"Gerçekten" haber verir 01 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Konya, Bordeaux fatihi G.Saray'ı ağırlıyor

TÜRKCELL Süper Ligde orta sıralarda kendine yer arayan Konyaspor bugün UEFA Kupası'nda Bordeaux'u eleyerek 4. tura yükselen Galatasaray'ı konuk edecek.

Atatürk Stadında saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Tolga Özkalfa yönetecek. Lig TV maçı naklen ekrana getirecek. Galatasaray, rakibiyle şimdiye kadar yaptığı 21 karşılaşmada galibiyet sayısında 16-2 üstünlük kurdu. İki ekip arasındaki 3 maç da berabere sonuçlandı. Sarı-kırmızılılar, bu maçlarda attığı toplam 47 gole karşılık filelerinde 15 gol gördü. İki takım arasında sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Galatasaray 4-1'lik skorla kazanmıştı.Öte yandan, geçen sezon İstanbul'da yapılan ve sarı-kırmızılı takımın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçı Galatasaray 6-0 kazanmıştı. Bu sonuç, iki takım arasında lig tarihindeki en farklı skorlu maç oldu. Galatasaray, Konyaspor ile deplasmanda yaptığı maçlarda rakibi karşısında galibiyetlerde 6-2 önde bulunuyor. Konya'daki 10 maçta 6 galibiyet elde eden ''Cim Bom'', rakibine 2 kez yenildi. İki takım Konya'da ayrıca 1990-91 sezonunda 1-1, 2006-07 sezonunda ise 2-2 berabere kaldı.

01.03.2009


 

Beşiktaş 2. yarılarda açılıyor

BEŞİKTAŞ, Turkcell Süper Lig'in son haftalarında ikinci yarılarda bulduğu gollerle puan topluyor.

Siyah-beyazlılar, ligde oynadığı son 3 maçta da ikinci yarılarda gol buldu. Geride kalan 3 maçta toplam 6 gol atan ''Kara Kartallar'', bunların tamamını ikinci devrelerde kaydederken, ilk yarıları boş geçti. Ligin 20. haftasında İstanbul'da Trabzonspor ile karşılaşan Beşiktaş, 28. dakikada Gökhan Ünal'ın golüyle 1-0 geriye düşerken, 77. dakikada Bobo'nun golüyle 1-1 eşitliği sağladı ve zorlu karşılaşmadan 1 puan alarak ayrıldı. Siyah-beyazlılar, 21. haftadaki Gaziantepspor deplasmanında da ilk yarıyı golsüz berabere tamamlamış, ikinci yarıda 48 ve 87. dakikalarda Nobre, 51. dakikada da Tello'nun golleriyle sahadan 3-0 galip ayrılmıştı. Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında yine ilk yarıda gol atamayan siyah-beyazlılar, 80. dakikada Tello, 85. dakikada da Gökhan Zan'ın golleriyle 2-1 galip geldi ve ikinci yarıda bulduğu gollerle 3 puana ulaştı.

İSTANBUL BELEDİYE'Yİ 4. MAÇ SONRA YENEBİLDİ

Siyah-beyazlılar, bu sezon geride kalan 22 haftada toplam 35 gol atarken, bunların 19'unu ikinci, 16'sını ise ilk yarılarda kaydetti. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-1 yenen Beşiktaş, aynı zamanda rakibine karşı ligdeki 4. maçında ilk galibiyetini aldı. Turkcell Süper Lig'deki 2. sezonunu geçiren İstanbul ekibi, daha önce 3 kez karşılaştığı Beşiktaş'a yenilmemiş ve rakibini 2 kez de liderlik koltuğundan indirmişti. Beşiktaş ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor, lacivert-turunculu ekibin geçen sezon Turkcell Süper Lig'e yükselmesiyle birlikte daha önce 3 kez karşılaşmış, siyah-beyazlılar, rakibi karşısındaki 3 maçta da galip gelemezken, 2 kez berabere kalıp, 1 kez de yenilmişti. Geçen sezonun 10. haftasında BJK İnönü Stadı'nda yapılan maç golsüz sonuçlanırken, 27. haftada Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan maçı 2-1 kazanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, rakibini liderlik koltuğundan indirmişti. Bu sezonun ilk yarısında Olimpiyat Stadı'nda yapılan maç ise 1-1 tamamlanırken, Beşiktaş, lider olarak gittiği İkitelli'den yine koltuğu kaptırarak ayrılmıştı. Beşiktaş, 2009 yılı içinde yaptığı 10. resmi maçta da mağlup olmadı. 2008 yılını, ligdeki 4-2'lik Galatasaray yenilgisiyle kapayan siyah-beyazlılar, 2009'da ise henüz yenilgi yüzü görmedi. 2009 yılında Turkcell Süper Lig ve Fortis Türkiye Kupası'nda toplam 10 maç yapan siyah-beyazlılar, bunların 8'ini kazanırken, 2'sinde berabere kaldı. Yeni yılda rakip fileleri 17 kez havalandıran ''Kara Kartallar'', kalesinde sadece 4 gol gördü.

01.03.2009


 

Yıldırım: F.Bahçe bu sezon hayâl kırıklığı yaşattı

FENERBAHÇE Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, futbol takımının bu sezon yaşattığı hayal kırıklığının sürdüğünü, oynanan futbolun da kendilerini gelecek için umutlandırmadığını söyledi.

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü'nün aylık resmi yayın organı Fenerbahçe Dergisi'nin Mart sayısında yer alan yazısında, futbol takımının aldığı kötü sonuçlara değinerek, şu ifadeleri kullandı: ''Tüm çalışmalarımıza ve harcadığımız mesaiye rağmen, futbol takımımızın bizlere bu sezon yaşattığı hayal kırıklığı maalesef sürmekte, kupa ve lig şampiyonluğu şansımız devam etse de takımımızın oynadığı futbol bizleri gelecek için umutlandırmıyor. Tüm başarıların sorumluluğu bizler nasıl taşıyorsak başarısızlıkların sorumluluğunu da yine bizler taşıyoruz. Taraftarlarımızın gördüğü ve dile getirdiği olumsuzlukların tümünü görüyor ve bunları gidermek için kısa ve orta vadeli planlar yapıyoruz. İçinde bulunduğumuz dönem aşılıp, sezon sonuna ulaşıldığında durum muhakemesi yapıp, bundan sonuçlar çıkaracağız ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün menfaatleri için gereğini yapacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.'' Yıldırım, taraftarlardan koşullar ne olursa olsun takımlarını ve sporcularını desteklemelerini istedi.

01.03.2009


 

Trabzonspor Antalyaspor karşısında 3 puan arıyor

TÜRKCELL Süper Lig'de bugün deplasmanda Antalyaspor ile karşılaşacak Trabzonspor, zorlu maçtan galibiyetle ayrılmayı hedefliyor.

Antalya Atatürk Stadında saat 15.15'de başlayacak karşılaşmayı Bülent Yıldırım yönetecek. Lig TV maçı naklen yayınlayacak. Geçen hafta sahasında Denizlispor'a 2-0 kaybeden bordo-mavililer, zirve yarışı yolunda Antalyaspor maçında da puan kaybına uğramak istemiyor. Teknik direktör Ersun Yanal, bir maçta alınan yenilginin her şeyin sonu olmadığını belirterek, ''Bu maçtan dersler çıkararak önümüze bakıyoruz. Ligde her maç zor. Antalyaspor maçının da zorluğunu biliyoruz. Ama takım olarak Antalyaspor'u yenecek güçteyiz'' dedi. Yanal'ın performansı nedeniyle eleştiriler alan Alanzinho ile hafta içinde bir görüşme yaparak bu futbolcuya uyarılarda bulunduğu öğrenildi. Denizlispor maçında ilk 11'de ilk kez sahaya çıkan Brezilyalı oyuncunun, Antalyaspor maçında da aynı şekilde görev alabileceği kaydedildi. Geçen haftaki Denizlispor maçında kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Hüseyin ve Umut, bu maçla birlikte formalarına tekrar kavuşacaklar.

01.03.2009


 

Potada Beşiktaş-F.Bahçe derbisi bugün oynanıyor

BEKO Basketbol Ligi'nin 20. haftası bugün derbi heyecanına sahne olacak.

Ezeli rakipler Beşiktaş Cola Turka ile Fenerbahçe Ülker, karşı karşıya gelecek. Beşiktaş Cola Turka Arena'da saat 17.00'de başlayacak ve Spormax'ten naklen yayınlanacak maçı Rüştü Nuran, Yener Yılmaz, Kaan Büyükçil hakem üçlüsü yönetecek. Ligde 20. hafta öncesinde 14 galibiyet, 5 yenilgisi olan Fenerbahçe Ülker 33 puan ve averajla 3. sırada yer alırken, 10 galibiyet, 9 mağlubiyet sonucunda 29 puan toplayan Beşiktaş Cola Turka ise averajla 5. sırada bulunuyor. Sezonun ilk yarısında yapılan maçı Fenerbahçe Ülker 74-57'lik skorla kazanmıştı. Beşiktaş Cola Turka'da antrenör Hakan Demir'in istifasının ardından göreve getirilen Burak Bıyıktay, takımın başında ilk maçına çıkacak. Derbi maçta, sezon başında ''Üç Büyükler'' arasında alınan karar gereğince, deplasman takımı Fenerbahçe Ülker'in taraftarları salonda yer alamayacak.

01.03.2009


 

TÜRKCELL SÜPER LİG'DE BUGÜN

13.30 Bursaspor-Kocaelispor (Bursa Atatürk) 13.30 Ankaragücü-Hacettepe (Ankara 19 Mayıs) 15.15 Antalyaspor-Trabzonspor (Antalya Atatürk) 19.00 Konyaspor-Galatasaray ( Atatürk)

01.03.2009


 

BANK ASYA 1. LİG'DE BUGÜN

1 Mart Pazar:

13.00 Orduspor-Samsunspor (Ordu 19 Eylül)

13.30 Çaykur Rizespor-Kardemir Karabük (Atatürk)

13.30 Karşıyaka-Sakaryaspor (İzmir Atatürk)

13.30 Malatyaspor-Diyarbakırspor (Malatya İnönü)

13.30 Güngören Bel.-Gaziantep B.B. (Yahya Baş)

13.30 Boluspor-Altay (Bolu Atatürk)

13.30 Kartalspor-Kayseri Erciyesspor (Kartal)

2 Mart Pazartesi:

20.00 Manisaspor-Kasımpaşa (Manisa 19 Mayıs)

01.03.2009


 

Beşiktaş bu tip maçları mutlaka kazanmalı

İstanbul Büyükşehir Belediye'ye karşı önemli maçlarda çok önemli puanlar kaybetmişti. Hiç kazanamamıştı.

Hele geçen yılın 27 haftasındaki maçta hem liderliği hem de şampiyonluktaki iddiasını kaybetmişti. Beşiktaş için İstanbul Belediye maçı hiç kolay olmayacaktı. Nitekim zor oldu. Takım savunmasını iyi yapan, çok koşan birbirleriyle iyi anlaşıp pas alışverişlerinde başarılı İstanbul Belediyeli futbolcuların karşısında Beşiktaş kalesi ilk yarıda büyük tehlikeler atlattı. Rüştü’nün yerine oynayan Hakan çok net bir pozisyonda golü önlemese siyah beyazlılar için bu maçı kazanmak oldukça zor olurdu.

Nobre, Ernst ve Tello’nun gayretine rağmen hazır olmayan Delgado ve Ekrem Dağ etkisizdi. İbrahim Üzülmez’e gelen hemen her top kayıp hanesine yazılırken, defanstaki panik ve geri paslar ilerde bekleyen Bobo’yu da oyundan düşürdü. Mustafa Denizli Delgado’ya çok fazla sabretti. Oysa bu tip maçların adamı Yusuf kulübede hazır bekliyordu. Hücuma Holosko’yu alıp, fgorvete top atacak Tello’yu oyundan almanın mantığını da anlayamadık. Diğer maçlara oranla daha az korner ve duran top kullanma şansı bulan Beşiktaş, sağdan soldan ortalarda gelmeyince bocalamaya başladı.Takım neredeyse iki pas yapamayacak hale geldi.

60 dakikadan sonra pabucun pahalı olduğunu gören futbolcular biraz gayret edip, defansta İbrahim Toraman ve Gökhan Zan’ı da ileri çıkarınca pozisyon bulmaya başladılar. Tello ile gelen gol sabırsızlanan taraftarı memnun etmişti ki, eski rahatsızlık nüksetti ve gelen bir yan top gol oldu. Tam maç zora girdi derken gelen galibiyet golü (bariz ofsayttı) Beşiktaş’a galibiyeti getirdi. Beşiktaş iyi oynadığı maçlarda zorlanıyor, kötü oynadığı maçları kaybediyordu. Cuma akşamı iyi oynamadı, fakat kazandı. Bir takım şampiyon olacaksa iyi oynamadığı maçları da kazanmalı.

01.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır