborg'a 3-1 yenilerek, Valencia'da Dinamo Kiev ile 2-2 berabere kalarak kupaya veda ettiler. Şampiyonlar Ligi'nde de Olympique Lyon ile deplasmanda 1-1 kalan FC Barcelona 2. maç için avantajlı skoru elde eden tek İspanyol takımı oldu. Sahalarında oynayan diğer İspanyol takımlarından Real Madrid Liverpool'a 1-0 yenilirken, Villarreal Panathinaikos ile 1-1, Atletico Madrid de Porto ile 2-2 berabere kaldı.

28.02.2009


 

Potada lider Efes ile ikinci G.Saray bugün karşılaşıyor

BEKO Basketbol Ligi'nde lider Efes Pilsen ile ikinci sıradaki Galatasaray Cafe Crown bugün karşı karşıya gelecek.

Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda saat 19.15'de başlayacak ve Spormax'ten naklen yayınlanacak karşılaşmayı Engin Kennerman, Alper Özgök, Semih Vural hakem üçlüsü yönetecek. Ligin ilk haftasındaki Banvit yenilgisinin ardından üst üste 18 maçını da kazanan Efes Pilsen, 37 puanla liderlik koltuğunda otururken, ikinci sıradaki Galatasaray Cafe Crown'ın ise 19 maçta 16 galibiyet, 3 yenilgi sonrası 35 puanı bulunuyor. Sezonun ilk yarısında yapılan maçı Efes Pilsen 91-84'lük skorla kazanmıştı.

28.02.2009


 

F.BAHÇE'DE TEK SORUN LUİS ARAGONES Mİ?

Bu sene beklentilerin uzağında yer alan Fenerbahçe, geçen seneki başarısını mumla arıyor.

Sezona büyük beklentiler, büyük hedefler, büyük iddialarla giren takım şuanda hüsran yaşıyor. Şampiyonlar Ligindeki başarısızlık ve akabinde ligde alınan kötü sonuçlar hem taraftarın hem de yönetimin sabrını taşırdı. Taraftarın çoğu takımın zikzak çizen oyun anlayışından ve futbolcuların ruhsuz, mücadele azmi göstermeyen oyununda hoşnut olmadılar. Bunun neticesinde tribünlerin çoğu boş kaldı. Takımı ateşleyen bir gelenek olmadığı zaman başarısızlıklarda kaçınılmaz oluyor.

Gençlerbirliği maçından sonra 2. Başkan Ali Koç, "Bu oyunla şampiyonluk zor. Tünelin ucunda ışık azalıyor" diyerek başarısızlıkların artık ciddi anlamda sorun teşkil etiğini göstermiş oldu. 2 yıl öncesine baktığımızda her şey yerine oturmaya başlamıştı. Yapılan harika transferler ve sürekli yükselen bir form grafiği vardı. 2 yıl içerisinde yapılan bazı yanlışlar, takımın var olan iskeletine önemli ölçüde zarar verdi. Getirilen teknik adamlar istenileni veremedi. Teknik adamlarla takım arasında uyum sorunu hep yaşandı. Oyun sistemine uymayan transferler yapıldı. Ayrıca bu transferlere tonla para verildi.

Aurelio gittikten sonra onun yerine alınan Maldonado, Josico vasatı aşamadılar. Kezman, Güiza, Emre hakeza, takımı harekete geçiren, lokomotif görevini üstlenen Tuncay gibi bir adamın yeri doldurulamadı. Takım kaptanlığı Alex'e verilince abi rolünü üstlenecek ve takım ruhunu pekiştirecek bir futbolcu hep arandı. Aragones'le Fenerbahçe takımı hiçbir şekilde uyumlu bir beraberlik yaşamadı. Buna ister sistem diyelim isterse de yapılan yanlış transferler. Yani yanlış bir şeyi varlığı söz konusudur.

Oysa tesisleşme bazında baktığımızda Fenerbahçe diğer kulüplere örnek teşkil edecek hamleler yapıyor. Örneğin; Fenercell hayatımıza girdi. Ama bu başarılı hamleler hep alınan kötü skorların gölgesinde kalıyor. Maça gelen taraftar maçta tat almadığı zaman yapılanları göz ardı ediyor. Yapılacak olan hemen radikal kararlar alıp, herkesin üzerine düşeni yapmasıdır. Yol yakınken hatalarda dönülmeli, disiplinsiz hareketlerde bulunan oyunculara gereken yapılmalıdır. Aragones'in tazminatını bahane edip göndermemek, göz göre göre bir takımın kül olmasına vesile olmaktır. Tabi tek sorun Aragones olarak görülüyorsa. Sivasspor karşısında güzel bir oyun sergileyip onu yenerse ve 25 yılık Türkiye kupası hasretine son verirse belki bir nebzede olsa hayal kırıklığına uğrattığı herkesin gönlünü çalabilir.

ÇETİN KASKA

28.02.2009


 

TÜRKCELL SÜPER LİG PROGRAMI

Bugün:

13.30 Denizlispor-Gaziantepspor (Denizli Atatürk)

13.30 Ankaraspor-Gençlerbirliği (Yenikent AŞAS)

13.30 Eskişehirspor-Kayserispor (Eskişehir Atatürk)

19.00 Fenerbahçe-Sivasspor (Şükrü Saracoğlu)

1 Mart Pazar:

13.30 Bursaspor-Kocaelispor (Bursa Atatürk)

13.30 Ankaragücü-Hacettepe (Ankara 19 Mayıs)

15.15 Antalyaspor-Trabzonspor (Antalya Atatürk)

19.00 Konyaspor-Galatasaray ( Atatürk)

28.02.2009


 

BANK ASYA 1. LİG'DE BU HAFTA

Bugün:

13.00 Giresunspor-Adanaspor (Giresun Atatürk)

1 Mart Pazar:

13.00 Orduspor-Samsunspor (Ordu 19 Eylül)

13.30 Çaykur Rizespor-Kardemir Karabük (Atatürk)

13.30 Karşıyaka-Sakaryaspor (İzmir Atatürk)

13.30 Malatyaspor-Diyarbakırspor (Malatya İnönü)

13.30 Güngören Bel.-Gaziantep B.B. (Yahya Baş)

13.30 Boluspor-Altay (Bolu Atatürk)

13.30 Kartalspor-Kayseri Erciyesspor (Kartal)

2 Mart Pazartesi:

20.00 Manisaspor-Kasımpaşa (Manisa 19 Mayıs)

28.02.2009


 

BEKO BASKETBOL LİGİ PROGRAMI

Bugün:

15.00 Mersin B. Belediyesi-Türk Telekom (Edip Buran)

16.00 TED Ankara Kolejliler-Antalya B.B. (TOBB)

16.00 Kepez Belediyesi-Darüşşafaka (Kepez Belediye)

17.00 OYAK Renault-Aliağa Petkim (Bursa Atatürk)

19.15 Efes Pilsen-G.Saray Cafe Crown (Ayhan Şahenk)

1 Mart Pazar:

17.00 Beşiktaş Cola Turka-F.Bahçe Ülker (Cola Turka)

17.00 Erdemir-Mutlu Akü Selçuk Üniv. (Erdemir)

17.00 Pınar Karşıyaka-Banvit (Karşıyaka)

28.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır