"Gerçekten" haber verir 28 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

YARGISIZ İNFAZ YAPILDI

Hazırladığı doktora tezinin kitap olarak basılmasının ardından kamu görevinden çıkartılan Yrd. Doç. Dr. Alev Erkilet de 28 Şubat’ın mağdur ettiği isimlerden biri. Erkilet, “Benim durumumda çok açık bir hak gaspı, tasfiye, düşünce suçlusu ilân etme ve yargısız infaz söz konusuydu” dedi.


YASAKLAR KALKMADI

28 Şubat’ın 12. yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yapan Özgür-Der Başkanı Hülya Şekerci, “Bu kirli dönemde rol alanlar gerçekleştirdikleri sayısız hu

BİR NESİL HEBA EDİLDİ

Kemal Alemdaroğlu döneminde İÜ’de başarılı bir akademisyenken, 28 Şubat sürecinde başörtüsü sebebiyle görevinden uzaklaştırılan Doç. Dr. Sevgi Kurtulm


  Türkiye, Avrupa Birliğinin bir parçası

İsveç’in eski Türkiye Büyükelçisi Ann Dismorr, Türkiye’nin de özellikle AB üyelik sürecine resmen başladığı tarihten itibaren Birliğin bir parçası olduğunu belirtti. Türkiye’nin AB üyelik süreci için büyük çaplı reformlara imza attığını belirten Dismorr, Türkiye’nin, müzakere sürecinin sonunda AB’ye herhangi bir gerekçeyle alınmamasının AB’nin de güvenilirliğini kötü yönde etkileyeceğini ifade etti.


  Egemen Bağış’a göre sicilimiz düzgün

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye’nin insan hakları konusunda duyarlı bir ülke olduğunu ve bu konuda hiçbir şekilde dünya standartlarının altında olmadığını ileri sürdü.


  Papa: Dünyevî ihtiraslarımız krize yol açtı

PAPA 16. Benediktus, küresel mali krizin gerçek Tanrı’nın yerine ‘’ihtiras tanrısının’’ konulması yüzünden çıktığını söyledi.


  Kriz, seçim kampanyalarını da etkiledi

YEREL seçimlere yaklaşık 1 ay kalmasına rağmen belediye başkan adaylarının seçim kampanyaları ‘’sönük’’ geçiyor.


  Topbaş hakkında suç duyurusu

SAADET Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Bekâroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde bazı ihalelerde usulsüzlükler yapıldığı iddiasıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve ilgili görevliler hakkında suç duyurusunda bulundu.


  28 Şubat'a farklı bakış

TÜRKİYE'NİN darbeler tarihinin son halkası olan 28 Şubat, 12. yıl dönümünde farklı bir bakış açısıyla yeniden irdeliniyor.


  Dünya Bankasından kriz düzeltmesi

Dünya Bankası, bankanın Türkiye Direktörü Ulrich Zachau’nun, “Türkiye, 2001’deki krizden daha büyük bir kriz yaşayacak” gibi bir ifade kullanmadığını Zachau’nun, işsizlik sorununa dikkat çektiğini açıkladı.


  ‘Meclisin toplanmaması’ tarih olacak

TBMM İçtüzük taslağının aynen kabul edilmesi halinde Genel Kurul, bir milletvekiliyle bile toplanabilecek.


  Vatandaşa ‘su’dan araştırma

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi, Antalya, Adana ve Hatay’da bin 965 haneye giderek bölge halkının suyla ilgili tercihlerini belirleyecek.


  Balıkesir, parlayan yıldız

BALIKESİR Valisi Sebahattin Hatipoğlu, Balıkesirde yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verdi.


  Doğuda kar-kış devam

DOĞU Anadolu Bölgesi’nde etkili olan kar yağışı ve tipi sebebiyle 4 ilde 619 köy yolu ulaşıma kapandı.


  Baz istasyonlarından şikâyet arttı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Sedat Gülşen, odanın oluşturduğu tüketici masasına, daha çok baz istasyonuyla ilgili şikâyetlerde bulunulduğunu bildirdi.


  Bakan Atalay: Oktay’ın ölümü intihar gözüküyor

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay’ın ölümünün intihar olduğunu belirterek, konuyla ilgili savcılık soruşturmasının devam ettiğini söyledi.


  Genelkurmay’dan Kürtçe TV’ye şartlı destek

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, TRT 6’nın Kürtçe yayınıyla ilgili bir soruya “Üniter devlet ve ulus devlet yapısına zarar vermeyecek tedbirleri de göz önüne almak kaydıyla devlet kültürel alanda bazı açılımlarda bulunabilir” cevabını verdi.


  Ölüm kuyuları kazılacak

SİLOPİ Cumhuriyet Başsavcılığının bazı kişilerin öldürülerek atıldığı iddia edilen kuyularla ilgili kazı kararı aldığı bildirildi.


  “Ergenekon” haberlerine soruşturma

‘’Ergenekon’’ soruşturması kapsamında tutuklanan Dicle Üniversitesi (DÜ) öğretim görevlisi Abdurrahim Doğru ile ilgili yayınlanan haberler hakkında soruşturma başlatıldı.


  İsrail, B. Şeria’ya yerleşiyor

İSRAİL'İN, Batı Şeria’daki yerleşimleri genişletmeyi durduracağına ilişkin verdiği taahhütlere rağmen, Batı Şeria’da binlerce konut inşa etmeyi planladığı bildirildi.


  Hillary, Türkiye’ye geliyor

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın, 5 Mart Perşembe günü Belçika’nın başşehri Brüksel’de yapılacak NATO dışişleri bakanları toplantısının ertesinde Türkiye’ye çalışma ziyaretinde bulunacağı öğrenildi.


  KPDS’ye başvurular 2 Mart’ta başlayacak

Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS) ilkbahar dönemi için başvurular, 2-11 Mart tarihleri arasında yapılabilecek.


  Malezyalı Hıristiyanlar da “Allah” diyecek

Malezya hükümeti, ‘’Allah’’ kelimesinin ülkedeki Hristiyanlar tarafından da kullanılabileceğine karar verdi.


  Sağlıksız hayat tarzı birinci kanser sebebi

İngİltere’de her yıl 78 bin kişinin, sağlıksız hayat tarzı yüzünden kansere yakalandığı belirtildi.


  Meteor taşları açık arttırmayla satılacak

ABD’nİn Teksas eyaletine düşen iki meteor taşının açık arttırmayla satılacağı bildirildi.


  İsviçrelilerin keyfi yerinde

BİLİM adamlarının 50 ülkede yaptıkları bir sosyolojik araştırmada, İsviçre vatandaşlarının dünyanın en keyifli insanları olduğu ortaya çıktı.


  Çalındığını haber veren cüzdan ürettiler

Erzurum’da iki ilköğretim okulu öğrencisi, yankesicilik olaylarını önlemek için titreşimli cüzdan geliştirdi.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır