"Gerçekten" haber verir 01 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Aczimendileri, 28 Şubatçılar kullandı

ETKİLERİ hâlâ süren 28 Şubat sürecinin 12. yıl dönümünde gündeme gelen, Dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir’in yayınladığı, “Batı Harekât Konsepti” ve “Faaliyet Planı” başlıklı emirlerdeki ayrıntılar, 28 Şubat dönemine ışık tutuyor. O dönemde ortaya çıkan ve bir daha görünmeyen “Aczimendi”lerin darbeciler tarafından kullanıldığı açıkça ifade ediliyor.


SAVCILAR ESAS DURUŞA GEÇTİ

“28 Şubat’tan Ergenekon’a: Temiz toplum-temiz Türkiye” konulu toplantıda konuşan eski savcı Gültekin Avcı, o dönemde yaşadıklarını, “Yarbay geliyor di

SILAY: SİYASÎLER BASKIYA UĞRADI

Konferansta konuşan kapatılan Fazilet Partisi'nin Hatay milletvekili Mehmet Sılay ise Refah-Yol hükümetinin görevde bulunduğu sürede, ekonomi alanında


  Ergenekon sanığı: Kuva-yi Milliye’nin başı Allah

“ERGENEKON” dâvâsının 57. duruşmasında tutuklu sanıklardan Hüseyin Görüm, Kuvayi Milliye kelimesindeki ‘’kuvva’’nın, ‘’birlik’’ anlamına geldiğini ifade ederek, ‘’Yani Kuvva’nın birliğidir.


  Türkiyesiz, AB mümkün değil

İTALYA'NIN Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili, ‘’Türkiyesiz, bir Avrupa Birliği mümkün değildir’’ dedi.


  6.5 yıl boşa geçti

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, “AK Parti’nin 6,5 yıllık iktidarı döneminde sorunların çözülmediğini” söyledi. Soylu, “Ne yaptı Türkiye? 6,5 yılda 42 milyar dolarlık özelleştirmeye rağmen borcunu 507 milyar dolara çıkardı. AKP 6,5 yıllık iktidarı döneminde neyi düzeltti?” diye sordu.


  Anayasada geç kalındı

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Başbakanın seçim sonrası yeni anayasa açıklamasını, geç kalmış bir açıklama olarak değerlendiriyoruz. Ama doğru bir açıklama, sakın ola ki seçimden sonra bu sözler unutulmasın” dedi.


  TBMM’de 315 dokunulmazlık dosyası var

TBMM’ye toplam 315 dokunulmazlık dosyası ulaştı. Bunlardan dönem başında, 75 dosya Adalet ve Anayasa Karma Komisyonunda ele alınarak dönem sonuna ertelenirken, hazırlık komisyonlarında görüşülen, ancak raporları hazırlanmayan 76 dosya işlem için raftan inmeyi bekliyor. Dokunulmazlık dosyalarında başı çeken DTP’li milletvekillerine ait toplam 175 dosya bulunuyor.


  CHP’li başkana soruşturma

İÇİŞLERİ Bakanlığı tarafından CHP’li Bursa Merkez Nilüfer İlçe Belediye Başkanı Mustafa Bozbey hakkında “görevi kötüye kullanmak ve rüşvet” iddiasıyla soruşturma başlatıldı.


  Piyasada takas arttı

Türkiye’de 16 ilde uygulanan, şirketlerin nakit ödeme yapmadan ürettikleri mal ve hizmet karşılığında taleplerini karşıladığı “Barter” sisteminin, yaşanan ekonomik durgunluk döneminde daha fazla tercih edildiği bildirildi.


  SBS’de ‘engel’ler kalktı

MİLLÎ Eğitim Bakanlığı (MEB), bu sene yapılacak Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) görme engelli öğrencilere sınav sorularını Braill alfabesinde ve CD ortamında sesli soru kitapçığı şeklinde sunacak.


  Vatandaş, 29 Şubat’ta doğmak istemiyor

ÇOCUKLARININ doğumu 29 Şubata rastlayan ve özel günlerini 4 yılda bir kutlamak istemeyen ailelerin nüfusa doğum kayıtlarını 1 Mart olarak yaptırdıkları öğrenildi.


  Başbakan’a, Suriye’de fahri doktora

SURİYE'DEKİ Halep Üniversitesi tarafından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a fahri doktor unvanı verileceği bildirildi.


  Yeni fakülteler kuruluyor

BOZOK, Trakya ve Gaziantep üniversitelerine bağlı yeni fakülte ve yüksek okulların kurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmî Gazete’de yayımlandı.


  Halep-Mersin hattı 13 Mart’ta açılıyor

TÜRKİYE ile Suriye arasında, Halep-Mersin ve Halep-Gaziantep hatları üzerinde gerçekleştirilecek demir yolu yolcu taşımacılığına ilişkin ikili görüşmelerin tamamlandığı bildirildi.


  ‘One Minute’ eşittir 500 bin Arap turist

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Davos’taki çıkışının turizme yarayacağı ifade ediliyor.


  Öğrenciler yolda kaldı

MUŞ'TA kar yağışı sebebiyle yolda kalan 21’i öğrenci 25 kişinin bulunduğu minibüs, 5 saat süren çalışmanın ardından kurtarıldı.


  Anneler, sütlerinin değerini bilmiyor

YENİ doğum yapmış annelerin, bebeğin beslenmesinde hayatî rol oynayan anne sütü konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığı bildirildi.


  Avrasya Sirki hem eğlendirdi, hem korkuttu

ULUSLARARASI Avrasya Sirki’nin Bursa’daki gösterileri nefes kesti.


  Çocuklar, not vermeden de eğitilebilir

İSVİÇRE'NİN eğitim alanında tanınmış en ünlü profesörlerinden olan Remo Largo (65) sınav stresi ve kötü not alma korkusunun çocukların öğrenme kabiliyetlerini engellediğini söyledi.


  250 gr kaymak için, 2 gün emek

AFYONKARAHİSAR’IN dünyaca ünlü ‘’Afyon kaymağı’’, lokum, sucuk, kaplıcalar ve haşhaşla birlikte ilin tanıtımına sağladığı önemli katkının yanı sıra, bölge köylüleri için geçim kaynağı olma niteliğini de sürdürüyor.


  “Slumdog”, hayatlarını değiştirdi

ABD ve Avrupa’da birçok ödül kazandıktan sonra, son olarak da 8 dalda Oscar ödülünü kazanan ‘’Slumdog Millionaire’’ filminden sonra İngilizlerin Hintli çocukları himayesine almak için yaptığı başvurularda büyük bir artış olduğu açıklandı.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır